ΑΕΚ: Πάρτι κορυφής και γενεθλίων...

ΑΕΚ: Πάρτι κορυφής και γενεθλίων...

ΑΕΚ: Πάρτι κορυφής και γενεθλίων...

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για τη... μισή δουλειά που έγινε για την ΑΕΚ σε μια υπέροχη βραδιά και εστιάζει στα πρόσωπα, την ατμόσφαιρα και έχει υστερόγραφα.

Το πρώτο από τα δυο απαραίτητα τρίποντα προτού φτάσει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στης Φιλαδέφλειας τα μέρη είναι γεγονός κάτι που σημαίνει ότι η ΑΕΚ έχει ήδη κάνει τη ...μισή δουλειά και φυσικά πρέπει να την ολοκληρώση στην Θεσσαλονίκη την Κυριακή. Είχαμε σημειώσει και αναδείξει πόσο σημαντικό είναι αυτό το εξάποντο για τους νταμπλούχους προκειμένου να επιστρέψουν στην κορυφή και να μείνουν σε αυτή! Απαραίτητες οι δυο νίκες για περισσότερους από έναν λόγους για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα όπως θα αναλύσουμε παρακάτω αλλά και επειδή έπρεπε να συνδυαστεί η επόμενη μέρα των γενεθλίων της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως με τρίποντο για να καταφέρει να το γιορτάσει και ο κόσμος όπως ακριβώς αρμόζει σε τέτοια σημαντική βραδιά. Όπως και έγινε για να είμαστε και σωστοί: πάρτι κορυφής και γενεθλίων!

Ωστόσο υπήρχε και η ουσία: να βρεθεί ξανά στην πρώτη θέση, έστω με παιχνίδι παραπάνω από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος παίζει με τον Ολυμπιακό. Άρα με τις δυο νίκες αναμενόμενα μεταφέρει και πίεση, τη στιγμή που μεγαλώνει και την υποχρέωση στον ανταγωνιστή να κάνει κάτι αντίστοιχο: να πάρει τα δυο ματς με τους «ερυθρόλευκους»! Εξίσου σημαντικό ήταν για την ΑΕΚ να επιστρέψει στις νίκες έπειτα από την ήττα με τον Παναθηναϊκό και την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα έπρεπε να το κάνει με πειστικό τρόπο και όχι προβληματικό, όπως ακριβώς πέτυχε την κατάκτηση της νίκης κοινώς, με εικόνα ανωτερότητας αγωνιστικής ξεκάθαρη που δεν θα επιδέχεται αμφισβήτησης. Όλα αυτά και τα παραπάνω έγιναν σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν την επηρέασαν οι απουσίες ξανά και πήρε πράγματα από τους ποδοσφαιριστές που ξεκίνησαν και εκείνους που ήρθαν από τον πάγκο.

Η εικόνα των νταμπλούχων ήταν σε επίπεδα έντασης και αγωνιστικής νοοτροπίας πολύ κοντά στα περσινά της δεδομένα για περισσότερο από 65' λεπτά τούτη τη φορά. Με τις αλλαγές, κυρίως την είσοδο του Λιούμπισιτς που τα πήγε περίφημα και τη διάθεση των Αραούχο Μάνταλου, βρήκε ξανά την ένταση που απαιτούνταν για να τελειώσει το ματς, αν όχι με τρίτο γκολ αφού δεν βρήκε, ψηλά και κοντά στην αντίπαλη εστία, να μην απειληθεί και να μην επιτρέψει να... μυρίσει αίμα η ομάδα που βρισκόταν απέναντι, ακόμη και αν προέκυπτε μια στιγμή από αναμπουμπούλα και γκολ. Όπως έγινε κοινώς με το ΠΑΟΚ και το πλήρωσε πανάκριβα η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα και έχασε μια νίκη, όχι το ματς και ας το παρουσίασαν κάποιοι έτσι μπας και επηρεάσουν την ΑΕΚ και προκαλέσουν εσωστρέφεια...

Ο κορυφαίος Πινέδα, ο σημαντικότερος Πόνσε...

Πινέδα

Η καλή και πειστική εικόνα της Ένωσης έχει αιτία: η προετοιμασία μια ολόκληρη εβδομάδα για το συγκεκριμένο ματς προκάλεσε απόλυτη ετοιμότητα, άριστη τακτική ανταπόκριση και κυρίως: φρεσκάδα σε κομβικούς παίκτες. Όπως ο Ορμπελίν Πινέδα ο οποίος είναι -μακράν του δεύτερου και φέτος- ο κορυφαίος ξένος του πρωταθλήματος και ανάλογα την κατάστασή του μπορεί να κρίνει μια -οποιαδήποτε στην Ελλάδα- αναμέτρηση. Ο διεθνής Μεξικανός χαφ ήταν φρέσκος και έκανε αυτό που μπορεί καλύτερα: έτρεξε ασταμάτητα στο γήπεδο με την μπάλα στα πόδια, εννοείται το έκανε και όταν δεν την είχε, μοίρασε σωστά το παιχνίδι μετά το κουβάλημα στα σημαντικά μέτρα, δημιουργούσε υπεραριθμία κινούμενος πότε δεξιά και πότε αριστερά, ήταν απειλητικός στις συνεργασίες και έδινε το τέμπο στο κυριαρχικό παιχνίδι της ΑΕΚ.

Μπορεί ο Εζεκίελ Πόνσε με τα δυο τέρματά του (έφτασε τα 15 συνολικά φέτος, 11 στο πρωτάθλημα, σε 33 ματς) να ήταν ο πλέον σημαντικός για τους «κιτρινόμαυρους» και ο MVP της αναμέτρησης με τον Άρη, ωστόσο, ο καλύτερος του αγωνιστικού χώρου ήταν ο Πινέδα ο οποίος πήρε και ανάσες χάρη στον Λιούμπισιτς αφού έρχονται δυο σερί απαιτητικά (και σε μικρό διάστημα μεταξύ τους) ματς μιας και Κυριακή η ΑΕΚ παίζει στο «Βικελίδης» με τον Άρη και έπειτα Τετάρτη υποδέχεται τον Παναθηναϊκό! Πολύ καλά τακτικά, σε επίπεδο συνεργασιών και ανταπόκρισης αγωνιστικά τα πήγαν και οι υπόλοιποι μεσοεπιθετικοί, καλό μαντάτο η εικόνα του Τσούμπερ, ακόμη καλύτερο αυτή του Γκατσίνοβιτς. Ο Ελίασον (μαζί με τον Ρότα) δεξία είναι σε πολύ καλή σεζόν, στην καλύτερή του, οπότε δεν αποτελεί είδηση η καλή τους παρουσία, ο πλέον σημαντικός φέτος ο Σουηδοβραζιλιάνος εξτρέμ της Ένωσης.

Εξαιρετικά σημαντικό όμως ήταν το γεγονός ότι η ομάδα του Πελάδο κατάφερε να μην απειληθεί και από τον αντίπαλο αν εξαιρέσουμε τη φάσε με τον Σαβέριο που έβγαλε δύσκολα ο Αθανασιάδης και δεν επέτρεψε στον αντίπαλο να πιστέψει να ότι α μπει ξανά στο ματς. Η άμυνα ήταν σούπερ, μόνο στον Χατζισαφί που ξεχώρισε επιθετικά και είχε μια ασίστ (άξιζε άλλη μια), παρατηρήσαμε τρεις περιπτώσεις που έχασε το κοντρόλ σε εύκολες μπάλες, κατά τα λοιπά πραγματικά δεν υστέρησε κανείς. Μοιάζει για άλλη μια φορά το δίδυμο Γιόνσον – Πινέδα φέτος να είναι ένα ...κλικ καλύτερα φέτος απ' αυτό με τον Μεξικανό μέσο και τον πολύ σημαντικό Σιμάνσκι, επαναλαμβάνω φέτος έως τώρα... Σημαντική νίκη λοιπόν αλλά έγινε όπως σημειώνω στην αρχή του άρθρου η ...μισή δουλειά, διότι αν δεν καταφέρει να κερδίσει στην Θεσσαλονίκη, τότε δεν θα 'χει μεγάλη αξία αυτό το τρίποντο!

κορεό

Υγ: Μαγεία χθες η Νέα Φιλαδέλφεια, στο ...πόδι 32.000 κόσμου για να γιορτάσουν για δεύτερη σερί 24ωρο τη συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής του αγαπημένου τους Συλλόγου, με μαγική στιγμή βέβαια την είσοδο των δυο ομάδων. Το κορεό ήταν άρτια εκτελεσμένο απ' όλους και έκανε τη βραδιά ακόμη πιο όμορφη χάρη και στις τότε και ακόμη αλησμόνητες πατρίδες, και τα 100 που είναι μόνο η αρχή σήμερα, αλλά και τις φωτογραφίες των Σπανούδη, Νεγρεπόντη, Γκούμα, Μπάρλο και Μελισσανίδη! Ωστόσο εξίσου σημαντικό ήταν και ότι το γήπεδο χόρευε στους ρυθμούς της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα και έσπρωξε την ΑΕΚ στην επικράτηση. Για αυτή την ενέργεια που μεταδίδει το γήπεδο μίλησε ο Πέτρος Μάνταλος στη διάρκεια της γιορτής και όπως είπε δεν μπορεί να καταλάβει γιατί άργησε τόσο πολύ να γίνει: μα για να μην έχει αυτήν την ενέργεια η ομάδα Πετράν, γι' αυτό μας πολέμησαν τόσο και όλοι, ακριβώς γι' αυτό...

Υγ2: Οι σατυρικές εκπομπές με δήθεν αθλητικό περιερχόμενο συνεχίσουν το εμετικό και βρώμικο έργο τους. Έγραψαν και έλεγαν για ...φιλικά ματς όλες τις φορές και δεν τους... καθόταν με το 3-3 στην Θεσσαλονίκη, τον αποκλεισμό στο Κύπελλο, οπότε επιχείρησαν χθες να εκμεταλλευτούν την επικράτηση της ΑΕΚ με 2-0 απέναντι στον αδιάφορο (σε όλα τα ματς) Άρη. Όταν όμως έπαιξε στο Φάληρο και έχασε δίχως ουσιαστικά μισή στιγμή απειλής και έχοντας τη χειρότερη εικόνα του σε όλα τα ματς που 'χει δώσει έως τώρα, για την ίδια εκπομπή με ποσοστά τηλεθέασης όσα και τα λιπαρά της αγελαδίτσας (το γιαούρτι ντε), έλεγαν και είχαν τίτλους για την ομαδάρα του Μεντιλίμπαρ. Τραγικοί!

Υγ3: Μεγάλη κίνηση, υπέροχη ευχή, μπράβο στον Παναιτωλικό που με αυτές τις ενέργειές του αναδεικνύει πόσο σωστά αντιμετωπίζει γενικά το ποδόσφαιρο, διότι θα το κάνει και με Ολυμπιακό του χρόνου και με ΠΑΟΚ αργότερα. Κάτι που όλες οι ομάδες θα έπρεπε να κάνουν έστω μεταξύ τους, το οποίο δεν... στοιχίζει κάτι και θα επηρεάσει και λίγο κόσμο, θα αλλάξει έστω ένα με δυο μυαλά, θα δείξει και μια άλλη πλευρά στο ποδόσφαιρό μας. Τέλος πάντων μπράβο στον Παναιτωλικό για τις ευχές στην ΑΕΚ...

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...