Πω πω πω ένας Λιβάι Γκαρσία!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Πω πω πω ένας Λιβάι Γκαρσία!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την επικράτηση της Ένωσης επί του Λεβαδειακού που την φέρνει μια ανάσα από τη θέση που της αρμόζει και έχει υστερόγραφα...

Είχε την υποχρέωση να επικρατήσει στην έδρα της η ΑΕΚ για να παραμείνει μια ανάσα από τη θέση στην οποία της αρμόζει να βρίσκεται, την πρώτη, γεγονός που κατάφερε με 3-0 επί του Λεβαδειακού. Μάλιστα το πέτυχε από το πρώτο 45λεπτο όπου πάρα το ότι δεν της δόθηκε πέναλτι, αντίστοιχο χέρι με εκείνο που είχε κάνει ο Λάζαρος Ρότα στο ματς με τον Παναιτωλικό, χωρίς να ιδρώσει πολύ. Κάτι που θα μπορούσε να συμβεί αφού σκόραρε αργά το πρώτο της τέρμα, στο 37ο λεπτό για την ακρίβεια, με την απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ του Λιβάι Γκαρσία.

Ο διεθνής άσος από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο ήταν και πάλι ο μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα. Εννοείται πως δεν εστιάζω στο τέρμα που σημείωσε, το 11ο στο πρωτάθλημα, το οποίο και άνοιξε το δρόμο για την εύκολη νίκη. Διότι αυτό είχε και δόση τύχης. Καλό χτύπημα μεν, προς την εστία δεδομένα, αλλά χρειάστηκε και να βρει κάπου για να νικηθεί ο αντίπαλος γκολκίπερ έστω και αν δεν άλλαξε τρελά πορεία η μπάλα. Το γκολ σαφέστατα και σημαντικό, αλλά όχι αυτό που κάνει τον Γκαρσία τον απόλυτο πρωταγωνιστή στην επικράτηση της Ένωσης, αφού έκανε παπάδες!

Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και της ΑΕΚ ήταν ο παίκτης που όπως προαναφέραμε άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη και εκείνος που την κλείδωσε κιόλας. Όλα αυτά στο πρώτο 45λεπτο από τον διεθνή φορ. Αποτέλεσε τον παίκτη που πήρε την πρώτη κάρτα από τον Τζημόπουλο και αυτός που τον υποχρεώνει να αποβληθεί, αφού με εκπληκτική κίνηση τον αδειάζει, με αποτέλεσμα ο αμυντικός του Λεβαδειακού να τον ανατρέψει και να υποπέσει στο πέναλτι που έφερε το δεύτερο γκολ στον Δικέφαλο και την αποβολή (απόλυτα δικαιολογημένα) του Τζημόπουλου...

Αναμφισβήτητα τα παραπάνω αποδεικνύουν αυτό που σημειώνω νωρίτερα για τον Λιβάι Γκαρσία. Ότι δηλαδή ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της επικράτησης της ΑΕΚ. Σ' ένα ματς που πάλι υπήρχε πίεση για το αποτέλεσμα έπειτα από το διπλό του Παναθηναϊκού στην έδρα του Άρη. Η αλήθεια είναι ότι δεν φάνηκε σε κανένα σημείο του αγώνα να έχει πίεση η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα κάτι που οφείλεται στον ίδιο τον Αργεντινό τεχνικό. Κι αυτό γιατί έχει καταφέρει να μεταφέρει στους ποδοσφαιριστές του να εστιάζουν αποκλειστικά στα δικά τους ματς και αποτελέσματα και όχι στων αντιπάλων τους.

Διαχείριση του αγώνα και σωστές αλλαγές από Αλμέιδα

Λογικό αφού όλους θα τους συναντήσει ξανά και ξανά στη διάρκεια των play off εκεί που θα μετράει πολύ περισσότερο η μεταξύ τους αναμέτρηση. Όπως και να' χει η ΑΕΚ έκανε αυτό που έπρεπε, έβγαλε ένα ακόμη εντός έδρας εύκολα και σχετικά ακούραστα. Πλησίασε τον Παναθηναϊκό στον πόντο και αύριο ανάλογα με την απόφαση για το ματς στο Περιστέρι, οι "κιτρινόμαυροι" ίσως να είναι και πάλι πρώτοι. Όπως επαναλαμβάνω τους αρμόζει αφού συνεχίζουν να αποτελούν την καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα με διάρκεια και αποτελέσματα. Με την πλέον απόρθητη έδρα όπου η ΑΕΚ γράφει απίστευτα νούμερα σε νίκες και τέρματα...

Ο Ματίας Αλμέιδα πρέπει να είναι ικανοποιημένος από το γεγονός ότι η ομάδα του έδειξε συνέχεια στα νικηφόρα αποτελέσματα και συνέπεια στο αγωνιστική σχέδιο που αξιώνει ο ίδιος από αυτούς! Διότι μπορεί κάποιοι να το ξεχνάνε, ωστόσο, η ΑΕΚ από την αναμέτρηση στα Γιάννινα με τον ΠΑΣ όπου γνώρισε την ήττα και μετά, αριθμεί μόνο νίκες, είτε εντός είτε εκτός έδρας... Έτσι κάλυψε σε χρόνο ρεκόρ τη διαφορά των οκτώ βαθμών σε διάστημα ενός μήνα δίχως κάποιο πρόβλημα και στο θεσμό του Κυπέλλου όπου έχει βάλει και βάσεις για πρόκριση μετά την επικράτηση με 3-0 σε βάρος του Ολυμπιακού στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι.

Ο Ματίας Αλμέιδα στον πάγκο της ΑΕΚ

Σε ότι αφορά στα πρόσωπα της ΑΕΚ και της 11αδας της αναμφισβήτητα υπήρχαν και άλλοι πλην Γκαρσία που πήγαν καλά. Όπως ο Ρότα για παράδειγμα που ήταν ο δεύτερος καλύτερος και ακολούθησαν φυσικά οι Αραούχο, Πινέδα, Άμραμπατ και τα δύο «σκυλιά» στα χαφ (Σιμάνσκι και Γιόνσον) οι οποίοι είχαν πάντως και δύο κακές στιγμές, από μια ο καθένας σε κάθε ημίχρονο. Στην άμυνα σούπερ ο Μουκουντί, έκανε δύο λαθάκια ο Βίντα και ο Χατζισαφί δεν ήταν το ίδιο καλά με άλλα ματς, δίχως πάντως να κάνει λάθη ο διεθνής Ιρανός αμυντικός.

Οι αλλαγές του Αλμέιδα έγιναν στο κατάλληλο σημείο, οι πολλές εννοώ, για να φρεσκάρει την 11άδα αλλά ταυτόχρονα για να χουν χρόνο οι παίκτες που μπήκαν να πάρουν μια δυνατή προπόνηση και βαθμό ετοιμότητας ενόψει Τούμπας. Πολύ σωστά στο 72' αντικατέστησε και τον Λιβάι Γκαρσία που αποθεώθηκε και έβαλε τον Φαν Βέερτ προκειμένου να τον κρατήσει ζεστό ενόψει και της συνέχειας σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Μπήκε μάλιστα στο ματς και κέρδισε πέναλτι που εκτέλεσε ο Τσούμπερ που αποθεώθηκε πριν την εκτέλεση και μετά το χαμένο πέναλτι από τον κόσμο της ΑΕΚ, ενώ βρήκε γκολ μετά την εκπληκτική βαθιά μπαλιά του Μάνταλου και τη δημιουργία του Ελίασον!

Ο Μουκουντί με μικρούς φίλους της ΑΕΚ στην OPAP Arena

Υ.Γ.1: Δευτέρα απόγευμα στης Φιλαδέλφειας τα μέρη και περισσότεροι από 25.000 φίλοι της ΑΕΚ βρήκαν το δρόμο και ήταν δίπλα στην ομάδα. Έκαναν και πάλι ένα υπέροχο πάρτι και έσπρωξαν την ομάδα στη νίκη. Εκεί και ο Δημήτρης Μελισσανίδης από πολύ νωρίς το πρωί, από τις 11:00 για την ακρίβεια, διότι είναι υπέροχο και δεν το χορταίνει κανείς μας!

Υ.Γ.2: Μετά τις αλλαγές του Αλμέιδα η ΑΕΚ αποζημίωσε τον κόσμο της με τρίτο γκολ, με χαμένο πέναλτι πριν από αυτό, με γρήγορο ποδόσφαιρο και επιθετικό. Το διάστημα από το 46' έως τις αλλαγές πρέπει να προβληματίζει το τεχνικό τιμ, διότι δεν ήταν καλή σε αυτά τα 10-12 λεπτά. Σα να χαλάρωσαν επειδή υπήρχε το 2-0 στο ταμπλό...

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...