ΠΑΟΚ: Τα... κεφάλια μέσα γιατί ξεκινά η σεζόν 2022-23 με νέα πρόσωπα και πολλές εκκρεμότητες

ΠΑΟΚ: Τα... κεφάλια μέσα γιατί ξεκινά η σεζόν 2022-23 με νέα πρόσωπα και πολλές εκκρεμότητες

ΠΑΟΚ: Τα... κεφάλια μέσα γιατί ξεκινά η σεζόν 2022-23 με νέα πρόσωπα και πολλές εκκρεμότητες

bet365

Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ μετράνε αντίστροφα για την επίσημη «πρώτη», με κάποια νέα πρόσωπα, αρκετούς απόντες και πολλές εκκρεμότητες. Το Gazzetta αναλύει την κατάσταση στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο λίγο πριν το πρώτο σφύριγμα του Λουτσέσκου.

«Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για νέες προκλήσεις, δοκιμασίες, νέους στόχους και η πρεμιέρα της νέας σεζόν είναι την Τρίτη (21.06). Το προπονητικό κέντρο της Νέας Μεσημβρίας θ’ ανοίξει ξανά τις πόρτες του για τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο και θα φιλοξενήσει την ομάδα για μία εβδομάδα, μέχρι δηλαδή την αναχώρηση για την Ολλανδία όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο προετοιμασίας», αναφέρει στη σχετική ενημέρωσή της η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ.

Τα νέα πρόσωπα

Κουαλιάτα - ΠΑΟΚ

Μια «πρώτη» με νέα πρόσωπα (Κουαλιάτα, Ράφα Σοάρες), δεκαπέντε-δεκαέξι ποδοσφαιριστές από την περσινή ομάδα, αλλά με σημαντικές εκκρεμότητες, τις οποίες καλείται να διαχειριστεί ο Ζοσέ Μπότο, κυρίως να βρει παίκτες για τα κενά στο «ασπρόμαυρο» ρόστερ.

Από τους «παλιούς» θα είναι εκεί οι τρεις που ανανέωσαν τα συμβόλαιά τους. Πρώτος και καλύτερος ο αρχηγός, Αντρέ Βιεϊρίνια, ακολούθησε ο Ζόαν Σάστρε και σήμερα (20/6) ανακοινώθηκε η συμφωνία με τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς.

Εκτός από τους ποδοσφαιριστές που δεν συνεχίζουν, όπως οι Πασχαλάκης, Βαρέλα, Κρέσπο, Σίντκλεϊ, Μιτρίτσα, Άκπομ, αλλά και αυτούς με τους οποίους δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία ανανέωσης (Μπίσεσβαρ, Σβαμπ), με τον Αυστριακό μέσο να αφήνει σήμερα ανοικτό το θέμα του, από την πρώτη προπόνηση, που είναι προγραμματισμένη για αύριο στο αθλητικό κέντρο της Νέας Μεσημβρίας, θα απουσιάζουν και οι διεθνείς του «Δικεφάλου».

Οι διεθνείς

Ζίβκοβιτς-Κούρτιτς

Συγκεκριμένα οι Α. Ζίβκοβιτς, Κούρτιτς, Μιχάι και Λύρατζης, λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων που είχαν μέχρι και πριν λίγες ημέρες με τις εθνικές ομάδες των χωρών τους, θα απουσιάζουν καθώς τους δόθηκαν κάποιες επιπλέον ημέρες άδειας.

Όλοι αυτοί θα μπουν σε ρυθμό προπονήσεων στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας του «Δικεφάλου», που θα πραγματοποιηθεί από 27 Ιουνίου μέχρι και 10 Ιουλίου στο Άπελντοορν της Ολλανδίας.

Απών από το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας θα είναι και ο Κούτσιας, που μαζί με άλλους οκτώ ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ συμμετέχουν στην αποστολή της μεσογειακής εθνικής ομάδας που αναχωρεί στις 23 Ιουνίου για το Αλγέρι.

Οι εκκρεμότητες

Ντομινίκ Κοτάρσκι

Οι εκκρεμότητες που έχει μπροστά του και καλείται να λύσει ο Ζοσέ Μπότο πριν από την έναρξη του βασικού σταδίου της προετοιμασίας στην Ολλανδία, δηλαδή μέχρι την επόμενη Δευτέρα (27/6), έχουν να κάνουν με τον Ντομινίκ Κοτάρσκι, τον Ιβάν Νέσμπεργκ, τον Αντρέ Ρικάρντο (αναμένεται να ανακοινωθεί από την ΠΑΕ), τον Στέφαν Σβαμπ, τον Κάλεντ Νάραϊ, για τον οποίο συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ και έναν τουλάχιστον στόπερ.

Όπως διαβάσατε από νωρίς το πρωί στο Gazzetta πάνω στο τραπέζι υπάρχει το όνομα του Εστεμπάν Μπούργος, ο οποίος ξεφεύγει από τη λογική των ποδοσφαιριστών ηλικίας 22-25 ετών, ωστόσο ο 30χρονος Αργεντινός κεντρικός αμυντικός της Εϊμπάρ (διεκδίκησε μέσω των μπαράζ την άνοδο στη La Liga) είναι ελεύθερος. Ο αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ έχει «παγώσει» την περίπτωση του Μάρκο Ρέντε και στρέφει αλλού την προσοχή του.

Σ’ ότι αφορά τον Ντομινίκ Κοτάρσκι το πλάνο προβλέπει την ενσωμάτωση του στην Ολλανδία, όταν κι εφόσον έχει ολοκληρωθεί η μεταγραφή του από την Γκόριτσα, ενώ για τον Ιβάν Νέσμπεργκ θα πρέπει να περιμένουμε από τη Βαλερένγκα να «ανάψει το πράσινο φως», καθώς ο 25χρονος κεντρικός αμυντικός έχει συμβόλαιο μέχρι τις 31/7 και προς το παρόν δεν δείχνουν διατεθειμένοι οι άνθρωποι της νορβηγικής ομάδας να τον αποδεσμεύσουν πριν από τη λήξη του συμβολαίου του.

Οι δανεικοί

Από τους δανεικούς ο Λάζαρος Λάμπρου θα είναι στο ξεκίνημα της προετοιμασίας, κάτι ανάλογο πρέπει να ισχύει και για τον Γιάννη Κωνσταντέλια, για τον Γιώργο Βρακά υπάρχουν συζητήσεις για να επεκταθεί ο δανεισμός του στον Λεβαδειακό, ενώ ο Νίκα Νινούα είχε μέχρι το περασμένο Σάββατο (18/6) υποχρεώσεις με τη Λαμία.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα