ΑΕΚ: Ο ορμητικός Πινέδα κινούσε τα νήματα απέναντι στον Άρη

ΑΕΚ: Ο ορμητικός Πινέδα κινούσε τα νήματα απέναντι στον Άρη

Δημήτρης Βέργος
Ο Ορμπελίν Πινέδα της ΑΕΚ

bet365

Η ποιότητα του Ορμπελίν Πινέδα έδινε τον τόνο στη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ στο ματς με τον Άρη, με την ανεξάντλητη παρουσία του να αποτυπώνεται και στα στατιστικά που έπιασε ο «Μαγίτο» στο Wyscout.

Ο αποτελεσματικός Εσέκιελ Πόνσε ήταν ο MVP και ο παίκτης που καθάρισε για την ΑΕΚ εύκολα και γρήγορα στο 2-0 επί του Άρη, αλλά ο Ορμπελίν Πινέδα στον χώρο της μεσαίας γραμμής ήταν εκείνος που κινούσε τα νήματα στο παιχνίδι της Ένωσης. Ο 28χρονος Μεξικανός μέσος όταν δεν είναι επιβαρυμένος από υπερατλαντικά ταξίδια και συνεχόμενες αναμετρήσεις κάνει τη διαφορά με την πλούσια ποιότητά του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Κόντρα στον Άρη ο «Μαγίτο» έκοβε και έραβε στο κέντρο. Για την ακρίβεια όχι μόνο εκεί καθώς η ανεξάντλητη ενέργειά του και η φρεσκάδα που έβγαζε στο ματς τον έκανε να κινείται σε όλους τους χώρους και να πατάει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου με ορμή. Κάτι βέβαια που αποτελεί σήμα κατατεθέν του. Δίνοντας τον τόνο στην ανάπτυξη του παιχνιδιού των κιτρινόμαυρων, αλλά συνεισφέροντας παράλληλα και ανασταλτικά.

Το heatmap του Πινέδα στο ΑΕΚ-Αρης

Πηγή Wyscout: Το heatmap του Πινέδα στο ΑΕΚ - Άρης

Η ανάπτυξη της ΑΕΚ περνούσε από τα πόδια του Πινέδα

Ο «Όρμπε» ήταν ουσιαστικά και σε αυτό το παιχνίδι το «μηχανάκι» στον άξονα με την μπάλα να περνά συνεχώς από τα πόδια του. Να παίζει πάντα κάθετα, να μοιράζει σωστά το παιχνίδι στις πλευρές, να κινείται είτε αριστερά είτε δεξιά, να δίνει τον ρυθμό. Πράγματα που τα κάνει πάντα, όμως στο παιχνίδι με τον Άρη στην OPAP Arena τα πραγματοποίησε με τρομερή ακρίβεια ξεπερνώντας στις περισσότερες κατηγορίες τους μέσους όρους του.

Σύμφωνα με το Wyscout ο Πινέδα είχε 90% ακρίβεια συνολικά στις μεταβιβάσεις του, ενώ έγινε αποδέκτης της μπάλας 66 φορές. Είχε το εξαιρετικό ποσοστό των 20/22 στις προωθητικές μπαλιές, αλλά και 14/17 εύστοχες στην τελική τρίτη, ενώ είχε το απόλυτο στις πάσες μέσα στην αντίπαλη περιοχή με 3/3. Πολύ καλά ποσοστά είχε και στις μακρινές μεταβιβάσεις του με 5/8 εύστοχες.

Οι εύστοχες προωθητικές μπαλιές του Πινέδα

Πηγή Wyscout: Οι 20/22 εύστοχες προωθητικές μπαλιές του Πινέδα στο ματς με τον Άρη

Ο «Μαγίτο» με ένταση, πίεση και ενέργεια έκανε τα πάντα

Ο Πινέδα είναι ένα «οκτάρι» με δημιουργικές αρετές, ωστόσο την ίδια στιγμή αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συνεισφέρει σημαντικά και στο ανασταλτικό κομμάτι. Άλλωστε γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο αποτελεί «πουλέν» του Αλμέιδα καθώς είναι ένας χαφ που βγάζει φοβερή ένταση και πίεση στο παιχνίδι του με την μπόλικη ενέργεια που καταθέτει. Όπως είδατε στο παραπάνω heatmap του Wyscout, ο Πινέδα με τα τρεξίματά του πάτησε παντού στο γήπεδο έχοντας 3/4 κερδισμένες αμυντικές μονομαχίες, πέντε ανακτήσεις μπάλας εκ των οποίων οι τέσσερις έγιναν στο μισό του αντιπάλου και ένα κόψιμο.

Με την ίδια μαχητικότητα έμπαινε και στις επιθετικές μονομαχίες κερδίζοντας 6/11 και γενικότερα δεν έβαλε φρένο μέχρι να γίνει αλλαγή στο 77'. Ήταν ασταμάτητος με προσωπικές επίσης ενέργειες καθώς είχε 3/6 επιτυχημένες ντρίμπλες ενώ με τις κινήσεις του στη μεσαία γραμμή και την αλλαγή κατεύθυνσης ολοκλήρωσε το ματς με τρεις προωθητικές ενέργειες έχοντας και τρεις επαφές μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα