ΑΕΚ: Ο Λιβάι «εκρήγνυται» στα χέρια του Αλμέιδα!

ΑΕΚ: Ο Λιβάι «εκρήγνυται» στα χέρια του Αλμέιδα!

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Ο Λιβάι «εκρήγνυται» στα χέρια του Αλμέιδα!

bet365

Ο Λιβάι Γκαρσία έχει πατήσει το... γκάζι και δεν πιάνεται με τον Ματίας Αλμέιδα να μετατρέπει τον 25χρονο από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο σε έναν φορ ολκής που θα φέρει στο μέλλον πολλά εκατομμύρια ευρώ στην ΑΕΚ.

Παιχνίδια όπως αυτό απέναντι στον Λεβαδειακό για μια ομάδα όπως η ΑΕΚ είναι από εκείνα που πρέπει να βάλεις το γκολ νωρίς για να απλοποιήσεις τα πράγματα. Αν δεν το κάνεις, τότε χρειάζεται μια ατομική ενέργεια που θα ξεκλειδώσει το ματς. Και η ΑΕΚ την είχε. Όχι μία φορά, αλλά τρεις φορές από τον ίδιο παίκτη, πλησιάζοντας στο τέλος του πρώτου 45λεπτου. Και το όνομα αυτού, Λιβάι Γκαρσία, τον οποίο ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε αποθεώσει αποκαλώντας τον «παιχτάρα» στα αποδυτήρια μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού.

Η ορμή του 25χρονου επιθετικού από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο ανάγκασε τον Τζημόπουλο να τον σταματήσει τραβώντας παρατεταμένα τη φανέλα του. Ο Λιβάι ανέλαβε την απευθείας εκτέλεση του φάουλ και έγραψε το 1-0. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Λιβάι νίκησε κατά κράτος στο σπριντ τον αμυντικό του Λεβαδειακού, μπήκε στην περιοχή και το μόνο που μπορούσε να κάνει ο Τζημόπουλος πριν ο φορ της ΑΕΚ πλασάρει ήταν να τον ανατρέψει. Πέναλτι, αποβολή με δεύτερη κίτρινη για τον στόπερ των φιλοξενούμενων και 2-0 από τον Άμραμπατ, με τον Λιβάι να μην πιάνεται ούτε με λάσο!

Η «προφητική» συνέντευξη του Αλμέιδα τον Σεπτέμβριο

Μία από τις πρώτες αλλαγές του Ματίας Αλμέιδα στην ΑΕΚ ήταν να πάρει τον Λιβάι Γκαρσία από το δεξί άκρο και να τον τοποθετήσει στην κορυφή της επίθεσης. Μία κίνηση που όπως δείχνουν τα πράγματα καθορίζει ολοκληρωτικά την καριέρα του Λιβάι. «Είναι ένας ποδοσφαιριστής που πιστεύω ότι πρέπει να... εκραγεί. Έχει τεράστια δυναμική στη φυσική του παρουσία, στο σουτ που έχει, στο άλμα του. Όλο αυτό ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί 100%. Τη μέρα που θα γίνει αυτό θα μιλάμε για έναν διαφορετικό παίκτη από τους υπόλοιπους. Εξαρτάται από την αυτοπεποίθηση, το μυαλό και το κεφάλι του για να πάει παραπάνω ή να συμβιβαστεί με αυτό που έχει τώρα», είχε πει ο Αλμέιδα στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην εφημερίδα «Δικέφαλος» τον Σεπτέμβριο και πέντε μήνες μετά όλοι βλέπουν αυτά τα λόγια να αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα.

Ο Αλμέιδα είχε διακρίνει στον Λιβάι τα χαρακτηριστικά ενός δυναμικού φορ

Τι είχε δει ουσιαστικά ο Αλμέιδα στον Λιβάι; Όλα τα στοιχεία ενός φορ. Γιατί ο 25χρονος από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο είχε και δύναμη και εκρηκτικότητα και ταχύτητα και άλμα. Και η ΑΕΚ δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί μέχρι εκείνη τη στιγμή στον απόλυτο βαθμό τα πλούσια φυσικά του προσόντα έχοντας τον «καρφωμένο» στη δεξιά πλευρά, χωρίς στηρίγματα. Το μόνο που ήθελε ο Λιβάι ήταν δουλειά στα τελειώματα καθώς δεν λειτουργούσε ως φορ μέχρι τότε. Και παρά το γεγονός ότι σε διάφορα παιχνίδια δεν είχε όπως ήταν λογικό την απαιτούμενη αποτελεσματικότητα, έχει φτάσει σήμερα να μετράει συνολικά τη φετινή σεζόν με την ΑΕΚ 15 γκολ και πέντε ασίστ. Σκοράροντας με διαφορετικούς τρόπους και εκμεταλλευόμενος τα στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει.

Ο Λιβάι θα γίνει με διαφορά η ακριβότερη πώληση στην ιστορία της ΑΕΚ μελλοντικά

Για τον Λιβάι ένα... κάρο ομάδες από διαφορετικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχουν τα μάτια τους στραμμένα πάνω του, με τελευταία την Ντόρτμουντ, όπως αποκάλυψε το Gazzetta. Όπως είναι γνωστό από πέρυσι, η ΑΕΚ δεν πρόκειται να μπει σε διαδικασία συζήτησης αν το ποσό δεν είναι οκταψήφιο. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ένωση κατέχει το 60% με το άλλο 40% των δικαιωμάτων του να ανήκει στην Μπεϊτάρ. Με τις φετινές επιδόσεις του Λιβάι ωστόσο το οκταψήφιο ποσό είναι δεδομένο ότι θα ανεβαίνει συνεχώς αρκετά πάνω από τα 10 εκατ. ευρώ. Και η προοπτική της Ευρώπης την επόμενη σεζόν με την ΑΕΚ ενδεχομένως να εκτοξεύσει κι άλλο την τιμή του. Το σίγουρο είναι πως ο Λιβάι, ο οποίος για την ώρα δεσμεύεται με συμβόλαιο στην ΑΕΚ ως το 2025, θα γίνει μελλοντικά η ακριβότερη πώληση στην ιστορία του κλαμπ ξεπερνώντας κατά πολύ αυτή του Βασίλη Μπάρκα στη Σέλτικ αντί 5 εκατ. ευρώ. Γιατί τα γκολ πληρώνονται και με το παραπάνω...

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα