ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Ο «ανίκητος» στον αέρα Χνιντ και το απόλυτο του Γιαννούλη

Gazzetta team
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Ο «ανίκητος» στον αέρα Χνιντ και το απόλυτο του Γιαννούλη

bet365

Χωρίς νικητή έληξε το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς στη Super League, καθώς ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έμειναν στο 1-1 την περασμένη Κυριακή. Τι δείχνουν οι αριθμοί από την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ.

Στον απόηχο της πρώτης «μεγάλης» μάχης της σεζόν, ας προσπαθήσουμε να «αποκωδικοποιήσουμε» την εικόνα των δύο ομάδων, μέσω του Ινστιτούτου Αθλητικής Ανάλυσης.

  • Μόλις το 14% από την κατοχή της ΑΕΚ ήταν στο επιθετικό της τρίτο

Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή μπάλας σε πολύ υψηλά ποσοστά και πιο συγκεκριμένα σε 64%, έναντι 36% της ΑΕΚ. Μάλιστα στο δεύτερο ημίχρονο τα επί μέρους νούμερα ήταν 71% έναντι 29%. Παράλληλα από το 36% της συνολικής «κιτρινόμαυρης» κατοχής, μόλις το 14% ήταν στο επιθετικό της τρίτο, δηλαδή εντός και πέριξ της περιοχής του Ζίβκοβιτς. Αυτό μεταφράζεται σε 2 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα «καθαρού χρόνου».

  • Ο ΠΑΟΚ μεγαλύτερο ποσοστό πετυχημένων μεταβιβάσεων

Σε συνέχεια του προηγουμένου, της κατοχής μπάλας δηλαδή, εύλογα ο ΠΑΟΚ μέτρησε και περισσότερες πάσες. Μάλιστα και το ποσοστό επιτυχίας τους ήταν μεγαλύτερο από της ΑΕΚ. Πιο συγκεκριμένα ανήλθε σε 83% (482/584), έναντι 73% των γηπεδούχων (241/328). Η Ενωση τα πήγε καλύτερα στις μακρινές μεταβιβάσεις και πιο συγκεκριμένα σε εκείνες των 40 και άνω μέτρων, καθώς το ποσοστό επιτυχίας της άγγιξε το 71% (32/40), ενώ το αντίστοιχο των φιλοξενουμένων ήταν 59% (22/37). Αντίθετα οι Θεσσαλονικείς «φλέρταραν» με το απόλυτο στις μεσαίες (10-40 μέτρα), όπου και είχαν 354/409 (87%).

Ο Μάτος παίρνει την κεφαλιά από τον Μιτάι

  • Για τις δύο ομάδες δεν λειτούργησαν οι αντεπιθέσεις

Τόσο η ΑΕΚ όσο και ο ΠΑΟΚ «έψαξαν» την κόντρα επίθεση, χωρίς όμως επιτυχία. Η Ενωση ναι μεν σκόραρε σε ανάλογη φάση, όμως ήταν η μόνη της πετυχημένη αντεπίθεση (1/11), ενώ σε ανάλογα επίπεδα κινήθηκε και ο ΠΑΟΚ (1/13). Ετσι αθροιστικά οι δύο «Δικέφαλοι» μέτρησαν 2/24.

  • Η ΑΕΚ δεν απείλησε από τα δεξιά

Η Ενωση συνολικά στο ματς επιχείρησε 69 επιθέσεις, καμία όμως δεν ήταν πετυχημένη από τη δεξιά της πλευρά. Συνολικά η στατιστική υπηρεσία κατέγραψε 0/19 για τη συγκεκριμένη πτέρυγα της Ενωσης.

  • Ο ΠΑΟΚ «φόρτωσε» τα άκρα του

Αντίστοιχα ο ΠΑΟΚ έκανε 101 επιθέσεις και «φόρτωσε» τα άκρα του. Εξ' αυτών οι 41 ήταν από αριστερά και οι 39 από δεξιά, δείγμα ότι «έσπασε» το παιχνίδι του και στις δύο πλευρές του.

Ο Ανσαριφάρντ κάνει το 1-0 επί του ΠΑΟΚ

  • «Ανίκητος» ο Χνιντ στον αέρα, οι μακρινές μπαλιές του Νεντελτσιάρου

Αν πάμε στα ατομικά στατιστικά, ξεχωρίζει η εναέρια επίδοση του Χνιντ. Ο Τυνήσιος στόπερ είχε 5/6 πετυχημένες διεκδικήσεις στον αέρα, ποσοστό 83%. Συνολικά ο κεντρικός αμυντικός της Ενωσης είχε 7/12 αμυντικές «μονομαχίες», όσες και ο Νεντελτσιάρου. Μάλιστα ο Ρουμάνος, αν και κεντρικός αμυντικός, τελείωσε το ματς με 3/4 πετυχημένες μακρινές μπαλιές άνω των 40 μέτρων.

  • Υψηλότατο ποσοστό στις επιτυχημένες πάσες το «δίδυμο» Κρίστισιτς, Σακχόφ

Οι Κρίστισιτς, Σακχόφ ξεκίνησαν στον άξονα της ΑΕΚ και ήταν οι δύο παίκτες της με το καλύτερο ποσοστό πετυχημένων μεταβιβάσεων. Ο Σέρβος με 90% (27/30) και ο Ουκρανός με 86% (22/26).

  • Η επιτυχία στις πάσες των Εσίτι και Μπίσεσβαρ

Από την πλευρά του ΠΑΟΚ, αναφορικά με τις επιτυχημένες πάσες, το μεγαλύτερο ποσοστό κατέγραψε ο Εσίτι, ο οποίος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 94%. Συγκεκριμένα 29/31 πάσες του Εσίτι βρήκαν τον στόχο τους. Επίσης στη συγκεκριμένη κατηγορία αξίζει να επισημανθεί και η συνεισφορά του Μπίσεσβαρ που πέρασε ως αλλαγή για 15 λεπτά, έχοντας 83% επιτυχία στις πάσες (10/12). Από το δικό του πόδι άλλωστε ξεκίνησε το γκολ της ισοφάρισης του Δικεφάλου του Βορρά.

Ο Μουργκ ισοφαρίζει σε 1-1 την ΑΕΚ στο τέλος

  • Το απόλυτο του Γιαννούλη

Παραπάνω σας μεταφέραμε πως ο ΠΑΟΚ «έπαιξε» κυρίως από τα άκρα και η αριστερή του πλευρά είχε οριακά περισσότερες επιθέσεις από τη δεξιά (41 έναντι 39). Ετσι «εξηγείται» γιατί ο Γιαννούλης τελείωσε το ντέρμπι με το απόλυτο σε πετυχημένες επιθετικές ενέργειες (7/7).

  • Το ντεμπούτο του Μιτάι σε αριθμούς

Ο 17χρονος Μάριο Μιτάι πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα αγωνιζόμενος για ένα ημίχρονο. Ο... μικρός της Ένωσης είχε 7/12 κερδισμένες μονομαχίες (58%) και τα πήγε πολύ καλά στις μεταβιβάσεις έχοντας 30/36 εύστοχες πάσες (83%).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα