ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-1

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-1

bet365

Ο Μουργκ μπαίνει στο 81' στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ και στο 89' σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα και ο ΠΑΟΚ φεύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) κόντρα στην ΑΕΚ των απουσιών, που προηγήθηκε με τον Ανσαριφάρντ! Απίθανη ευκαιρία του Σφιντέρσκι στο 96'!

Από έναν βαθμό πήραν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ μετά το ισόπαλο 1-1 του ΟΑΚΑ. Η Ένωση στη μοναδική της φάση πήρε το προβάδισμα με την ποιότητα των Λιβάια, Τάνκοβιτς και Ανσαριφάρντ στο 23' να κάνει τη διαφορά (με σκόρερ τον Ιρανό επιθετικό) και στη συνέχεια προσπάθησε να κρατήσει το προβάδισμα κλείνοντας τους χώρους από τον άξονα και από τα άκρα, με τον ΠΑΟΚ να έχει εμφανέστατα την υπεροχή, αλλά να μην μπορεί να ξεκλειδώσει την κιτρινόμαυρη άμυνα. Όμως στο 89' οι αλλαγές του Φερέιρα (Μπίσεσβαρ, Σφιντέρσκι και Μουργκ) έδωσαν τη λύση και με σκόρερ τον Αυστριακό ο ΠΑΟΚ έφυγε με τον βαθμό από το ΟΑΚΑ. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν πετύχει τη μεγάλη ανατροπή, αλλά ο Τσιντώτας έβγαλε το τετ-α-τετ με τον Σφιντέρσκι.

Έτσι ξεκίνησαν οι «Δικέφαλοι»

Ο Μάσιμο Καρέρα επέλεξε, όπως και ο Αμπέλ Φερέιρα στον ΠΑΟΚ, το 3-4-3 για την ΑΕΚ δίνοντας φανέλα βασικού στον 17χρονο Μιτάι στο ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα καθώς ο Λόπες δεν ήταν απόλυτα έτοιμος και ο Ινσούα νοκ-άουτ. Ντεμπούτο για την Ένωση έκαναν επίσης τόσο ο Νεντελτσιάρου στην άμυνα, όσο και ο Τάνκοβιτς στα άκρα της επίθεσης, με τον Καρέρα επίσης να επιλέγει τον Παουλίνιο αντί του Βασιλαντωνόπουλου στη δεξιά πλευρά και τον Ανσαριφάρντ έναντι του Ολιβέιρα στην κορυφή της επίθεσης. Ο Φερέιρα στον ΠΑΟΚ ξεκίνησε τον Εσίτι στον χώρο της μεσαίας γραμμής λόγω της απουσίας του τραυματία Καντουρί, δίνοντας φανέλα βασικού στα άκρα στον Τζόλη και στον Τσόλακ στην κορυφή της ασπρόμαυρης επίθεσης.

Ο ΠΑΟΚ την κατοχή, η ΑΕΚ το προβάδισμα με Ανσαριφάρντ

Ο Δικέφαλος του Βορρά από το ξεκίνημα κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα με την Ένωση να μην μπορεί να την κρατήσει στα δικά της πόδια και να πάσχει σε κίνηση και μαχητικότητα. Ο ΠΑΟΚ αναπτυσσόταν κυρίως από τη δεξιά πλευρά με Μάτος και Α. Ζίβκοβιτς θέλοντας να εκμεταλλευτεί την απειρία του 17χρονου Μιτάι, ο οποίος στην αρχή ήταν «τρακαρισμένος» αλλά όσο περνούσαν τα λεπτά πάταγε πιο σταθερά στα πόδια του, παίρνοντας βοήθειες και από τους συμπαίκτες του, είτε από τον Κρίστιτσιτς είτε από τον Νεντελτσιάρου.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν λοιπόν αυτοί που πλησίαζαν μέσα στο πρώτο εικοσάλεπτο απειλητικά την αντίπαλη περιοχή. Αρχικά στο 9' όταν ο Ζίβκοβιτς από τα δεξιά βρήκε τον Τσόλακ μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε πάνω από τα δοκάρια, στη συνέχεια με το πλασέ του Τζόλη στο 15' που μπλόκαρε εύκολα ο Τσιντώτας και έπειτα στο 20' με ένα μονοκόμματο σουτ του Α. Ζίβκοβιτς το οποίο πέρασε δίπλα από το κάθετο.

Κόντρα στη ροή του αγώνα όμως η ΑΕΚ πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Λιβάια κατέβασε πανέμορφα την μπάλα, με τον Τάνκοβιτς να μπαίνει κατά μέτωπο και με ένα άψογο «τσίμπημα» της μπάλας, την πέρασε μέσα από την τριάδα της αμυντικής γραμμής του ΠΑΟΚ στρώνοντας στον Ανσαριφάρντ, ο οποίος σημάδεψε τη γωνία με το αριστερό και έκανε το 1-0!

Δύο λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ απάντησε, αλλά το γκολ δεν μέτρησε. Ο Τζόλης έγινε αποδέκτης της σέντρας του Μάτος, ο Χνιντ πήγε απρόσεκτα και ο νεαρός επιθετικός βρήκε δίχτυα, αλλά πριν σουτάρει είχε βρει την μπάλα με το χέρι με συνέπεια το 1-0 της Ένωσης να διατηρηθεί.

Από εκεί και μετά η ΑΕΚ σταδιακά έδειχνε να πατάει συνολικά καλύτερα σε σχέση με το πρώτο 20λεπτο και παρότι συνέχιζε να μην κάνει παιχνίδι, έκλεινε σωστά τους χώρους αποκτώντας συνοχή αμυντικά με αποτέλεσμα να μην δέχεται φάσεις.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε τη λύση με τον Μουργκ στο 89', σωτήριος ο Τσιντώτας στο 96'

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Καρέρα πέρασε τον Λόπες αντί του Μιτάι βλέποντας τον ΠΑΟΚ να στοχεύει πολύ από τη συγκεκριμένη πλευρά. Το σκηνικό από τα πρώτα λεπτά του β' ημιχρόνου δεν άλλαζε με την ΑΕΚ να περιμένει και τους ασπρόμαυρους να προσπαθούν να κάνουν παιχνίδι, φτάνοντας ως τα όρια της περιοχής της Ένωσης. Ένα δυνατό σουτ του Μάτος στο 51' ήταν όμως η μοναδική τελική, με την ΑΕΚ να οργανώνεται καλά στα μετόπισθεν και τους Νεντελτσιάρου, Χνιντ και Τσιγκρίνσκι να «καθαρίζουν» όλες τις προσπάθειες.

Ο Φερέιρα αποφάσισε να φρεσκάρει το κέντρο του με τον Νινούα να περνάει αντί του Εσίτι, ενώ ο Καρέρα λίγο αργότερα έβαλε τον Αλμπάνη αντί του Τάνκοβιτς (ο οποίος δεν ήταν έτοιμος για να βγάλει 90λεπτο) και τον Ολιβέιρα αντί του Ανσαριφάρντ. Ο Ιταλός κόουτς πήγαινε το ματς όπως το ήθελε έχοντας δώσει την μπάλα στον ΠΑΟΚ και έχοντας κλείσει έξυπνα όλους τους χώρους τόσο στον άξονα όσο και στα πλάγια με αποτέλεσμα να μην δέχεται απειλή. Ο Πορτογάλος τεχνικός του ΠΑΟΚ από την άλλη προσπαθούσε να βρει λύση για να διασπάσει το... κιτρινόμαυρο τείχος, περνώντας και τον Σφιντέρσκι μαζί με τον Τσόλακ στην επίθεση.

Η ΑΕΚ απείλησε σε μια αντεπίθεση με τον Αλμπάνη, ωστόσο η μπάλα δεν έφτασε στον Ολιβέιρα που περίμενε να τη στείλει στα δίχτυα, ενώ ο ΠΑΟΚ στο 77' από ένα πλάγιο είχε καλή στιγμή με γυριστό του Σφιντέρσκι το οποίο πέρασε πάνω από το οριζόντιο του Τσιντώτα. Ο Άμπελ Φερέιρα έβλεπε τον άξονά του να μην μπορεί να δημιουργήσει και γι' αυτό έπαιξε τα τελευταία του χαρτιά με τους Μπίσεσβαρ και Μουργκ να μπαίνουν στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ένας τραυματισμός του Αλμπάνη ανάγκασε τον Καρέρα να τον αντικαταστήσει με τον Σαμπανάτζοβιτς και να μετατρέπει τον σχηματισμό του σε 5-4-1 για να «δέσει» το τρίποντο.

Ωστόσο στο 89' οι ασπρόμαυροι κατάφεραν να ξεκλειδώσουν την άμυνα της ΑΕΚ. Ο Μπίσεσβαρ σέντραρε, ο Σφιντέρσκι πήρε την κεφαλιά καθώς ο Χνιντ δεν κατάφερε να απομακρύνει και ο Μουργκ στο πίσω δοκάρι (με τον Λόπες να έχει χάσει το μαρκάρισμά του) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-1. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε ακόμα και να κάνει τη μεγάλη ανατροπή έπειτα από το μεγάλο λάθος του Νεντελτσιάρου, αλλά ο Τσιντώτας νίκησε τον Σφιντέρσκι στο τετ-α-τετ.

MVP: Ο Μπίσεσβαρ έδωσε πνοή δημιουργικά στον ΠΑΟΚ με την είσοδό του και από τα πόδια του ξεκίνησε το γκολ της ισοφάρισης στο φινάλε.

Στο ύψος τους: Ο Α. Ζίβκοβιτς ήταν πολύ δραστήριος για τον ΠΑΟΚ από τη δεξιά πτέρυγα και δημιουργούσε προβλήματα από την πλευρά του στο πρώτο μέρος. Από την ΑΕΚ ο Νεντελτσιάρου με εξαίρεση το λάθος που κάνει στο 96' έκανε ένα σταθερό ντεμπούτο, ενώ ο Τσιντώτας στη συγκεκριμένη φάση ήταν αυτός που κράτησε όρθια την Ένωση.

Αδύναμος κρίκος: Εσίτι και Σβαμπ δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν τίποτα από τον άξονα για τον ΠΑΟΚ.

Η γκάφα: Μια κεφαλιά δεν πήρε ο Χνιντ, αυτή στη φάση του γκολ του ΠΑΟΚ, και η ΑΕΚ το πλήρωσε, ενώ και ο Λόπες έχει χάσει στη συνέχεια τον Μουργκ στο πίσω δοκάρι. Δύο σημαντικά λάθη σε μια φάση!

Το στραγάλι: Ο Στίλερ σωστά ακύρωσε το γκολ του Τζόλη καθώς είχε πάρει την μπάλα με το χέρι πριν βρει δίχτυα, ενώ μοίρασε σωστά τις κίτρινες κάρτες όποτε χρειάστηκε.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Με τις τόσες απουσίες που είχε η ΑΕΚ, ο Μάσιμο Καρέρα έστησε την Ένωση με σκοπό να βρει ένα γκολ, να πάρει το προβάδισμα και στη συνέχεια να κρατήσει το τρίποντο κλείνοντας τους χώρους και «σβήνοντας» το παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Και φαινόταν να τα καταφέρνει με την ποιότητα των Λιβάια, Τάνκοβιτς και Ανσαριφάρντ σε μια φάση να κάνουν τη διαφορά. Ο ΠΑΟΚ είχε την μπάλα στα πόδια του, αλλά οι παίκτες του δεν έβρισκαν τον τρόπο να διασπάσουν την καλά οργανωμένη κιτρινόμαυρη άμυνα. Οι παίκτες του Φερέιρα ωστόσο δικαιώθηκαν για την επιμονή τους στο φινάλε, με τις αλλαγές του Πορτογάλου κόουτς (Μπίσεσβαρ, Σφιντέρσκι, Μουργκ) να δίνουν τη λύση στο 89' για να διαμορφωθεί το τελικό 1-1 στο ΟΑΚΑ.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσιάρου, Χνιντ, Μιτάι (46' Λόπες), Παουλίνιο (70' Βασιλαντωνόπουλος), Κρίστιτσιτς, Σάκχοφ, Τάνκοβιτς (60' Αλμπάνης, 80' Σαμπανάτζοβιτς), Λιβάια, Ανσαριφάρντ (60' Ολιβέιρα)

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης (81' Μουργκ), Γιαννούλης, Μάτος (68' Ουαγκέ), Εσίτι (58' Νινούα), Σβαμπ, Τζόλης (68' Σφιντέρσκι), Α.Ζίβκοβιτς (81' Μπίσεσβαρ), Τσόλακ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα