ΑΕΚ: Κυνηγάει το σκορ και πετάει βαθμούς...

ΑΕΚ: Κυνηγάει το σκορ και πετάει βαθμούς...

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Κυνηγάει το σκορ και πετάει βαθμούς...

bet365

Η ΑΕΚ στα 29 παιχνίδια της φετινής Super League έχει μείνει πίσω στο σκορ στα 12 από αυτά! Η Ένωση βγάζει αντίδραση, αλλά δεν φτάνει...

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός με σούπερ προσφορά* & ειδικά στοιχήματα | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Οι δύο βαθμοί που έχασε η ΑΕΚ στην πρεμιέρα των πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό «μαζεύτηκαν» στο διπλό επί του ΟΦΗ στο Ηράκλειο και η Ένωση πήρε το πάνω χέρι για τη 2η θέση. Πλεονέκτημα, όμως, που χάθηκε αμέσως καθώς οι κιτρινόμαυροι άφησαν άλλους δύο βαθμούς στο 2-2 με τον Άρη και ισοβαθμούν ξανά με τον ΠΑΟΚ στη 2η θέση, στη μάχη για την έξοδο στα προκριματικά Champions League. Σε ένα παιχνίδι στο οποίο η ΑΕΚ δημιούργησε πάρα πολλές ευκαιρίες και θα έπρεπε να είχε πάει με «καθαρό» σκορ στα αποδυτήρια στο πρώτο μέρος. Δεν τις έκανε γκολ και στη συνέχεια αναγκάστηκε δύο φορές να κυνηγάει στο σκορ τον Άρη. Απάντησε και τις δύο, αλλά δεν βρήκε ποτέ ένα τρίτο τέρμα που θα της έδινε τη νίκη.

Η ΑΕΚ σε 12 από τα 29 φετινά ματς μένει πίσω στο σκορ

Η ΑΕΚ τιμωρήθηκε για την αφέλειά της, βλέποντας την υπόθεση του εισιτηρίου για τα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης να επιστρέφει στο 50-50. Δεν ήταν όμως μόνο οι χαμένες ευκαιρίες του πρώτου μέρους που στοίχισαν στην Ένωση, αλλά και το γεγονός ότι για ακόμα μια φορά στη φετινή Super League ήταν αναγκασμένη να κυνηγάει τον αντίπαλό της για να ισοφαρίσει. Η ΑΕΚ είδε την εστία της να παραβιάζεται πρώτη το βράδυ του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ, κάτι που συνέβη για 12η φορά τη φετινή σεζόν στα 29 παιχνίδια πρωταθλήματος! Δηλαδή στο 41% των φετινών αναμετρήσεων στη Super League, είτε εντός, είτε εκτός έδρας, η Ένωση μένει πίσω στο σκορ και καλείται να βρει αντίδραση!

Βγάζει αντίδραση, αλλά…

Φυσικά από την έλευση του Μάσιμο Καρέρα και έπειτα αυτό είναι κάτι που έχει περιοριστεί σε συχνότητα σε σχέση με τον ρυθμό στον οποίο συνέβαινε από το ξεκίνημα της σεζόν μέχρι και τον Δεκέμβρη. Ωστόσο, στους τέσσερις χαμένους βαθμούς στη διαδικασία των πλέι οφ ως τώρα, δηλαδή στις ισοπαλίες με Παναθηναϊκό και Άρη, η ΑΕΚ βρέθηκε στη συγκεκριμένη θέση στο δεύτερο ημίχρονο, βλέποντας τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν για να βγάλει αντίδραση. Μια αντίδραση που βγήκε, αλλά δεν ήταν ικανή για να μην χαθούν πολύτιμοι βαθμοί απέναντι σε αντιπάλους που βρίσκονται κάτω από αυτήν στη βαθμολογία του μίνι πρωταθλήματος των πλέι οφ.

Από τις 12 συνολικά φορές κατά τις οποίες τη φετινή σεζόν η ΑΕΚ έχει αναγκαστεί να κυνηγάει το σκορ, η Ένωση κατάφερε να πετύχει την ολική ανατροπή και να πάρει τη νίκη σε τρία παιχνίδια. Πέντε φορές πήρε τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας και σε τέσσερα ματς έφυγε ηττημένη από το γήπεδο. Κάτι που δείχνει δύο πράγματα: Ναι μεν όταν βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο οι κιτρινόμαυροι βγάζουν χαρακτήρα και απαντούν, όπως τόνισε και ο Καρέρα μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Άρη, ωστόσο στις περισσότερες των περιπτώσεων μένουν στο τέλος με μια πικρή γεύση, όπως ανέφερε ο Νέλσον Ολιβέιρα.

Ο Καρέρα πρέπει να επιμείνει στη συγκέντρωση

Τα αποτελέσματα για την ΑΕΚ σε επίπεδο ανατροπών θα μπορούσαν να ήταν χειρότερα, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι δύο από τις τρεις σημειώθηκαν απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης (εκτός) και στον Ατρόμητο (εντός) στις καθυστερήσεις με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά, ενώ η άλλη απέναντι στον Βόλο (στη Ριζούπολη) πραγματοποιήθηκε μπαίνοντας στο τελευταίο τέταρτο, αλλά και πάλι με αρκετό άγχος στο φινάλε. Ο Έλντερ Λόπες στις χθεσινές του δηλώσεις μετά το 2-2 με τον Άρη μεταξύ άλλων διαπίστωσε πως αυτός και οι συμπαίκτες του παρουσίασαν κάποιες στιγμές έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης μέσα στο ματς. Κάτι που συνδέεται τόσο με τις χαμένες ευκαιρίες στην επίθεση, όσο και με τα λάθη που έγιναν στην άμυνα στα οποία η ΑΕΚ τιμωρήθηκε στο 100% καθώς δεν απειλήθηκε από τον αντίπαλό της. Κι αυτό είναι κάτι πάνω στο οποίο καλείται να εστιάσει ο Καρέρα ενόψει συνέχειας. Άλλωστε, όπως έχει επισημάνει αρκετές φορές ο ίδιος, ένα από τα «κλειδιά» του αποτελούν η προσήλωση και η συγκέντρωση των παικτών του από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Τα 12 ματς στη Super League στα οποία η ΑΕΚ ήταν αναγκασμένη να... κυνηγά:

ΑΕΚ – Ξάνθη 1-2 (Ολιβέιρα 90’/Γουίλιαμ 67’, Μπαριέντος 78’)

Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 2-3 (Λουίς Φερνάντεθ 3’, Μπαράλες 73’/Ολιβέιρα 15’, Λιβάια 68’, Σιμόες 92’)

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-2 (Τσιγκρίνσκι 54’, Ντέλετιτς 79’/Σβιντέρσκι 16’, 58’)

ΑΕΚ – Βόλος 3-2 (Λιβάια 31’, Μάνταλος 75’, 78’/Τόρες 24’, Δημόπουλος 83’)

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 2-0 (Σεμέδο 9’, Καμαρά 77’)

ΑΕΚ – Ατρόμητος 3-2 (Μανδάς αυτ. 62’, Ολιβέιρα 71’, 93’/Μανούσος 20’, Ανδρούτσος 89’)

ΑΕΚ – Άρης 1-1 (Μάνταλος 81’/Λάρσον 64’)

ΟΦΗ – ΑΕΚ 1-0 (Σεμέδο 52’)

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-0 (Βιεϊρίνια 57’)

Πανιώνιος – ΑΕΚ 1-1 (Εμμανουηλίδης 45’+1’/Κλωναρίδης 92’)

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-1 (Λιβάια 75’/Μακέντα 65’)

ΑΕΚ – Αρης 2-2 (Αραούχο 62’, Ολιβέιρα 86’/Γκάμα 55’, Μαρτίνες 75’)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα