Σερένγκ – ΑΕΚ 0-2: Από εκεί που έμεινε και ακόμη καλύτερη... (vids)

Σερένγκ – ΑΕΚ 0-2: Από εκεί που έμεινε και ακόμη καλύτερη... (vids)

Δημήτρης Βέργος
Σερένγκ – ΑΕΚ 0-2: Από εκεί που έμεινε και ακόμη καλύτερη... (vids)

bet365

Η ΑΕΚ δείχνοντας συνέπεια στο αγωνιστικό πλάνο του Αλμέιδα επικράτησε με 2-0 της βελγικής Σερένγκ σε φιλική αναμέτρηση στην Ολλανδία με σκόρερ τους Αραούχο και Μήτογλου. Εξαιρετικός στο ανεπίσημο ντεμπούτο του ο Πάολο Φερνάντες.

Από εκεί που το άφησε πριν τη διακοπή το έπιασε η ΑΕΚ στο φιλικό τεστ επί ολλανδικού εδάφους απέναντι στη βελγική Σερένγκ. Βγάζοντας τα στοιχεία της αγωνιστικής ταυτότητας που έχει καθιερώσει στο σύνολό του ο Ματίας Αλμέιδα και παρουσιάζοντας ένα ακόμα καλύτερο πρόσωπο και από αυτό πριν τη διακοπή, οι «κιτρινόμαυροι» με δύο γκολ από τους Αραούχο (13') και Μήτογλου (20') επικράτησαν με 2-0 της Σερένγκ, ενώ θα μπορούσαν να είχαν βρει και άλλα τέρματα σε ένα πολύ παραγωγικό πρώτο μέρος. Ο Πάολο Φερνάνντες στο ανεπίσημο ντεμπούτο του άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις όντας πολύ επιδραστικός με τις ενέργειές του, έχοντας συμμετοχή και στα δύο γκολ. Αρκετές αλλαγές στο δεύτερο μέρος από τον Αλμέιδα, με την Ένωση να ολοκληρώνει τη μίνι χειμερινή της προετοιμασία στο Μπουργκ Χάαμστεντε και να επιστρέφει στην Αθήνα τη Δευτέρα για να συνεχίσει εκεί τις προπονήσεις ενόψει της επανέναρξης.

ΑΕΚ: Έτσι ξεκίνησε ο Αλμέιδα

Ο Ματίας Αλμέιδα, όπως αναμενόταν, έδωσε φανέλα βασικού στον Πάολο Φερνάντες με τον Ισπανό μεσοεπιθετικό να πραγματοποιεί το ανεπίσημο ντεμπούτο του με την ΑΕΚ. Ο Αθανασιάδης ήταν στην εστία, οι Ρότα και Σιντιμπέ δεξιά και αριστερά στην άμυνα αντίστοιχα, ενώ το κέντρο της αμυντικής γραμμής απαρτιζόταν από τους Μουκουντί και Μήτογλου. Σε ρόλο αμυντικού χαφ ο Γιόνσον, μπροστά του ο Φράνσον, αριστερά του ο Μάνταλος και δεξιά του ο Φερνάντες, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησαν ο Αραούχο και ο Λιβάι Γκαρσία, στον καθιερωμένο - πλέον- σχηματισμό του Αλμέιδα.

Παραγωγική ΑΕΚ, επιδραστικός Φερνάντες και 2-0 με Αραούχο και Μήτογλου

Η ΑΕΚ παρά τις πολλές απουσίες εμφανίστηκε με τη γνωστή ταυτότητα που της έχει δώσει ο Ματίας Αλμέιδα, υπηρετώντας τις βασικές αρχές του αγωνιστικού του στυλ που έχει μπολιάσει στην ομάδα ο Αργεντινός τεχνικός. Με πίεση ψηλά, με ανακτήσεις μπάλας και με παραγωγή αρκετών φάσεων σε ένα πρώτο μέρος που θα μπορούσε να είχε βρει περισσότερα από δύο τέρματα. Μάλιστα ο Φερνάντες στο ανεπίσημο ντεμπούτο του ήταν πολύ επιδραστικός παίρνοντας αρκετές ενέργειες και έχοντας συμμετοχή και στα δύο γκολ της Ένωσης.

Στο 8' μετά από κάθετη του Φερνάντες, το πλασέ του Λιβάι Γκαρσία από πλάγια θέση πέρασε άουτ, αλλά πέντε λεπτά αργότερα, στο 13', η ΑΕΚ έκανε το 0-1 με τον Αραούχο. Ο Φερνάντες έβγαλε τη σέντρα, η άμυνα της Σερένγκ δεν κατάφερε να απομακρύνει και ο «Τσίνο» με πλασέ έγραψε το 0-1. Ο Αραούχο πήγε να βρει και ασίστ στο 19' όταν τροφοδότησε τον Μάνταλο μέσα στην περιοχή, αλλά ο τελευταίος δεν κατάφερε να νικήσει από κοντά τον Γκαλιέ. Ένα λεπτό αργότερα όμως στο 20' η ΑΕΚ έκανε το 0-2. Ο Φερνάντες γέμισε στην περιοχή, ο Μουκουντί είδε την κεφαλιά του να κοντράρει και ο Μήτογλου που πήρε το ριμπάουντ με κοντινό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Ένωση συνέχισε να παράγει ευκαιρίες. Στο 21' ο Γκαλιέ είπε «όχι» στον Ρότα μέσα στην περιοχή, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό οι «κιτρινόμαυροι» άγγιξαν το τρίτο γκολ, αλλά η κεφαλιά του Μουκουντί μετά την εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου σταμάτησε στο δοκάρι. Μία νέα κεφαλιά δέκα λεπτά αργότερα, στο 32', από τον Λιβάι Γκαρσία έφερε την ΑΕΚ εκ νέου κοντά σε ένα τρίτο τέρμα, αλλά ο Μπόου πάνω στη γραμμή απομάκρυνε, ενώ λίγα λεπτά αργότερα από πάσα του Μάνταλου ο Σιντιμπέ δεν κατάφερε να βρει στόχο από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή. Αν και φιλικό το ματς στο τέλος του πρώτου μέρους είχε και ένταση μετά από ένα σκληρό μαρκάρισμα του Αραούχο στον Μπερνιέ με αποτέλεσμα να ακολουθήσει γενική σύρραξη που είχε ως αποτέλεσμα να δουν την κίτρινη κάρτα οι δύο παίκτες, αλλά και ο Αλμέιδα που διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή.

Πολλές αλλαγές από Αλμέιδα στο δεύτερο μέρος

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Αλμέιδα προχώρησε σε τρεις αλλαγές. Ο Στάνκοβιτς αντικατέστησε τον Αθανασιάδη στην εστία, ο Τζαβέλλας πέρασε αντί του Μουκουντί και ο Φαν Βέερτ αντί του Λιβάι. Η Ένωση μπήκε επιθετικά και με την έναρξη του δευτέρου μέρους, με τον Αραούχο στο 48' έπειτα από τακουνάκι του Φαν Βέερτ και άψογη ομαδική συνεργασία να σουτάρει δίπλα από το κάθετο. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την πλούσια παραγωγή φάσεων η Ένωση δεν απειλούταν ανασταλτικά και η πρώτη καλή στιγμή για τη Σερένγκ ήρθε στο 57' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κονσεϊσάο, την οποία εξουδετέρωσε πέφτοντας στη γωνία του ο Στάνκοβιτς.

O Αυστριακός τερματοφύλακας έδειξε ετοιμότητα και στο 62' πάλι σε απευθείας εκτέλεση φάουλ αυτή τη φορά από τον Βάγκνερ, βγάζοντας με το ένα χέρι σε κόρνερ. Η ΑΕΚ ανέβασε ξανά ρυθμούς και μια καλή στιγμή στο 65' με τον Φαν Βέερτ που δεν βρήκε στόχο, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Κοσίδης δεν πάσαρε σωστά στον Ολλανδό φορ που περίμενε ανενόχλητος μέσα στην περιοχή των Βέλγων. Εν τω μεταξύ ο Αλμέιδα είχε προχωρήσει σε πέντε αλλαγές, με τον Ντάικο να αντικαθιστά τον Τζαβέλλα που φάνηκε να αντιμετωπίζει πρόβλημα, ενώ στο ματς μπήκαν και οι Παρράς, Ραντόνια, Μουστακόπουλος και Κοσίδης αντί των Σιντιμπέ, Ρότα, Γιόνσον και Φερνάντες. Στο 85' η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε βρει και ένα τρίτο τέρμα, αλλά ο Φαν Βέερτ δεν κατάφερε να νικήσει τον Ντιαγέ από πλεονεκτική θέση με το 2-0 να παραμένει ως το φινάλε, και τους ρυθμούς, όπως ήταν φυσιολογικό, να έχουν ήδη πέσει.

Οι συνθέσεις

Σερένγκ (Ζαν-Σεμπαστιάν Λεγκρός): Γκαλιέ, Μπόου, Οπαρέ, Σιλά, Κάτσμπαχ, Μβουέ, Ποατί, Μαρσονί, Βάγκνερ, Μπερνιέ, Ελισό

Αγωνίστηκαν και οι Εντιαγέ, Κονσεϊσάο, Λασαϊνί, Σισοκό, Μπουντσούκοφ, Τρεμουλέ, Τσιμπουάμπουα, Ιφονί, Ντιαγέ

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης (46' Στάνκοβιτς), Σιντιμπέ (65' Παρράς), Μουκουντί (46' Τζαβέλλας, 65' Ντάικο), Μήτογλου, Ρότα (65' Ραντόνια), Γιόνσον (65' Μουστακόπουλος), Φράνσον, Μάνταλος, Πάολο Φερνάντες (65' Κοσίδης), Αραούχο, Λιβάι Γκαρσία (46' Φαν Βέερτ)

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα