ΑΕΚ: Για τον Πινέδα ήταν «μονόδρομος» με τον μέντορα Αλμέιδα

ΑΕΚ: Για τον Πινέδα ήταν «μονόδρομος» με τον μέντορα Αλμέιδα

ΑΕΚ: Για τον Πινέδα ήταν «μονόδρομος» με τον μέντορα Αλμέιδα

bet365

Το Gazzetta γράφει για το σίριαλ του Ορμπελίν Πινέδα που θα έχει αίσιο τέλος για την ΑΕΚ, την επιθυμία του Μεξικανού χαφ να συνεργαστεί ξανά με τον Ματίας Αλμέιδα και τους λόγους για τους οποίους ο Αργεντινός ήθελε τον παίκτη σαν... τρελός στην Ένωση.

Τους τελευταίους δύο μήνες το όνομα του Ορμπελίν Πινέδα ήταν συνεχώς στο προσκήνιο για την ΑΕΚ. Ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες επί καθημερινής βάσεως το ρεπορτάζ γύρω από τον 26χρονο Μεξικανό χαφ έπαιζε δυνατά και είχε εξελιχθεί στο μεγάλο σίριαλ του καλοκαιριού για την Ένωση. Ανάλογο με εκείνο που είχε προσφέρει στο πρόσφατο παρελθόν το όνομα του Σέρχιο Αραούχο. Το βράδυ της Τρίτης, ο πρόεδρος της Θέλτα, Κάρλος Μουρίνιο, από το Μεξικό όπου βρίσκεται η ισπανική ομάδα για το τουρ της καλοκαιρινής της προετοιμασίας, με δηλώσεις του ξεκλείδωσε την υπόθεση αποκαλύπτοντας πως ο Πινέδα είναι μια ανάσα από την ΑΕΚ ως δανεικός χωρίς οψιόν αγοράς.

Κάτι που λίγο αργότερα επιβεβαιώθηκε και από το ρεπορτάζ, καθώς απομένουν οι τυπικές λεπτομέρειες για το οριστικό deal μεταξύ της Ένωσης και της Θέλτα που αναμένεται να διευθετηθούν μέσα στη μέρα. Μάλιστα από το Μεξικό τόνιζαν τα ξημερώματα της Τετάρτης ότι όλα έχουν ρυθμιστεί και πως ο Πινέδα το αργότερο μέχρι την Πέμπτη θα είναι στην Αθήνα για τα ιατρικά και τις ανακοινώσεις και έπειτα θα φύγει για Ολλανδία για να ενσωματωθεί στην προετοιμασία της ΑΕΚ.

Γι' αυτό επέμενε ο Αλμέιδα για την απόκτηση του Πινέδα

Από την πρώτη στιγμή το μοναδικό όνομα που είχε ρίξει στο τραπέζι ο Ματίας Αλμέιδα μετά τη συμφωνία του με την ΑΕΚ ήταν αυτό του Πινέδα. Ήταν το «πουλέν» του καθώς αποτελούσε ένα από τα βασικά εργαλεία της επιτυχημένης πορείας της Τσίβας υπό την καθοδήγησή του. Τον Σεπτέμβριο του 2015 ο Αλμέιδα αναλαμβάνει τον μεξικανικό σύλλογο και τον Ιανουάριο του 2016 ο Πινέδα υπογράφει στην Τσίβας έναντι 5,5 εκατ. ευρώ από την Κερετάρο. Ο Αλμέιδα, έχοντας τον Πινέδα ως εγκέφαλο στον χώρο της μεσαίας γραμμής, φτάνει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, δύο κυπέλλων και ενός Σούπερ Καπ στο Μεξικό και φυσικά μαζί πανηγυρίζουν το τρόπαιο του Champions League της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής, με τον Μεξικανό χαφ να πραγματοποιεί υπό τις οδηγίες του Αργεντινού τεχνικού συνολικά 113 συμμετοχές με την Τσίβας.

Ο Αλμέιδα μετά τους Γκατσίνοβιτς και Γιόνσον επιθυμούσε σαν «τρελός» να κάνει το 3/3 με τους πρώτους στόχους για τον άξονα της μεσαίας γραμμής φέρνοντας τον Πινέδα στην ΑΕΚ. Ήταν ο παίκτης που κούμπωνε ακριβώς σε αυτό που ήθελε. Ένα οκτάρι με καλή τεχνική κατάρτιση, σωστό χειρισμό της μπάλας και συνεισφορά στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, αλλά την ίδια στιγμή και έναν ποδοσφαιριστή με το κύριο στοιχείο που ζητάει ο Αλμέιδα μέσα στο παιχνίδι. Την ένταση. Διότι ο Πινέδα, σύμφωνα και με αυτά που λένε όσοι τον γνωρίζουν καλά από το Μεξικό, είναι ένας μέσος ο οποίος εκτός από τη δημιουργία, βγάζει πάθος μέσα στο γήπεδο, πρεσάρει για να ανακτηθεί η μπάλα, διαθέτει την αυτοθυσία στο ρεπερτόριό του και κινείται σε όλους τους χώρους του κέντρου. Πώς ο Αλμέιδα να μην τον θέλει διακαώς μετά και να μην επιμένει για την απόκτησή του επί τόσες εβδομάδες, έπειτα και από την κοινή τους επιτυχημένη θητεία στην Τσίβας;

Ο Αλμέιδα

Ο ποδοσφαιρικός... πατέρας του Πινέδα και το Μουντιάλ

Και από την πλευρά του ο 26χρονος Μεξικανός χαφ ήθελε επίσης σαν... τρελός να συνεργαστεί ξανά με τον Αλμέιδα. Γιατί γι' αυτόν ο Αργεντινός προπονητής είναι ο μέντοράς του. Τον βλέπει σαν ποδοσφαιρικό του πατέρα, συνεπώς η ΑΕΚ για τον Πινέδα ήταν σαν «μονόδρομος». Ο «Όρμπε» εκτίναξε τις μετοχές του με τον «Πελάδο», έκανε μεταγραφή 10,5 εκατ. ευρώ από την Τσίβας στην Κρουζ Αζούλ και στη συνέχεια, έχοντας καθιερωθεί στην Εθνική του Μεξικό, άνοιξε τα φτερά του για την Ευρώπη. Άσχετα αν στη συνέχεια το εξάμηνο που πέρασε στη Θέλτα δεν ήταν όπως το περίμενε. Για τον Πινέδα λοιπόν το να ξανασμίξει τη δεδομένη χρονική στιγμή με τον Αλμέιδα ήταν το ιδανικό σενάριο για να ξαναπάρει τα πάνω του και ενόψει Μουντιάλ.

Από τη στιγμή που στη Θέλτα δεν υπολογιζόταν, ο Πινέδα γνώριζε πως έπρεπε οπωσδήποτε να πάει κάπου όπου θα είχε φανέλα βασικού και ικανοποιητικό χρόνο συμμετοχής στα πόδια του. Προκειμένου να έχει εξασφαλισμένη μία θέση στις τελικές κλήσεις της αποστολής των Αζτέκων για το Μουντιάλ του Κατάρ. Ο καλύτερος προορισμός γι' αυτόν ήταν να παραμείνει στην Ευρώπη και ειδικότερα να πάει στην ΑΕΚ, όπως τον είχαν συμβουλέψει και από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του. Παρά τις προτάσεις με καλά χρήματα που είχε από την πατρίδα του και συγκεκριμένα από τις Τσίβας και Τολούκα, εκείνος τόνιζε ότι ήθελε μόνο ΑΕΚ καθώς η παρουσία του Αλμέιδα τον είχε «ψήσει» για τα καλά. Είχε άλλωστε μιλήσει μαζί του και γνώριζε τα πάντα για τον ρόλο που θα είχε στην Ένωση.

Ο Πινέδα

Η επιθυμία του Πινέδα έκαμψε τις αντιστάσεις της Θέλτα

Ο μεγαλύτερος σκόπελος όμως ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Πινέδα ήταν η Θέλτα. Όχι γιατί δεν ήθελε να τον παραχωρήσει. Άλλωστε μετά τα μόλις 93 αγωνιστικά λεπτά που κατέγραψε σε επτά εμφανίσεις από τον Γενάρη ως το τέλος της σεζόν, έχοντας μετακινηθεί ως ελεύθερος στην ομάδα του Βίγο από την Κρουζ Αζούλ, είχε ενημερωθεί από τον Εδουάρδο Κουδέτ ότι δεν θα υπολογιζόταν. Όμως η Θέλτα ήθελε είτε να τον πουλήσει με καλά χρήματα γύρω στα 5 με 6 εκατ. ευρώ, είτε να τον δανείσει με μια οψιόν αγοράς σε ακόμα μεγαλύτερα ποσά. Κανείς όμως δεν βρισκόταν να τα πληρώσει. Μάλλον, υπήρχαν οι ενδιαφερόμενοι σύλλογοι από το Μεξικό, αλλά εκεί ο ίδιος ο Πινέδα έβαζε στοπ.

Ο πρόεδρος της Θέλτα, Κάρλος Μουρίνιο ήταν σκληρός διαπραγματευτής και έπαιζε όλους τους προηγούμενους δύο μήνες ένα δυνατό παιχνίδι τακτικής. Ωστόσο, όσο περνούσαν οι εβδομάδες, έβλεπε πως από την Ευρώπη δεν μπορούσε να πάρει τα... τρελά ποσά που ζητούσε για έναν παίκτη που η ίδια η Θέλτα είχε «απαξιώσει» θέτοντας τον εκτός πλάνων. Έτσι άρχισε να συμβιβάζεται στον δανεισμό. Η ΑΕΚ επιδίωκε να μπει οψιόν αγοράς στο deal, αλλά σε λογική τιμή. Αυτό όμως δεν φαινόταν εφικτό γιατί ο Μουρίνιο θεωρεί πως μπορεί να γεμίσει τα ταμεία από πώλησή του μελλοντικά. Γι' αυτό και στις δηλώσεις του ανέφερε πως από τη στιγμή που συμβιβάστηκε για δανεισμό, είτε δεν θα έμπαινε καθόλου ρήτρα είτε θα τοποθετούνταν μια σε πολύ υψηλή τιμή. Παρά τη «σφήνα» της Σταντάρ Λιέγης που επιδίωκε επίσης δανεισμό, η πλευρά του παίκτη (ο οποίος είχε μείνει στο Βίγο κάνοντας ατομικό πρόγραμμα) επικοινωνούσε όλο και πιο έντονα τα τελευταία 24ωρα τη μεγάλη της θέληση να κλείσει η συμφωνία της Θέλτα με την ΑΕΚ. Και κάπως έτσι το σίριαλ του καλοκαιριού πρόκειται να έχει θετική κατάληξη για την Ένωση.

@Photo credits: INTIME, Getty Images/Ideal Image

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα