ΑΕΚ: Πόνσε, «ντοπιέτες», αποτελεσματικότητα, νίκη

ΑΕΚ: Πόνσε, «ντοπιέτες», αποτελεσματικότητα, νίκη

Δημήτρης Βέργος
Ο Έσε Πόνσε στο 2-0 της ΑΕΚ με τον Άρη

bet365

Η ΑΕΚ πέρασε στην κορυφή, με τον Έσε Πόνσε να επιστρέφει στα γκολ και στις «ντοπιέτες» και τους κιτρινόμαυρους να διαθέτουν αποτελεσματικότητα σε επίθεση και άμυνα.

Μετά τις απώλειες βαθμών με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ έπρεπε οπωσδήποτε να παρουσιαστεί με καθαρό μυαλό, να βγάλει αντίδραση στο ματς με τον Άρη και να πάρει τη νίκη με πειστικό τρόπο στα 100α της γενέθλια. Όπως και έγινε, με τον Εσέκιελ Πόνσε μέσα σε πέντε λεπτά να βρίσκει δίχτυα δύο φορές.

Δύο γκολ που ήταν αρκετά για την Ένωση προκειμένου να πάρει το τρίποντο που την επανέφερε -τουλάχιστον αυτή τη στιγμή με ματς περισσότερο- στην κορυφή της βαθμολογίας κοιτάζοντας πλέον το επόμενο must win παιχνίδι της πάλι απέναντι στον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης την ερχόμενη Κυριακή.

Αποτελεσματική στην επίθεση, αλλά και στην άμυνα η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ ήταν κυνική επιθετικά και μετέτρεψε σε γκολ τις δύο πρώτες της ευκαιρίες στο ματς. Εκμεταλλευόμενη μια όμορφη συνεργασία στο 1-0 και ενεργοποιώντας για ακόμα μια φορά το μεγάλο της «όπλο» στο 2-0. Τις στατικές φάσεις, οι οποίες της έχουν δώσει συνολικά 26 τέρματα πλέον σε όλες τις διοργανώσεις. Την ίδια στιγμή, όμως, η ΑΕΚ ήταν αποτελεσματική και στην ανασταλτική της λειτουργία.

Με εξαίρεση ένα σουτ στο πρώτο μέρος που έβγαλε ο Αθανασιάδης, δεν δέχθηκε σε κανένα άλλο σημείο απειλή από τον αντίπαλο. Δεν επέτρεψε στον Άρη να ξαναμπεί στο παιχνίδι, κάτι που είχε συμβεί με τον ΠΑΟΚ όταν και τότε είχε προηγηθεί με δύο γκολ. Και γι' αυτό ο Αλμέιδα μετά το τέλος του ματς τόνισε πως «με χαροποιεί που δεν δεχθήκαμε φάση για γκολ, δείχνοντας ασφάλεια στο αμυντικό μας κομμάτι».

Ο... killer Πόνσε με την τέταρτη «ντοπιέτα» ξεπέρασε τον Λιβάι

Όσον αφορά βέβαια την αποτελεσματικότητα στην επίθεση, αυτή πάει... πακέτο με το όνομα του Πόνσε, ο οποίος στο δεύτερο μισό της σεζόν έχει βρει την εκτελεστική του δεινότητα και δεν χαρίζει τίποτα μέσα στο «κουτί» του αντιπάλου. Δύο επαφές μέσα στην περιοχή, δύο γκολ, μέσα σε ένα πεντάλεπτο στο πρώτο τέταρτο και αυτό ήταν. Σκοράροντας για τέταρτη φορά «ντοπιέτα» μέσα στην OPAP Arena μετά από αυτές με ΟΦΗ, Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα.

Με τα δύο χθεσινά του γκολ ο 27χρονος Αργεντινός φορ έφτασε τα 15 συνολικά φέτος και τα 14 στο πρωτάθλημα ξεπερνώντας τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος μέχρι στιγμής μετράει 14 στο σύνολο και 13 στο πρωτάθλημα. Σε μια κομβική τελική ευθεία στην οποία ο Λιβάι δεν είχε καταφέρει να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, μένοντας και εκτός από το ματς με τον Άρη λόγω του τραυματισμού του, ο Αλμέιδα είναι στην ευχάριστη θέση να βλέπει τον Πόνσε να «καθαρίζει» μπροστά ενόψει και των κρίσιμων ματς που απομένουν για τον τίτλο.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα