ΑΕΚ - Άρης 2-2

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ - Άρης 2-2

bet365

Σε ματς με τρομερές διακυμάνσεις, δύο ανατροπές της ΑΕΚ, δύο πέναλτι, πολλές μονομαχίες και εκατέρωθεν ευκαιρίες, ΑΕΚ και Αρης αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 σε ένα υπέροχο ματς, τέσσερις ημέρες πριν από τον ημιτελικό – ρεβάνς του 2-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Η ΑΕΚ είδε τον ΠΑΟΚ να την πιάνει στη 2η θέση για τη μάχη της εξόδου στα προκριματικά του Champions League καθώς η Ένωση έμεινε στο 2-2 απέναντι στον Άρη στο ΟΑΚΑ. Οι φιλοξενούμενοι πήραν δύο φορές το προβάδισμα στο δεύτερο ημίχρονο με τα γκολ των Γκάμα (πεν.) και Μαρτίνες, με την ΑΕΚ να βρίσκει απαντήσεις με Αραούχο και Ολιβέιρα (πεν.) αντίστοιχα. Η Ένωση «πλήρωσε» τις πολλές χαμένες της ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, κατά το οποίο θα έπρεπε να είχε πάει στα αποδυτήρια έχοντας πάρει κεφάλι στο σκορ. Πλέον οι δύο ομάδες στρέφουν την προσοχή τους στο μεταξύ τους ματς την ερχόμενη Τετάρτη στη ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου.

Χαμένες ευκαιρίες για την ΑΕΚ, δύο αναγκαστικές αλλαγές ο Ένινγκ

Ο Καρέρα επέλεξε το αναμενόμενο 4-2-3-1 αφήνοντας στον πάγκο τον Τσιγκρίνσκι και ξεκινώντας τον Οικονόμου πλάι στον Σβάρνα στο κέντρο της άμυνας, όπως και τον Αραούχο αντί του Ολιβέιρα στην κορυφή με τον Βέρντε να επιστρέφει στο αρχικό σχήμα. Ο Ένινγκ παρέταξε κι αυτός τον Άρη με 4-2-3-1 δίνοντας φανέλα βασικού στους Τόνσο και Μαντσίνι, με τον πρώτο να κινείται πίσω από τον δεύτερο στην κορυφή.

Η ΑΕΚ μπήκε δυναμικά με τον Αραούχο να ανοίγει τον... χορό των «πεταμένων» ευκαιριών καθώς μόλις στο 4' ο Κουέστα με διπλή προσπάθεια εξουδετέρωσε την κεφαλιά του Αργεντινού επιθετικού μέσα από τη μικρή περιοχή. Στη συνέχεια η τύχη έπαιξε για τον Άρη άσχημο... παιχνίδι με τον Ένινγκ να χάνει μέσα στο πρώτο μισάωρο τόσο τον Βέλεθ όσο και τον Σόουζα με τραυματισμούς και τους Μπα και Λάρσον να τους αντικαθιστούν. Την ίδια στιγμή το ματς είχε χάσει τον ρυθμό του, με αρκετά φάουλ και την ΑΕΚ να αναπτύσσεται από τα πλάγια, έχοντας ωστόσο πρόβλημα στην τελική πάσα απέναντι σε έναν καλά στημένο Άρη αμυντικά.

Μπαίνοντας στο τελευταίο τέταρτο η ΑΕΚ πλησίασε άλλες τρεις φορές κοντά στο γκολ, χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες για να πάει μπροστά στο σκορ στα αποδυτήρια. Στο 36' ο Βέρντε δοκίμασε ένα μακρινό σουτ με τον Κουέστα να παραχωρεί κόρνερ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σιμάνσκι είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του μετά από μπαλιά του Μάνταλου, αλλά η προσπάθεια του Πολωνού μέσα από την περιοχή πέρασε άουτ. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων μετά από κακή αντίδραση της άμυνας του Άρη ο Αραούχο βγήκε από πλάγια απέναντι από τον Κουέστα, αλλά το πλασέ του πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι!

Δύο φορές προβάδισμα για τον Άρη, βρήκε απαντήσεις η ΑΕΚ

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους στο 51' ο Μάνταλος αχρείαστα τράβηξε τον Μπα, ρίχνοντας τον μέσα στην περιοχή, ενώ ο Μπάρκας είχε μπλοκάρει την μπάλα, με τον Παπαπέτρου να βλέπει τη φάση στο VAR και να υποδεικνύει την άσπρη βούλα. Ο Γκάμα στο 55' ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε το 0-1 για τον Άρη. Ο Καρέρα αμέσως πέρασε τον Ολιβέιρα, βγάζοντας τον Λιβάια, με τον Μάνταλο να πηγαίνει αριστερά, και τον Αραούχο να κινείται πίσω από τον Πορτογάλο. Και ο Ένινγκ την ίδια στιγμή πέρασε στο ματς Ντιγκινί και Μαρτίνες αντί Ρόουζ και Φετφατζίδη αντίστοιχα.

Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε σχετικά γρήγορα καθώς στο 62' η Ένωση έφερε το ματς στα ίσια. Ο Λόπες είδε την κίνηση του Μάνταλου στα αριστερά, με τον αρχηγό της ΑΕΚ να στρώνει μέσα στην περιοχή στον Αραούχο και τον Αργεντινό αυτή τη φορά να νικάει τον Κουέστα με πλασέ στην κίνηση κάνοντας το 1-1. Η ΑΕΚ συνέχιζε να αναπτύσσεται από τα αριστερά χάνοντας άλλη μια σπουδαία ευκαιρία για να κάνει την ανατροπή. Ο Μάνταλος είδε τον Λόπες αυτή τη φορά με τον Πορτογάλο να σεντράρει και τον Σιμάνσκι να βλέπει την προσπάθειά του να περνάει ελάχιστα δίπλα από το κάθετο του Κουέστα. Ο γκολκίπερ του Άρη στο 74' διάβασε σωστά το πολύ καλά εκτελεσμένο φάουλ του Βέρντε και απέκρουσε εντυπωσιακά και εν συνεχεία ο Άρης ήταν εκείνος που βρήκε το δεύτερο γκολ, παίρνοντας ξανά το προβάδισμα.

Οι φιλοξενούμενοι αναπτύχθηκαν πολύ όμορφα από τα αριστερά με τον Τόνσο να βγάζει τη σέντρα και τον Μαρτίνες μέσα στην περιοχή να τιμωρεί την κακή αμυντική αντίδραση στη συγκεκριμένη φάση και με κεφαλιά να κάνει το 1-2 στο 75'! Η ΑΕΚ απάντησε ξανά στο 83' όταν ο Παπαπέτρου καταλόγισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τόνσο πάνω στον Ολιβέιρα, έπειτα από πάσα του Κρίστιτσιτς. Ο Πορτογάλος επιθετικός με μια δυνατή εκτέλεση νίκησε τον Κουέστα φέρνοντας ξανά το ματς στα ίσια (2-2) στο 86'. Στις καθυστερήσεις ο Ολιβέιρα από δύσκολη γωνία προσπάθησε να νικήσει τον Κουέστα, με τον Ισπανό να αποκρούει, στην τελευταία φάση της αναμέτρησης.

MVP: Ο Κουέστα ήταν σταθερότατος και όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί. Θα μπορούσε να είχε αντιδράσει καλύτερα στην ισοφάριση του Αραούχο, αλλά συνολικά είχε μια πολύ καλή εμφάνιση.

Στο ύψος του: Ματίγια και Σάσα έκαναν καλή δουλειά στο κέντρο για τον Άρη στέλνοντας το παιχνίδι της Ένωσης στα άκρα.

Αδύναμος κρίκος: Οι Κρίστιτσιτς και Σιμάνσκι δεν βοήθησαν στη μεσαία γραμμή με την ΑΕΚ να αναγκάζεται να παίζει συνεχώς από τις πτέρυγες. Αλλά γενικότερα οι άστοχες τελικές προσπάθειες ήταν εκείνες που στοίχισαν για την Ένωση.

Η γκάφα: Ήρθε από τον Μάνταλο καθώς κάνει ένα αχρείαστο πέναλτι στον Μπα, ενώ ο Μπάρκας έχει μπλοκάρει την μπάλα, δίνοντας τη δυνατότητα στον Άρη να πάρει το προβάδισμα.

Το στραγάλι: Καλή διαιτησία από τον Παπαπέτρου που έδωσε σωστά πέναλτι τόσο στη φάση του Μάνταλου με τον Μπα, όσο και σε εκείνη του Τόνσο πάνω στον Ολιβέιρα.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Η ΑΕΚ... πέταξε στα σκουπίδια το προβάδισμα των δύο βαθμών από τον ΠΑΟΚ, με τον οποίο πλέον ισοβαθμεί στη 2η θέση. Και σε αυτό έφταιξε το γεγονός ότι δεν έκανε γκολ στο πρώτο μέρος τις πολλές χαμένες ευκαιρίες που δημιούργησε, με τον Άρη να τιμωρεί την Ένωση για την αφέλειά της στο δεύτερο ημίχρονο. Η ΑΕΚ «αυτοκτόνησε» χάνοντας δύο βαθμούς απέναντι σε έναν Άρη ο οποίος δεν είχε κάποιο βαθμολογικό κίνητρο στα πλέι οφ. Πλέον οι δύο ομάδες καλούνται να στρέψουν αποκλειστικά την προσοχή τους στη ρεβάνς του Κυπέλλου την Τετάρτη στο Κλεάνθης Βικελίδης που θα κρίνει την πρόκριση στον τελικό.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Λόπες, Σβάρνας, Οικονόμου, Μπακάκης (87' Παουλίνιο), Κρίστιτσιτς, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Λιβάια (59' Ολιβέιρα), Βέρντε (81' Αλμπάνης), Αραούχο

Άρης (Μίκαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ (60' Ντιγκινί), Σόουζα (30' Λάρσον), Δεληζήσης, Βέλεθ (13' Μπα), Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (60' Μαρτινές), Τόνσο, Γκάμα, Μαντσίνι

Δείτε ΕΔΩ τα highlights της αναμέτρησης

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα