Δίκη των 28: «Εκείνη την εποχή γίνονταν όργια»

Φώτης Καρακούσης
Δίκη των 28: «Εκείνη την εποχή γίνονταν όργια»

bet365

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη κατάθεση των μαρτύρων με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να είναι χείμαρρος. Την Τετάρτη συνεχίζεται η δίκη με Αλαφούζο, Βασσάρα και Φύσσα εάν είναι υγιής.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Μετά την πρώτη κατάθεση μαρτύρων την προηγούμενη Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, ολοκληρώθηκε και η δεύτερη μέρα της δίκης. Σε αυτήν συνέχισε και ολόκληρωσε ο Χρήστος Σάββας την κατάθεσή του και την σκυτάλη πήρε ο Δημήτρης Μελισσανίδης ο οποίος ήταν χείμαρρος. Ο Γιάννης Αλαφούζος που ήταν να καταθέσει επίσης τόνισε μέσω του εκπροσώπου του ότι θα το κάνει την Τετάρτη, ενώ ο Τάκης Φύσσας ενημέρωσε πως δεν θα καταθέσει λόγω Η1Ν1.

Η επόμενη συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου με τους Αλαφούζο, Βασσάρα και Φύσσα εάν είναι υγιής.

Οι καταθέσεις των μαρτύρων

Η δίκη συνεχίστηκε με τις καταθέσεις των μαρτύρων. Οπως γράψαμε την πρώτη μέρα κατέθεσαν οι Πιλάβιος και Σάββας. Σήμερα κατέθεσε ξανά ο Χρήστος Σάββας για να ολοκληρώσει αλλά και ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Στο Εφετείο ο Μελισσανίδης

Στο Εφετείο βρέθηκε από νωρίς ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ ήταν ένας εκ των μαρτύρων της σημερινής δίκης και έκανε από νωρίς την εμφάνισή του στην αίθουσα. Πριν την έναρξη η πρόεδρος ζήτησε από τους μάρτυρες να βγουν εκτός αίθουσας για να αρχίσει η δίκη. Από πλευράς κατηγορούμενων στο Εφετείο ήταν οι κ.κ. Παπακωνσταντίνου, Προύντζος, Δούρος, Μπριάκος και Ηλίας Σπάθας ενώ οι υπόλοιποι εκπροσωπούνται από τους δικηγόρους τους.

Πρόταση εισαγγελέα για βίαιη προσαγωγή του Φύσσα

Την βίαιη προσαγωγή του Τάκη Φύσσα ζήτησε ο Εισαγγελέας, Χαρίλας Λακαφώσης.

Ένας από τους μάρτυρες που ήταν να καταθέσουν σήμερα ήταν και ο Τάκης Φύσσας. Ωστόσο δεν ήταν στο δικαστήριο, με τον Εισαγγελάς, Χαρίλαο Λακαφώση να ζητάει την βίαιη προσαγωγή του. Προκειμένου να αποφασιστεί αν θα υπάρξει τελικά βίαιη προσαγωγή και να γίνει προσπάθεια να επικοινωνήσουν με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, υπήρξε μικρή διακοπή στην δίκη. Η ενημέρωση που υπήρξε ήταν πως πάσχει από N1H1 και έτσι δεν θα έχαυμε βίαιη προσαγωγή.

Σάββας: «Κουμάντο στο ποδόσφαιρο έκανε ο Κουρίδης και η ομάδα του»

Ο Χρήστος Σάββας συνέχισε την κατάθεσή του μιας και την προηγούμενη Πέμπτη δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει και μεταξύ άλλων τόνισε: «Ο Κουρίδης συμμετείχε παρασκηνιακά στον καταρτισμό των πινάκων. Ο Σαρρής είπε ότι δεν συμμετείχε αυτός και είπε ότι τους έκαναν αυτοί οι 3. Εννοούσε τον Κουρίδη, τον Σταθόπουλο και τον Παπακωνσταντίνου. Η συγκεκριμένη ομάδα έκανε τους πίνακες και πριν και μετά. Έγινε ότι γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια στην ΕΠΟ. Κατά την άποψη μου η απόφαση ήταν παράνομη για τους πίνακες». Στις 10:25 ολοκληρώθηκε η κατάθεση του κυρίου Σάββα.

Αναλυτικά τα όσα είπε μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ...

Την Τετάρτη θα είναι στο δικαστήριο ο Αλαφούζος

Ο Γιάννης Αλαφούζος δια του εκπροσώπου του ενημέρωσε πως ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού θα καταθέσει την Τετάρτη.

Μελισσανίδης: «Η ομάδα Σαρρή ευνοούσε μόνο τον Ολυμπιακό»

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ανέφερε στην κατάθεσή του: «Στο ποδόσφαιρο πάντα υπήρχε και όλες οι ομάδες ομάδες είχαν μια εύνοια. Γενικά, ίσως από διαιτησία, ίσως από αρχές, γενικά. Από το 2010 τα πράγματα είχαν πάρει τέοτια τροπή και κανείς δεν μπορούσε να το ελέγξει. Η μόνη ομάδα που είχε εύνοια ήταν ο Ολυμπιακός. Από μία ομάδα του Σαρρή με τους συνεργάτες του που ευνοούσαν τον Ολυμπιακό. Το 2010 το ήξερα ως φίλαθλος. Υπάρχουν κασέτες από την ΕΥΠ, τα διάβασα και πρέπει να τα ξέρετε και εσείς. Από το 2013 που ήμουν στο ποδόσφαιρο υπήρξε ένα μπλοκ που βοηθούσε τα συμφέροντα μόνο μιας ομάδας του Ολυμπιακού. Έλεγχαν τους βασικούς πυλώνες, την διαιτησία και τα δικαιοδοτικά όργανα».

Στις 11:57 ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Δημήτρη Μελισσανίδη. Η δίκη διακόπηκε για την Τετάρτη όπου είναι να καταθέσουν και οι Γιάννης Αλαφούζος, Κύρος Βασσάρας, ενώ αν είναι καλά ο Φύσσας οπότε θα καταθέσει και αυτός την Τετάρτη. Αν δεν είναι θα καταθέσει την Παρασκευή μαζί με τον Αλέξη Κούγια.

Αναλυτικά τα όσα κατέθεσε ο Δημήτρης Μελισσανίδης μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ.

Το gazzetta.gr βρέθηκε στην Ευελπίδων και σας ενημέρωσε για όλα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα