Χουάνγκ: Πώς ο Ολυμπιακός έκανε το κόλπο γκρόσο

Χουάνγκ: Πώς ο Ολυμπιακός έκανε το κόλπο γκρόσο

Χουάνγκ: Πώς ο Ολυμπιακός έκανε το κόλπο γκρόσο

bet365

Η Σεούλ είχε ανακοινώσει τον Χουάνγκ Ιν-μπεόμ στις 16 Ιουλίου, αλλά ο Ολυμπιακός ήξερε το «παράθυρο» στο συμβόλαιό του και πρόλαβε Αούγκσμπουργκ και Λοριάν! Οι διαφορετικές... συνθήκες για την ΑΕΚ.

Μπορεί για τους περισσότερους το όνομα του Χουάνγκ Ιν-μπεόμ να προκάλεσε έκπληξη, στην αποκάλυψη του Gazzetta ότι είναι μια ανάσα από το να κλείσει στον Ολυμπιακό το βράδυ του Σαββάτου, όμως το όνομα του Κορεάτη παίζει στα ελληνικά media από τις 23 Μαΐου.

Τότε είχε γραφτεί για πρώτη φορά ο 26χρονος box-to-box μέσος, αλλά για το ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Πιο συγκεκριμένα, η Ενωση ενημέρωνε την Ρούμπιν Καζάν ότι δεν θα προχωρήσει στην αγορά του Γέβτιτς και ταυτόχρονα «σκάλιζε» την περίπτωση του Χουάνγκ. Βλέπετε, τον Κορεάτη τον ήξερε καλά ο Αλμέιδα από την παρουσία του στο MLS και ήταν μέσα στη shortlist των χαφ που ήθελε. Ομως τότε (τέλη Μαΐου) δεν είχε ξεκαθαρίσει ακόμα το στάτους των ρώσικων ομάδων (λόγω του πολέμου) όπως φυσικά και το τι θα έκανε η FIFA με τα συμβόλαια των (ξένων) ποδοσφαιριστών.

Και για την ιστορία η ΑΕΚ και ο Αλμέιδα, βλέποντας ότι μπορεί να μπλέξουν σε μία όντως δύσκολη υπόθεση (πέρα από τον πόλεμο και τις αποφάσεις της FIFA, ο Κορεάτης μόνο εύκολη περίπτωση δεν ειναι) προχώρησαν στον Πινέδα που επίσης ήταν ψηλά (πιθανότατα και η πρώτη) επιλογή του τεχνικού της Ενωσης.

Χουάνγκ και Ολυμπιακός

Ο Χουάνγκ, ο οποίος βρήκε «καταφύγιο» στην Σεούλ ως δανεικός στις 5 Απριλίου από την Ρούμπιν (αγωνίστηκε σε 10 ματς), έψαχνε την επόμενη ομάδα του. Ναι, η Αούγκσμπουργκ όχι μόνο ήθελε τον Κορεάτη χαφ αλλά κατά μία πηγή ήταν και του παίκτη προτεραιότητα η Bundesliga.

Ο Ολυμπιακός παρακολουθούσε την περίπτωσή του, είναι ποδοσφαιριστής με στοιχεία που δεν έχει άλλος χαφ των «ερυθρόλευκων» αυτή την στιγμή (ένας deep lying playmaker που μπορεί να πατήσει και την αντίπαλη περιοχή ομως, ανάλογα που θα χρησιμοποιηθεί) και περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να κάνει την κίνησή του.

Τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα όταν η FIFA γνωστοποίησε πως ο όρος για τους ξένους ποδοσφαιριστές της Ρωσίας θα πάρει παράταση μέχρι και τις 30 Ιουνίου του 2023. Ουσιαστικά μπορούν να διαπραγματευτούν ως ελεύθεροι σε όποιον σύλλογο θέλουν σε αυτό το διάστημα. Τι σήμαινε αυτό για τον Χουάνγκ. Οτι δεν έχει καμία δέσμευση με την Ρούμπιν μιας και η υπογραφή του στο συμβόλαιό του με την ομάδα από το Καζάν ήταν μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.

Ο Χουάνγκ ανακοινώθηκε από την Σεούλ!

Από την στιγμή λοιπόν που ο Χουάνγκ Ιν-μπεόμ μπορούσε να υπογράψει σε οποιαδήποτε ομάδα αρχικά εξασφάλισε το άμεσο. Το εύκολο. Και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο συμφώνησε με την Σεούλ να ανανέωσει το συμβόλαιό του κάτι το οποίο ανακοινώθηκε επίσημα από τον σύλλογο στις 16 Ιουλίου.

Ομως ο Χουάνγκ έβαλε έναν σημαντικό όρο σε αυτήν την συμφωνία. Πως εάν οποιαδήποτε στιγμή δεχθεί πρόταση που τον ικανοποιεί από ευρωπαϊκό σύλλογο, τότε δεν θα έχει την παραμικρή δέσμευση με την Σεούλ. Οπερ σημαίνει πώς έχει ενεργό συμβόλαιο με την Σεούλ (μιας και το deal με τον Ολυμπιακό ακόμα δεν έχει κλείσει), αλλά μπορεί να διαπραγματευτεί με οποιαδήποτε ομάδα της Ευρώπης θέλει ως ελεύθερος!

Και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο πήρε άδεια από την Εθνική του ομάδα για να συζητήσει την μεταγραφή του τις επόμενες τρεις μέρες. Με ποια ομάδα; Οπως διαβάσατε από το Gazzetta με τον Ολυμπιακό με τις επαφές να ειναι προχωρημένες, σε καλό επίπεδο αλλά ακόμα δεν υπάρχει οριστικό deal (όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει ωστόσο).

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, παρακολουθούν τις εξελίξεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες χωρίς να διαρρεύσει το παραμικρό. Κι αυτό γιατί υπήρχε ο (σοβαρός) κίνδυνος να χαθεί ο παίκτης μιας και το ενδιαφέρον της Αούγκσμπουργκ, αλλά και της Λοριάν ήταν έντονο.

Πλέον η υπόθεση βρίσκεται στην τελική ευθεία για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να είναι έτοιμοι να κλείσουν την μεταγραφή κάτι το οποίο θα μπορούσε να τρέξει ακόμα πιο γρήγορα, αλλά υπάρχει και η κρίσιμη ρεβάνς με την Μακάμπι Χάιφα.

@Photo credits: Associated Press

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα