ΑΕΚ: Ο Μιτάι θα μπει στο top 5 των ακριβότερων πωλήσεων στην ιστορία της!

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Ο Μιτάι θα μπει στο top 5 των ακριβότερων πωλήσεων στην ιστορία της!

bet365

Το σπουδαίο deal της ΑΕΚ με τη Λοκομοτίβ Μόσχας για τον Μάριο Μιτάι που αναμένεται να ολοκληρωθεί, θα φέρει τον 19χρονο αριστερό μπακ στην 4η θέση των ακριβότερων πωλήσεων στην ιστορία της Ένωσης.

Ο Μάριο Μιτάι μετά το άλμα του στην πρώτη ομάδα της ΑΕΚ την προπέρσινη σεζόν, πριν καν ενηλικιωθεί, αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ των κιτρινόμαυρων. Γι' αυτό ακριβώς τον λόγο πριν από ακριβώς ένα χρόνο η Ένωση είχε φροντίσει να τον «δέσει» με νέο πενταετές συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2026. Στην ΑΕΚ όχι μόνο έβλεπαν στο πρόσωπό του έναν παίκτη με μπόλικο ταλέντο και τεράστιο μέλλον, αλλά και μια πιθανότητα να βάλουν στα ταμεία του συλλόγου αρκετά εκατομμύρια ευρώ από πώλησή του.

Η ΑΕΚ στον τομέα των πωλήσεων ήθελε να μπει δυναμικά καθώς τα τελευταία χρόνια με εξαίρεση το deal του Βασίλη Μπάρκα στη Σέλτικ και εκείνο του Όγκνιεν Βράνιες στην Άντερλεχτ, δεν είχε πραγματοποιήσει άλλη πώληση σε αυτά τα «κυβικά». Και η επικείμενη συμφωνία με τη Λοκομοτίβ Μόσχας για την παραχώρηση του Μιτάι έναντι 3 εκατ. ευρώ δείχνει πως οι κιτρινόμαυροι θέλουν να κινηθούν πιο ζωηρά προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Μιτάι μπήκε κατευθείαν πρόπερσι στα βαθιά της πρώτης ομάδας από την Κ17 με όλους στα Σπάτα να έχουν να λένε για τις μεγάλες δυνατότητες εξέλιξής του. Πέρυσι ο 19χρονος Αλβανός αριστερός μπακ δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς την πρώτη ομάδα, αγωνιζόμενος με την ΑΕΚ Β' στη Super League 2. Η απόφαση για το τι θα συνέβαινε τη φετινή σεζόν με τον Μιτάι θα ήταν καθοριστική και τελικά το γερό μπάσιμο της Λοκομοτίβ Μόσχας και το ποσό των 3 εκατ. ευρώ που έριξε στο τραπέζι η ρωσική ομάδα θα κάνει τον Μιτάι την 4η ακριβότερη πώληση στην ιστορία της Ένωσης.

Στην ΑΕΚ δεν ήθελαν να κλείσουν τον δρόμο που ανοιγόταν στην καριέρα του Μιτάι με την προοπτική της Λοκομοτίβ και σε συνδυασμό με τη δυνατή πώληση που αναμένεται να ολοκληρωθεί πλέον άναψαν το πράσινο φως. Έτσι ο Μιτάι μπαίνει στην 4η θέση του top 5 των πιο ακριβών πωλήσεων του κλαμπ πίσω από τους Βασίλη Μπάρκα, Σωκράτη Παπασταθόπουλο και Όγκνιεν Βράνιες, πιάνοντας τον Σωτήρη Κυργιάκο.

Βασίλης Μπάρκας (Σέλτικ - 5 εκατ. ευρώ)

Βασίλης Μπάρκας (Σέλτικ - 5 εκατ. ευρώ)

Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Τζένοα - 3,8 εκατ. ευρώ)

Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Τζένοα - 3,8 εκατ. ευρώ)

Όγκνιεν Βράνιες (Άντερλεχτ - 3,2 εκατ. ευρώ)

Όγκνιεν Βράνιες (Άντερλεχτ - 3,2 εκατ. ευρώ)

Μάριο Μιτάι (Λοκομοτίβ Μόσχας - 3 εκατ. ευρώ)

Μάριο Μιτάι (Λοκομοτίβ Μόσχας - 3 εκατ. ευρώ)

Σωτήρης Κυργιάκος (Λίβερπουλ - 3 εκατ. ευρώ)

Σωτήρης Κυργιάκος (Λίβερπουλ - 3 εκατ. ευρώ)

Στην κορυφή των ακριβότερων πωλήσεων στην ιστορία της ΑΕΚ μπαίνει ο Βασίλης Μπάρκας, ο οποίος το καλοκαίρι του 2020 μετακόμισε στη Σέλτικ, η οποία πλήρωσε 5 εκατ. ευρώ συν μπόνους! Ένα σπουδαίο deal, το μεγαλύτερο της εποχής του Δημήτρη Μελισσανίδη. Ο Μπάρκας καθιερώθηκε στην ΑΕΚ, έπαιξε στην Ευρώπη υπερασπιζόμενος την εστία της και με το σπαθί του πέτυχε αυτή τη σπουδαία μεταγραφή.

Μέχρι το προπέρσινο deal του Μπάρκα στη Σέλτικ, στην πρώτη θέση της λίστας των ακριβότερων πωλήσεων στην ιστορία της ΑΕΚ βρισκόταν το όνομα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου. Ο Έλληνας στόπερ το 2008 είχε πάρει μεταγραφή για την Τζένοα έναντι 3,8 εκατομμυρίων ευρώ αποτελώντας το πιο μεγάλο πρότζεκτ της Ένωσης εκείνη την εποχή, έχοντας σκαρφαλώσει στην πρώτη ομάδα και αποδεικνύοντας το μεγάλο ταλέντο που κουβαλούσε.

Το καλοκαίρι του 2018, έχοντας κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλήματος με την ΑΕΚ, ο Όγκνιεν Βράνιες πήρε μεταγραφή 3,2 εκατ. ευρώ για την Άντερλεχτ. Ο Βόσνιος στόπερ είχε έρθει ελεύθερος στην Ένωση τον Ιανουάριο του 2017 και καθιερώθηκε στο κέντρο της άμυνας, κάνοντας restart και ανεβάζοντας ξανά τις μετοχές του. Οι διαπραγματεύσεις της ΑΕΚ για την πώλησή του στη βελγική ομάδα ήταν σκληρές. Η υπόθεση έγινε σίριαλ, αλλά τελικά το deal έκλεισε σε ένα εξαιρετικό ποσό.

Η επικείμενη οριστικοποίηση της συμφωνίας της ΑΕΚ με τη Λοκομοτίβ Μόσχας για τον Μάριο Μιτάι, όπως αναφέραμε πιο πριν, θα κάνει το 19χρονο Αλβανό αριστερό μπακ την 4η ακριβότερη πώληση στην ιστορία της Ένωσης. Οι κιτρινόμαυροι θα βάλουν στα ταμεία τους 3 εκατ. ευρώ από έναν παίκτη με πλούσιο ταλέντο. Έναν ποδοσφαιριστή που αποτελούσε το μεγαλύτερο πρότζεκτ των Ακαδημιών που έφερε ένα δυνατό deal για το κλαμπ.

Ο Μάριο Μιτάι στο top 5 των πιο ακριβών πωλήσεων στην ιστορία της ΑΕΚ θα πιάσει τον Σωτήρη Κυργιάκο. Ο Έλληνας στόπερ το 2009, 4,5 χρόνια μετά τη μετακίνησή του έναντι 2,6 εκατ. ευρώ από τον Παναθηναϊκό στους Ρέιντζερς, πήρε μια δεύτερη σπουδαία μεταγραφή που έφερε εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της ΑΕΚ, στην οποία είχε υπογράψει πριν από ένα χρόνο. Συγκεκριμένα σε ένα σημαντικό deal 3 εκατ. ευρώ ο Κυργιάκος είχε γίνει παίκτης της Λίβερπουλ, στην οποία αγωνίστηκε για την επόμενη διετία.

@Photo credits: INTIME