Ιωνικός: Στόχος η άνετη παραμονή με κρυφό όνειρο την... 6άδα

Ιωνικός: Στόχος η άνετη παραμονή με κρυφό όνειρο την... 6άδα

Newsroom
Ιωνικός: Στόχος η άνετη παραμονή με κρυφό όνειρο την... 6άδα

bet365

Ο Ιωνικός, μετά την περσινή εντυπωσιακή σεζόν (τερμάτισε 7ος όντας αήττητος στα play out), φέτος έχει στόχο να επαναλάβει την άνετη παραμονή. 

Κρυφό... όνειρο του Δημήτρη Σπανού, δεν είναι άλλο από το να παίξει στην Ευρώπη με την ομάδα της Νίκαιας. Αυτό το δήλωσε ο ίδιος στη μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε πριν λίγους μήνες στο Gazzetta.

Η οικογένεια Τσιριγώτη, σε συνεργασία με τον κόουτς, κινήθηκαν άμεσα για να καλύψουν τα κενά των σημαντικών παικτών που δεν έμειναν (Τουράμ, Λένις).

Αντί του Άοσμαν, ο οποίος αρχικά είχε αποχωρήσει, ήρθε στην ομάδα ο Μεντόσα και αντί του Τουράμ ο Ιωαννίδης. Μοναδικό κομμάτι του παζλ που - προς το παρόν τουλάχιστον - δεν έχει αποκτηθεί είναι ένας παίκτης - βολίδα για την επίθεση.

Ο Σπανός θα ήθελε ιδεατά να έχει έναν παίκτη που θα μπορεί να δώσει ταχύτητα, έκρηξη και το... αναπάντεχο στην επίθεσή του. Κίνηση απλά για να γίνει δεν είναι στη φιλοσοφία της ομάδα. Γι' αυτό και θα εξαντληθούν τα περιθώρια.

Από εκεί και πέρα, φέτος, θα δούμε τον Ιωνικό να στηρίζεται σε ένα 3-5-2, το οποίο θα είναι βασισμένο στην εμπειρία των Τσιγκρίνσκι - Ρομαό.

ΗΡΘΑΝ: Αντούνες (μέσος), Μίλο(αμυντικός), Μεντόσα (μεσοεπιθετικός), Μασάς (μέσος), Νίκος Ιωαννίδης (επιθετικός), Χρήστος Ιωαννίδης (μέσος), Περλέσι (τερματοφύλακας), Οφόσου (μεσοεπιθετικός), Κοκκίνης (επιθετικός), Ελευθεριάδης (μεσοεπιθετικός) και Σερβιλάκης (αμυντικός).

ΕΦΥΓΑΝ: Τουράμ (επιθετικός), Ντάλσιο (μεσοεπιθετικός), Λένις (μεσοεπιθετικός), Κιάκος (αμυντικός), Βαλέντε (μεσοεπιθετικός), Μπάσα (μέσος), Ρόκου (τερματοφύλακας), Σάντσες (αμυντικός), Μαχαίρας (επιθετικός), Βαφέας (αμυντικός), Καμπράλ (επιθετικός), Πλατέλλας (μεσοεπιθετικός), Γκοτσούλιας (μέσος) και Ματσούκας (επιθετικός).

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Δημήτρης Σπανός, χωρίς την πραμικρή αμφιβολία είναι μαζί με τους Γιοβάνοβιτς και Μεταξά στους προπονητές που ξεχώρισαν την περσινή σεζόν. Για την ακρίβεια, στην πρώτη του σεζόν στη Super League έφτιαξε μια ομάδα που όχι απλά έμεινε στην κατηγορία αλλά τερμάτισε μετά τα play out πίσω από την πρώτη 6άδα ούσα μάλιστα αήττητη στο μίνι πρωτάθλημα. Φέτος, στοίχημα είναι να εξελίξει την ομάδα του, έχοντας μάλιστα χάσει και παίκτες κλειδιά της περσινή πορείας. Ο ίδιος δεν διστάζει να βάλει τον πήχη ψηλά και να ονειρευτεί και την Ευρώπη. Αν δεν έρθει όμως η 6άδα εξασφαλίζοντας την παραμονή, δεν θα του πει και κανένας τίποτα. Για να είμαστε και ρεαλιστές. Ο Σπανός, πάντως, απολαμβάνει την απόλυτη εμπιστοσύνη της διοίκησης Τσιριγώτη. Είναι το απόλυτο αφεντικό όσον αφορά στις μεταγραφές και από εκείνον περνάει το «χτίσιμπ» της ομάδας. Το έχει κερδίσει αυτό εξάλλου με τη δουλειά του.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Εδώ έχουμε διπλή συμμετοχή! Ο Μεντόσα είναι ο παίκτης που ξεχώρισε πέρυσι στον Παναιτωλικό και στο πρωτάθλημα γενικότερα. Μετά την αποχώρηση του Άοσμαν, στην ομάδα της Νίκαιας κινήθηκαν αστραπιαία και τον έπεισαν να μετακομίσει από το Αγρίνιο στην πρωτεύουσα. Η παρουσίαση του Αργεντινού ήταν εντυπωσιακή και περιμένουν πολλά απ' αυτόν φέτος στην ομάδα. Σημαντικό ρόλο θα έχει στο build up και στη δημιουργία του παιχνιδιού από πίσω. Μεγάλο στοίχημα θα είναι να φέρει και γκολ από πίσω. Θα το έχει ανάγκη αυτό φέτος η ομάδα με το 3-5-2 που θα παίζει. Ωστόσο, η επιστροφή του Άοσμαν αλλάζει τα δεδομένα. Ο Σύριος, ο περσινός MVP του πρωταθλήματος είναι και πάλι στον Ιωνικό και φυσικά το μεγάλο αστέρι της ομάδας είναι αυτός. Θα ήταν άδικο όμως να μην είναι κι ο Μεντόσα, ο οποίος ήρθε στην ομάδα γι' αυτόν το ρόλο!

ΘΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΟΥΝ ΑΝ: Φυσικά η άνετη παραμονή είναι το μεγάλο στοίχημα στην ομάδα της Νίκαιας. Στον Ιωνικό, μπορεί να κάνουν όνειρα για 6άδα αλλά ο μεγάλος στόχος είναι να παραμείνει η ομάδα στα σαλόνια της Super League.

ΘΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΟΥΝ ΑΝ: Εννοείται πως ο υποβιβασμός δεν υπάρχει καν στο λεξιλόγιο των διοικούντων την ομάδα, του Δημήτρη Σπανού αλλά και των παικτών. Θα στεναχωρηθούν ωστόσο αν για... λίγο δεν πλασαριστούν στην 6άδα εφόσον η πορεία τους τρυπίσει το ταβάνι και φέτος.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ GAZZETTA: Με βάση το νυν ρόστερ και χωρίς να έχει αποκτηθεί ο παίκτης που θα φέρει τα... πάνω - κάτω στην επίθεση, νομίζω ότι οι θέσεις 7-10 είναι αυτές που θα πρέπει να κοιτάζουν στη Νίκαια και με την εμπειρία του Δημήτρη Σπανού, η οποία ενισχύεται από την απόλυτη εμπιστοσύνη της διοίκησης Τσιριγώτη, νομίζω ότι η άνετη παραμονή είναι ένας στόχος που μπορεί να επιτευχθεί. Όπως και να έχει το πρωτάθλημα πιστεύω θα είναι πολύ πιο δύσκολο φέτος, με τις ομάδες που θα βρεθούν στα play out να είναι ενισχυμένες (οι περισσότερες) με την ψαλίδα να μην είναι μεγάλη μεταξύ τους. Μακάρι βέβαια να διαψευστώ κι ο Σπανός να πραγματοποιήσει το όνειρό του παίζοντας στην Ευρώπη με τον Ιωνικό (του).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα