Super League: Οι ηχηρές μεταγραφές των «μικρών»

Super League: Οι ηχηρές μεταγραφές των «μικρών»

bet365

Από τον Ζουκάνοβιτς και τον Μεντόσα στον Σκβάρκα, το Gazzetta σάς παρουσιάζει τις ηχηρές μεταγραφές των «μικρών» του πρωταθλήματος της Super League.

Με τα χρήματα από τα ποσοστά του στοιχήματος να μην έχουν μπει ακόμη στα ταμεία τους, οι «μικροί» της Super League προσπάθησαν να ενισχυθούν όσο το δυνατόν καλύτερα γινόταν. Μάλιστα, κάποιες από τις μεταγραφές τους προκάλεσαν έκπληξη.

Ο Αστέρας Τρίπολης έφερε πρόσφατα τον Ερβιν Ζουκάνοβιτς, παίκτη που έχει παίξει στη Ρόμα. Η Λαμία πήρε τον διεθνή Γκανέζο επιθετικό Μποάκιε με πολλά γκολ και μεγάλη εμπειρία στην καριέρα του. Ο ΟΦΗ έχει φέρει τον πρωταθλητή Σουηδίας με τη Μάλμε Ερικ Λάρσον, ο Ατρόμητος Ισλανδό διεθνή επιθετικό κι ο Λεβαδειακός 10άρι από τη Σλοβακία που του αρέσει να... ταΐζει τους συμπαίκτες του.

Ιωνικός - Χαβιέρ Μεντόσα

Ιωνικός - Χαβιέρ Μεντόσα

OΦΗ - Έρικ Λάρσον

OΦΗ - Έρικ Λάρσον

Αστέρας Τρίπολης - Έρβιν Ζουκάνοβιτς

Αστέρας Τρίπολης - Έρβιν Ζουκάνοβιτς

Βόλος ΝΠΣ - Χαβιέρ Ματίγια

Βόλος ΝΠΣ - Χαβιέρ Ματίγια

Παναιτωλικός - Ζοάο Πέδρο

Παναιτωλικός - Ζοάο Πέδρο

Ατρόμητος - Βίνταρ Eρν Κιάρτανσον

Ατρόμητος - Βίνταρ Eρν Κιάρτανσον

Λαμία - Μποάκιε

Λαμία - Μποάκιε

Λεβαδειακός - Μίχαλ Σκβάρκα

Λεβαδειακός - Μίχαλ Σκβάρκα

ΠΑΣ Γιάννινα - Κάρλες Σόρια

ΠΑΣ Γιάννινα - Κάρλες Σόρια

Ο 29χρονος, ξεχώρισε με την περσινή του παρουσία στον Παναιτωλικό (37 ματς, 5 γκολ, 3 ασίστ).Παρότι τελικά ο Άοσμαν έμεινε στη Νίκαια, η οικογένεια Τσιριγώτη κινήθηκε άμεσα για τον Αργεντινό, ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει βαρόμετρο στον άξονα και στο δημιουργικό κομμάτι στο 3-5-2 του Δημήτρη Σπανού.

Ο Ερικ Λάρσον ανακοινώθηκε για δύο χρόνια από τον ΟΦΗ για το δεξί άκρο της άμυνάς του. Πρόκειται για έναν Σουηδό στα 31 του χρόνια, με πάνω από 150 ματς με την Μάλμε από το 2018. Εκεί κατέκτησε δύο πρωταθλήματα κι ένα Κύπελλο. Στην καριέρα του μετράει πάνω από 350 ματς με 15 γκολ και 48 ασίστ, ενώ έχει εμπειρία από ομίλους Champions και Europa League.

Αν δεν κάνουμε κάποιο τραγικό λάθος, παίκτη με τέτοιο βιογραφικό δεν έχουμε ξαναδεί στην Τρίπολη. Ο Αστέρας έφερε τον Ερβιν Ζουκάνοβιτς στα 35 του χρόνια. Εναν παίκτη που Σαμπντόρια και Ρόμα έχουν δώσει συνολικά γι' αυτόν πάνω από 6.000.000 ευρώ. Πρόκειται για παίκτη με 38 συμμετοχές στην εθνική Βονσίας-Ερζεγοβίνης και 132 ματς στη Serie A. Στην καριέρα του συνολικά έχει αγωνιστεί σε 376 ματς και έχει 25 γκολ και 12 ασίστ.

Ο 33χρονος μέσος αναμφισβήτητα προκάλεσε έκπληξη με την επιλογή του να πάει στον Βόλο, μετά τον Άρη. Είναι ένας έμπειρος παίκτης με 350 ματς στην καριέρα του, εκ των οποίων τα 50 είναι στη La Liga. Ο Αρης είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για εκείνον καθότι μέτρησε 137 ματς με 8 γκολ και 11 ασίστ όσο καιρό έμεινε στη Θεσσαλονίκη. Εχει παίξει στην Ισπανία επίσης σε Βιγιαρεάλ Ελτσε, Μούρθια και Μπέτις.

Στο Αγρίνιο φέτος δεν έκαναν ιδιαίτερο θόρυβο με τις μεταγραφές τους. Μία ξεχωριστή περίπτωση όμως είναι αυτή του Ζοάο Πέδρο. Ο 25χρονος Πορτογάλος, έχει ήδη στα πόδια του 150 ματς με 19 γκολ και 2 ασίστ και στο Αγρίνιο θα ψάξει την... εκτόξευση! Εχει εμπειρία από τα γήπεδα της χώρας του παίζοντας σε ομάδες όπως οι Πάσος Φερέιρα, Ζιλ Βισέντε, Γκιμαράες και Τροφένσε. Στο εξωτερικό αγωνίστηκε πρώτη φορά για την Μπούρσασπορ, με την οποία και μέτρησε σε 13 ματς 5 γκολ και 1 ασίστ. Μάλιστα, έχει στα προκριματικά του Europa League 1 γκολ σε 2 ματς (σκόραρε στο 6-0 της Γκιμαράες επό της Βέντσπιλς).

Στα 32 του χρόνια μετράει σε 390 ματς 184 γκολ και έχει 27 ασίστ. Είναι 32 φορές διεθνής με 4 γκολ, ενώ στην καριέρα του έχει παίξει σε Μακάμπι Τελ Αβίβ (92 ματς, 44 γκολ, 6 ασίστ), Σέλφος (55 ματς, 26 γκολ, 2 ασίστ), Γιανγκσού (35 ματς, 13 γκολ, 7 ασίστ), Fylkir Reykjavík (30 ματς, 21 γκολ), Μάλμε (26 ματς, 17 γκολ), ÍBV Vestmannaeyjar (17 ματς, 2 γκολ), Ρούμπιν Καζάν (17 ματς, 1 γκολ, 1 ασίστ), Μαλάτιασπορ (15 ματς, 2 γκολ, 1 ασίστ), Χάμαρμπι (15 ματς, 7 γκολ), Ροστόφ (11 ματς, 2 γκολ). Πολλές οι ομάδες πολλά και τα γκολ. Κι αυτά προσδοκά να πάρει απ' αυτόν ο Ατρόμητος.

Ο διεθνής Γκανέζος φορ, Ρίτσμοντ Μποάκιε είναι ένας παίκτης από τον οποίο περιμένουν πολλά στη Λαμία. Ο 29χρονος επιθετικός κουβαλάει ένα πλούσιο βιογραφικό έχοντας αγωνιστεί στην Ιταλία και συγκεκριμένα στις Σασουόλο, Τζένοα και Αταλάντα. Το καλύτερο πέρασμά του βέβαια ήταν από τη Σερβία και τον Ερυθρό Αστέρα εκεί όπου σε 104 ματς σκόραρε 60 φορές! Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2012 μέχρι το 2014 ήταν στη Γιουβέντους, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να αγωνιστεί με την πρώτη ομάδα. Ο Μποάκιε έχει φορέσει επίσης τις φανέλες των Λατίνα, Έλτσε, Γιανγκσού, Γκόρνικ και Ρόντα.


Ο 30χρονος Σλοβάκος, Μίχαλ Σκβάρκα, είναι το 10άρι που έψαχνε ο Ταουσιάνης. Πλούσια καριέρα με 341 ματς (59 γκολ, 89 ασίστ) και διεθνής 2 φορές. Εχει αγωνιστεί στο Europa League 4 φορές και έχει 1 γκολ και 1 ασίστ. Εγραψε ιστορία στη Ζίλινα (237 ματς, 46 γκολ, 61 ασίστ), ενώ έπαιξε σε Φερεντσβάρος ((45 ματς, 6 γκολ, 9 ασίστ), Βίσλα Κρακοβίας (32 ματς, 2 γκολ, 5 ασίστ) και ViOn Zlate Moravce-Vrable (19 ματς, 4 γκολ, 5 ασίστ).

Ο 25χρονος Ισπανός δεξιός μπακ, Κάρλες Σόρια, μετράει μέχρι στιγμής στην καριέρα του 183 ματς με 7 γκολ και 4 ασίστ. Εχει 119 συμμετοχές με την Β' Ομάδα της Εσπανιόλ, στην ΑΕΚ Λάρνακας έπαιξε σε 10 ματς με 1 γκολ και 1 ασίστ και στην Εστορίλ είχε 54 συμμετοχές με 1 ασίστ. Η Ελλάδα θα είναι ο τρίτος του προορισμός εκτός Ισπανίας και στον ΠΑΣ στηρίζουν πολλά πάνω του. Ο ίδιος πάντως δεν έχει κι εύκολο έργο μιας και πρέπει να καλύψει το κενό του Σάλιακα.