Δίκη των 28: «Είχαν έτοιμους τους πίνακες διαιτησίας»

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Δίκη των 28: «Είχαν έτοιμους τους πίνακες διαιτησίας»

bet365

Ολοκληρώθηκε και η τέταρτη μέρα για την δίκη των 28 του ελληνικού ποδοσφαίρου με τους Τάκη Φύσσα και Κύρο Βασσάρα να καταθέτουν.

Παναθηναϊκός - Ζενίτ με Live Streaming* & σούπερ προσφορά* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Συνεχίστηκε για τέταρτη μέρα η δίκη των 28 του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι Τάκης Φύσσα και Κύρος Βασσάρας ήταν οι επόμενοι μάρτυρες οι οποίοι θα κατέθεσαν.

Θυμίζουμε πως την Τετάρτη είχε καταθέσει μόνο ο ισχυρός άντρας του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος ο οποίος αναφέρθηκε στο παρελθόν αλλά και στο παρών του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι καταθέσεις των μαρτύρων

Μετά τον Σοφοκλή Πιλάβιο, τον Χρήστο Σάββα (εκ των βασικών μαρτύρων), τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τον Γιάννη Αλαφούζο σειρά πήραν οι Τάκης Φύσσας και Κύρος Βασσάρας.

Φύσσας: «Ο Σα Πίντο παραιτήθηκε γιατί δέχθηκε πιέσεις για να μην χρησιμοποιήσει κάποιους παίκτες στο Ολυμπιακός-Ατρόμητος!»

Ο Τάκης Φύσσας (εκ των βασικών μαρτύρων της υπόθεσης) άρχισε την κατάθεσή του στην τέταρτη μέρα της δίκης κι αναφέρθηκε στα όσα του είπε ο Σα Πίντο μετά την παραίτησή του από τον Ατρόμητο. Και μεταξύ άλλων τόνισε ο Τάκης Φύσσας ότι «ο Σα Πίντο μου είπε ότι είχε δεχτεί πίεση και του είχαν πει να μην χρησιμοποιήσει κάποιους παίκτες, δεν μου είπε ποιοι. Μου είπε κατά λέξη ότι ήταν από τον πρόεδρο και τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας».

Αναλυτικά την κατάθεση του Τάκη Φύσσα μπορείτε να την διαβάσετε εδώ.

Στις 10:37 ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Φύσσα: «Μετέφερα στον Αλαφούζο αυτά που μου είπε ο Σα Πίντο»

Ο Τάκης Φύσσας ολοκλήρωσε την κατάθεσή του λίγο μετά τις 10:30. Ο Τάκης Φύσσας αναφέρθηκε στο ματς Ολυμπιακός-Ατρόμητος και όλα όσα του είχε πει ο Σα Πίντο ενώ απάντησε και στις ερωτήσεις του Εισαγγελέα κ. Λακαφώση αλλά και του δικηγόρου των Σπανού, Αγγελόπουλου, κ. Μπαταγιάννη. Μεταξύ άλλων ο Τάκης Φύσσας τόνισε πως «Ήταν πεπεισμένος ότι έγινε παρέμβαση στο έργο του, ήταν έξαλλος και γι’ αυτό παραιτήθηκε. Μετέφερα στον Αλαφούζο, αυτά που μου είπε ο Σα Πίντο για το συγκεκριμένο παιχνίδι για το οποίο την επόμενη ημέρα παραιτήθηκε».

Βασσάρας: «Δεν μπορώ να πω ότι διακρίνω δόλο στον Γιάχο στο Ολυμπιακός-Αστέρας»

Στις 10:53 άρχισε την κατάθεσή του ο Κύρος Βασσάρας ο οποίος αναφέρθηκε στην ΚΕΔ εκείνης της περιόδου, στην εκπαίδευση των Ελληνων διαιτητών αλλά και στον τελικό Κυπέλλου Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης λέγοντας μεταξύ άλλων πως «Δεν μπορώ να πω ότι διακρίνω ότι υπάρχει δόλος σε αυτό το γεγονός. Λάθη γίνονται, τα συνεχόμενα λάθη δεν συγχωρούνται. Αν από κάποιον επηρεαστεί ο διαιτητής, το νούμερο ένα είναι ο παράγοντας. Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να δεις, αν ένας διαιτητής κάνει συνεχόμενα λάθη υπέρ μιας ομάδας».

Αναλυτικά την κατάθεση του Κύρου Βασσάρα μπορείτε να την διαβάσετε εδώ.

Στις 14:54 ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Βασσάρα: «Μου έφεραν έτοιμο τον πίνακα διαιτητών»

Ο Κύρος Βασσάρας μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στους πίνακες διαιτησίας λέγοντας πως «Όταν λέω απέχω, δεν σημαίνει απέχω από τη συνεδρίαση, Μου έδωσαν μία λίστα, ήταν τζάμπα κόπος, να πω εγώ τι; Είχαν έτοιμο τον πίνακα. Έκανα ερωτήσεις, πήρα τις απαντήσεις μου. Το χαρτί που μου έδωσαν με τα ονόματα, ήταν αυτό που αναρτήθηκε. Πάτησα ένα κουμπί, τους έστειλαν στο γραφείο Τύπου και αναρτήθηκε. Μετά την ανάρτηση δεν έκανα κάτι…».

Στις 13/2 η επόμενη συνεδρίαση με Γκαγκάτση και Κωνσταντινέα

Η επόμενη συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για τις 13 Φεβρουαρίου με τους Μάκη Γκαγκάτση και Πέτρο Κωνσταντινέα να είναι οι επόμενοι που θα καταθέσουν. Στις 19 Φεβρουαρίου θα καταθέσει ο Αλέξης Κούγιας.

Το gazzetta.gr βρέθηκε στο Εφετείο και σας ενημερώσει για όλα όσα έγιναν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα