ΑΕΚ: Εκανε το αυτονόητο και επανήλθε η ηρεμία

ΑΕΚ: Εκανε το αυτονόητο και επανήλθε η ηρεμία

Κώστας Τόπας
ΑΕΚ: Εκανε το αυτονόητο και επανήλθε η ηρεμία

bet365

Τα χαμόγελα επέστρεψαν στην ΑΕΚ μετά το πολύτιμο διπλό στα Γιάννενα επί του ΠΑΣ, βάζοντας με αυτόν τον τρόπο τέλος στο αρνητικό σερί αποτελεσμάτων και κακών εμφανίσεων.
Μίλαν - Ρόμα: Ειδικά στοιχήματα σε όλη τη διάρκεια του ντέρμπι και Live Streaming*. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

Καθόλου εύκολο έργο δεν είχαν οι ποδοσφαιριστές της Ενωσης, κόντρα στον ΠΑΣ στους «Ζωσιμάδες», αν αναλογιστεί κανείς και την κούραση που υπήρχε από το ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Μπράγκα. Ωστόσο, οι «κιτρινόμαυροι», έβγαλαν πείσμα στο χορτάρι και πήραν αυτό που τόσο πολύ ήθελαν. Το τρίποντο.

Ένα τρίποντο, ζωτικής σημασίας για τους παίκτες του Μάσιμο Καρέρα, καθώς όχι μόνο έβαλαν τέλος σε ένα αρνητικό σερί τριών αγώνων, αλλά πήραν τη νίκη η οποία φέρνει ηρεμία στις τάξεις των «κιτρινόμαυρων» αλλά και ψυχολογία για τη συνέχεια σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

Με σωστή διάταξη και σωστά πρόσωπα

Αυτή τη φορά, ο Μάσιμο Καρέρα άφησε τις αλχημείες και παρέταξε την ομάδα όπως ακριβώς έχει δουλέψει όλο αυτό το διάστημα (4-3-2-1). Βάζοντας τον Ανσαριφάρντ στην κορυφή αντί του Ολιβέιρα, ο οποίος ψάχνει ακόμα τα πατήματα του από την εκκίνηση της σεζόν, τους Τάνκοβιτς και Μαχαίρα στα φτερά της επίθεσης και τον Μάνταλο πίσω από τον Ιρανό.

Όπως δήλωσε άλλωστε και ο Ιταλός τεχνικός, με αυτό το σύστημα δουλεύει στις προπονήσεις η ΑΕΚ. Άλλο που στην Πορτογαλία είδαμε κάτι άλλο. Βέβαια, ο ίδιος φρόντισε να ξεκαθαρίσει πως σε κάθε παιχνίδι η ομάδα πρέπει να προσαρμόζεται. Λογικό από τη μία…

Εν τέλει, η ΑΕΚ μπορεί να μην πέτυχε γκολ με το τσουβάλι, ωστόσο η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Καρίμ Ανσαριφάρντ ήταν αρκετή για να δώσει στον Δικέφαλο τους τρεις βαθμούς.

Νίκη «χρυσάφι» και ένεση «ψυχολογίας»

Η περασμένη εβδομάδα ήταν δύσκολη για την ΑΕΚ. Η πρεμιέρα της στους ομίλους του Europa League, δεν ήταν αυτή που ακόμα και η ίδια θα περίμενε. Μετά την ήττα από την Μπράγκα, ήθελε την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα και μάλιστα άμεσα.

Και το κατάφερε! Η Ενωση, έβγαλε αντίδραση, είχε ψυχή και διέψευσε όσους την αμφισβήτησαν για το αν θα έφευγε από τους «Ζωσιμάδες» με βαθμούς.

Αυτή η νίκη λειτούργησε σαν ένεση «ψυχολογίας» για τους «κιτρινόμαυρους», βλέποντας πως τίποτα δεν έχει χαθεί. Και πως να χαθεί άλλωστε από τη στιγμή που η ομάδα έχει δώσει μόλις 5 αγώνες στη Super League Interwetten και βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας;

Όπως είναι λογικό, αυτό το τρίποντο βοηθάει την ομάδα να μείνει στο στόχο που έχει θέσει. Δηλαδή την διεκδίκηση του φετινού τίτλου του πρωταθλήματος.

Εχοντας 10 βαθμούς, η ΑΕΚ πέρασε τον ΠΑΟΚ με τα ίδια ματς και έπιασε τον Ολυμπιακό με παραπάνω παιχνίδια αλλά και με το μεταξύ τους στο ΟΑΚΑ να εκκρεμεί, καθώς είναι προγραμματισμένο στις 16 Δεκεμβρίου.

Η ΑΕΚ την Πέμπτη (29/10) καλείται την Πέμπτη (29/10, 19:55) να δώσει τον καλύτερο της εαυτό με την Λέστερ στο ΟΑΚΑ και να πάρει ό,τι μπορεί από αυτό το ματς. Οσον αφορά το πρωτάθλημα την Κυριακή (01/11, 19:30) θα υποδεχθεί τον ΟΦΗ, με μοναδικό στόχο να συνεχίσει τα θετικά αποτελέσματα και να χτίσει ένα σερί νικών που θα την διατηρήσει στην διεκδίκηση του τίτλου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα