Άρης: Όταν ο Βλάντιμιρ Νταρίντα «έτρεξε» 43.5χλμ σε τρεις αγώνες

Άρης: Όταν ο Βλάντιμιρ Νταρίντα «έτρεξε» 43.5χλμ σε τρεις αγώνες

Βασίλης Βλαχόπουλος
Άρης: Όταν ο Βλάντιμιρ Νταρίντα «έτρεξε» 43.5χλμ σε τρεις αγώνες

bet365

Ο Άρης διαπραγματεύεται την απόκτηση του 32χρονου Βλάντιμιρ Νταρίντα από τη Χέρτα Βερολίνου ο οποίος διατηρεί το ρεκόρ των περισσοτέρων χιλιομέτρων σε αγώνα της Bundesliga αλλά κάποτε αρνήθηκε τον τίτλο του «μαραθωνοδρόμου».

Δεδομένης της συμφωνίας του Άρη με τον 32χρονο Τσέχο μέσο για συμβόλαιο διάρκειας δύο χρόνων, όπως αποκάλυψε η Bild, πλέον απομένει να βρεθεί σημείο επαφής και με τη Χέρτα Βερολίνου με την οποία έχει συμβόλαιο έως το ερχόμενο καλοκαίρι. Καθώς ο Βλάντιμιρ Νταρίντα δεν έχει ρόλο και χρόνο συμμετοχής εκτιμάται ότι λίγο η δική του πίεση και περισσότερο το γεγονός ότι δεν υπολογίζεται από τον προπονητή της Χέρτα, θα οδηγήσουν στην επίτευξη του deal στη σωστή τιμή. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι ο Άρης «έπεσε» σ’ ένα σωρό συγκυρίες καθώς στην καθημερινότητα της γερμανικής ομάδας κυριαρχούν δύο ζητήματα.

Καταρχήν το ιδιοκτησιακό με τη διαφαινόμενη εμπλοκή αμερικανού fund στο μετοχολόγιο της εταιρίας και το δεύτερο αφορά το ταξίδι του Φρέντι Μπόμπιτς (αθλητικός διευθυντής της Χέρτα) στο Κατάρ για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου καθώς είναι σχολιαστής γερμανικής τηλεοπτικής πλατφόρμας. Κατά τα γερμανικά ΜΜΕ, οι οπαδοί της Χέρτα μποϊκοτάρουν την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου λόγω της επιλογής του Κατάρ, ενώ σημειώθηκε ότι η συνεργασία του Μπόμπιτς με την τηλεοπτική πλατφόρμα δεν άρεσε στη διοίκηση της Χέρτα. Μάλιστα, σε media της Γερμανίας γράφτηκε ότι ο Μπόμπιτς δεν θα λάβει τον μισθό του για το διάστημα κατά το οποίο θα «εκτελεί» ρόλο σχολιαστή.

Το τι θα γίνει στη Χέρτα ουδόλως απασχολεί τον Άρη ο οποίος θέλει – το συντομότερο δυνατό – να φέρει στη Θεσσαλονίκη τον Βλάντιμιρ Νταρίντα καθώς στο αγωνιστικό πλάνο που έχει καταστρωθεί ο Τσέχος αποτελεί τον ιδανικό παρτενέρ του Πίτερ Ετέμπο στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Εκτιμάται ότι παρόντων των δύο ποδοσφαιριστών αυτομάτως ο Άλαν Πάρντιου θα αποκτήσει τακτική ευλυγισία γιατί δεν θα έχει να προβληματίζεται για τη μεσοαμυντική συμπεριφορά της ομάδας του.

Ο Πάρντιου

Ο Νταρίντα έχει τις τέσσερις κορυφαίες επιδόσεις στην Bundesliga

Από την εποχή που αγωνιζόταν στη Φράιμπουργκ και καθώς ο μέσος όρος χιλιομέτρων που «κατάπινε» ανά αγώνα έφτασε στα 12.6χλμ, οι Γερμανοί τού απέδωσαν το προσωνύμιο του «μαραθωνοδρόμου». Στ’ αυτιά των περισσοτέρων θα ακουγόταν κολακευτικό και μάλιστα είχε ερωτηθεί επί τούτου αλλά η απάντησή του ήταν αφοπλιστική. Καταρχήν είχε πει ότι… «δεν έχω το παραμικρό ενδιαφέρον να τρέjω 20χλμ. δίχως μια μπάλα μπροστά μου» και δεύτερον είδε πίσω από τα χιλιόμετρα. «Αν χρειαστεί να τρέχω τόσο πολύ σε κάθε παιχνίδι δύο πράγματα μπορεί να έχουν συμβεί. Είτε εγώ δεν κάνω κάτι καλά είτε η ομάδα».

Νταρίντα

Γενικώς τα χιλιόμετρα που κάνει, ουκ ολίγες φορές, αποτέλεσαν βασικό αντικείμενο συζήτησης στη Γερμανία και ειδικά αυτό που είχε κάνει από τα τέλη του Μάη έως και τα μέσα του Ιούνη του 2020. Σε τρία παιχνίδια είχε «τρέξει» συνολικά 43.5 χιλιόμετρα και μάλιστα αυτές οι επιδόσεις είναι οι κορυφαίες στην ιστορία της Bundesliga. Στην κορυφή είναι τα 14.7χλμ απέναντι στην Ντόρτμουντ στις 6 Ιουνίου 2020. Δύο εβδομάδες αργότερα έτρεξε 14.52χλμ στην αναμέτρηση με τη Λεβερκούζεν, είχαν προηγηθεί όμως τα 14.34χλμ απέναντι στην Άουγκσμπουργκ στις 30 Μαΐου.

«Ο Βλάντι είναι μια μηχανή του τρεξίματος»

Το φαινόμενο «Νταρίντα» είχε οδηγήσει σε εκτενή ρεπορτάζ σαν αυτό που είχε φιλοξενήσει η ιστοσελίδα «mach-dich-hertha.de» στο οποίο είχε ερωτηθεί σχετικά ο γυμναστής της Χέρτα, Χένρι Κούχνο. Ο 48χρονος ειδικεύεται στον τομέα της φυσικής κατάστασης και αναφερόμενος στον Τσέχο ποδοσφαιριστή δεν είχε σταθεί αποκλειστικά στα χιλιόμετρα που διανύει όσο στην ποιότητα αλλά και στην ταχύτητα των τρεξιμάτων του. «Ο Βλάντι είναι μια μηχανή του τρεξίματος. Το ιδιαίτερο στην περίπτωσή του είναι ο τρομερός αριθμός των μέτρων που διανύει με έντονα σπριντ. Δεν είναι λοιπόν μόνο τα χιλιόμετρα που κάνει όσο και η ταχύτητα του», είχε πει τον Ιούνιο του 2020, έπειτα από το ρεκόρ χιλιομέτρων σ’ εκείνο το παιχνίδι με τη Ντόρτμουντ.

Από τον Χένρι Κούχνο ζητήθηκε να εξηγήσει την περίπτωση του Νταρίντα και η ερμηνεία που είχε δώσει ήταν απλούστατη. «Ο Βλάντι προσέχει το σώμα του και τον οργανισμό του. Φροντίδα, ύπνος και σωστή διατροφή. Επίσης, πάντα δηλώνει ‘παρών’ σε κάθε προπόνηση», είπε πει. Έτσι μπορεί να εξηγηθεί επίσης μια «ατάκα» του Τσέχου σε συνέντευξη που είχε δώσει σε media της πατρίδας του. Είχε ερωτηθεί για το πρώτο πράγμα που θα έκανε στο τελείωμα της σπουδαίας καριέρας του και είχε απαντήσει… «θα φάω μια ολόκληρη πίτσα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα