ΑΕΚ: Τα «δίδυμα» του Αλμέιδα στο κέντρο της άμυνας

ΑΕΚ: Τα «δίδυμα» του Αλμέιδα στο κέντρο της άμυνας

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Τα «δίδυμα» του Αλμέιδα στο κέντρο της άμυνας

bet365

Το «δίδυμο» των Μουκουντί - Μήτογλου είναι το τέταρτο που χρησιμοποιεί ο Ματίας Αλμέιδα στην ΑΕΚ λόγω της απουσίας του Βίντα στο Μουντιάλ κι ενώ ο Τζαβέλλας είναι εκτός με τραυματισμό.

Η αγωνιστική μεταμόρφωση της ΑΕΚ υπό τις οδηγίες του Ματίας Αλμέιδα τη φετινή σεζόν έφερε και τη σημαντική βελτίωση της ανασταλτικής λειτουργίας της. Ένας τομέας που πλήγωνε ανεπανόρθωτα την Ένωση τα τελευταία δύο χρόνια. Η αμυντική συμπεριφορά των κιτρινόμαυρων παίζει κομβικό ρόλο στην εικόνα της ΑΕΚ φέτος και σε αυτό έχουν συμβάλλει τόσο η αμυντική όσο και η μεσαία γραμμή με το παθητικό στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος να είναι μόλις πέντε τέρματα.

Εστιάζοντας στο κέντρο της άμυνας, η αναβάθμιση που έγινε με την απόκτηση των Ντομαγκόι Βίντα και Αρόλντ Μουκουντί είναι εμφανής, με τον Κροάτη να λειτουργεί ως δεξιός στόπερ και τον Καμερουνέζο ως αριστερός στόπερ στην καρδιά της άμυνας. Πίσω τους οι Γιώργος Τζαβέλλας και Γεράσιμος Μήτογλου ως back up λύσεις για αριστερά και δεξιά αντίστοιχα.

Αυτήν την περίοδο της διακοπής για το Μουντιάλ στη φιλική αναμέτρηση στην Ολλανδία κόντρα στη βελγική Σερένγκ, αλλά και στο χθεσινό φιλικό με τον ΟΦΗ στα Σπάτα, το «δίδυμο» που τοποθέτησε ο Αλμέιδα στο κέντρο της αμυντικής γραμμής ήταν αυτό των Μουκουντί και Μήτογλου. Αυτοί άλλωστε συνιστούν τις διαθέσιμες επιλογές από τη στιγμή που ο Βίντα απουσιάζει με την Εθνική Κροατίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο και ο Τζαβέλλας είναι εκτός με θλάση.

Βίντα και Μουκουντί

Το Μουκουντί - Μήτογλου αναμένεται να είναι το «δίδυμο» των στόπερ με το οποίο θα πορευτεί ο Αλμέιδα με την επανέναρξη στο ματς Κυπέλλου με την Κηφισιά και ενδεχομένως και στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τη Λαμία. Κι αυτό γιατί ο Βίντα θα λείπει με την Κροατία τουλάχιστον ως τις 17 Δεκεμβρίου στο Κατάρ μετά την πρόκριση στα ημιτελικά, ενώ ο Τζαβέλλας, όπως αναφέραμε, αυτήν την περίοδο έχει τεθεί νοκ-άουτ με τραυματισμό.

Την ώρα που η ΑΕΚ βρίσκεται σε αναζήτηση ενός αριστερού στόπερ για τον Ιανουάριο, το «δίδυμο» του Μουκουντί με τον Μήτογλου είναι το τέταρτο που χρησιμοποιεί ο Αλμέιδα από τη στιγμή που αποφάσισε να γυρίσει τον σχηματισμό σε τετράδα στην άμυνα. Αρχικά ο Αργεντινός τεχνικός εμπιστεύτηκε τον Βίντα με τον Τζαβέλλα και όταν προέκυψε ο αναπάντεχος τραυματισμός του Έλληνα στόπερ στο ημίχρονο με τον Παναιτωλικό, ο Μουκουντί πήρε τη θέση του και καθιερώθηκε με τον Βίντα στο κέντρο της κιτρινόμαυρης άμυνας.

Από τη στιγμή που συνέβη αυτό, με την ΑΕΚ να έχει μια εξαιρετική συνοχή στα μετόπισθεν, μόνο σε τρία ματς δεν χρησιμοποιήθηκαν μαζί οι δύο φετινές μεταγραφές. Το ένα ήταν το παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όπου ο Αλμέιδα προχώρησε σε ολικό rotation, ξεκινώντας τους Τζαβέλλα και Μήτογλου, το άλλο ήταν το παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη όταν και πάλι το δίδυμο της ΑΕΚ αποτελούνταν από τους Τζαβέλλα και Μήτογλου λόγω του τραυματισμού του Βίντα και της ίωσης του Μουκουντί, ενώ το τρίτο ματς ήταν εκείνο με τον ΟΦΗ όταν το νυν κεντρικό δίδυμο, των Μουκουντί και Μήτογλου δηλαδή, ξεκίνησε στην άμυνα καθώς ο Βίντα ήταν στα... πιτς.

Βίντα και Τζαβέλλας

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα