Άρης: Κατέθεσε τις προτάσεις του στην Ατλέτικο και ο τελευταίος λόγος ανήκει στον Σιμεόνε

Άρης: Κατέθεσε τις προτάσεις του στην Ατλέτικο και ο τελευταίος λόγος ανήκει στον Σιμεόνε

Άρης: Κατέθεσε τις προτάσεις του στην Ατλέτικο και ο τελευταίος λόγος ανήκει στον Σιμεόνε

bet365

Βασικός άξονας της ευρύτερης συνεργασίας που θέλουν να αναπτύξουν Άρης και Ατλέτικο Μαδρίτης προφανώς αφορά την ενίσχυση της ελληνικής ομάδας με παίκτες και ο άνθρωπος στον οποίον ανήκει ο τελευταίος λόγος είναι ο Ντιέγκο Σιμεόνε.

Οι προθέσεις των δύο πλευρών αναδείχθηκαν μέσα από το (έστω περιορισμένο) εύρος πληροφοριών που διοχέτευσαν τόσο ο Άρης όσο και η Ατλέτικο Μαδρίτης. Κανείς δεν έκρυψε τις συναντήσεις και ειδικά τη χθεσινή (2/6) πρώτη στο «Μετροπολιτάνο», κανείς όμως δεν θα μπορούσε να αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο των συζητήσεων. Σίγουρα η πρώτη συνάντηση μεταξύ των Θόδωρου Καρυπίδη, Χερμάν Μπούργος είχε περισσότερο εθιμοτυπικό χαρακτήρα, αναδείχθηκε η πρόθεση προγραμματισμού φιλικής αναμέτρησης στο διάστημα της διακοπής λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ η πρόθεση απόκτησης παικτών (υπό τη μορφή δανεισμού) είναι κάτι που δεν έκρυψαν οι «κίτρινοι».

Πληροφορίες του Gazzetta αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές έχουν μπει σε πιο ουσιαστικές κουβέντες κι όταν… μιλάμε για ουσία, ο λόγος πάει στα ονόματα. Για παράδειγμα, η περίπτωση του Σαντιάγκο Αρίας είναι μέσα σ’ αυτές που απασχολούν τους «κίτρινους». Μια λεπτομέρεια η οποία δεν αλλάζει κάτι είναι ότι στις επαφές που προηγήθηκαν μεταξύ του Θόδωρου Καρυπίδη με τον Χερμάν Μπούργος, οι δύο άνδρες είχαν καταλήξει στην απόφαση να αποκτηθούν παίκτες ηλικίας από 22-23 ετών έως 27-28 ετών. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα απορριφθεί μια περίπτωση η οποία κρίνεται ενδιαφέρουσα όπως συμβαίνει με τον 30χρονο Κολομβιανό. Εξάλλου, το δύσκολο κομμάτι δεν αφορά την ηλικία του αλλά να θελήσει ο ίδιος να μετακομίσει στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

Η παρέλαση ονομάτων και οι Πάουλο, Γκαρσές

Ως ένα βαθμό αυτή ήταν λογική και αναμενόμενη από τη στιγμή που ο Άρης κοινοποίησε τον προγραμματισμό συνάντησης με την Ατλέτικο Μαδρίτης με σκοπό την απόκτηση παικτών. Βέβαια, περιπτώσεις σαν αυτές των Ροντρίγκο Ρικέλμε, Σέρχιο Καμέγιο είναι τρομερά δύσκολες. Σήμερα (3/6) τα ισπανικά ΜΜΕ γράφουν για την εντυπωσιακή εμφάνιση και των δύο στην εμφατική νίκη (0-6) της U21 της Ισπανίας επί της Βόρειας Ιρλανδίας και ειδικά του πρώτου. Αμφότεροι ελπίζουν ότι θα έχουν την ευκαιρία τους από τον Ντιέγκο Σιμεόνε και δεν θα χρειαστεί να ξανακοιτάξουν το ενδεχόμενο δανεισμού. Πέρυσι συνυπήρξαν στη Μιραντές. Και για τους δύο παίκτες υπάρχουν ένα σωρό ομάδες που περιμένουν ή μάλλον ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να τους αποκτήσουν υπό τη μορφή δανεισμού. Ειδικά για τον Ρικέλμε εξέφρασαν ενδιαφέρον οι Βαγιαδολίδ, Κάντιθ και Σαραγόσα.

Κάθε αξιόλογος παίκτης ο οποίος δεν προβλέπεται να μπει στο πλάνο του Αργεντίνου τεχνικού της Ατλέτικο έχει εξεταστεί από τον Άρη. Για παράδειγμα, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Θεσσαλονικείς κοίταξαν τον 21χρονο Βραζιλιάνο αριστερό winger, Μάρκος Πάουλο ο οποίος πέρυσι είχε μέτρια σεζόν στην πορτογαλική Φαμαλικάο αλλά και τον 23χρονο φορ, Μπόρχα Γκαρσές. Ο τελευταίος αγωνίστηκε στη Λεγανές δείχνοντας ότι έχει αφήσει πίσω του τον πολύ σοβαρό τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε πριν από περίπου δυόμισι χρόνια.

Ο Μπούργος

Η εμπιστοσύνη στον Μπούργος

Κακά τα ψέματα, ο Αργεντίνος τεχνικός του Άρη είναι το… βαρύ χαρτί των «κίτρινων» στην ευρύτερη συνεργασία που θέλουν να αναπτύξουν με την Ατλέτικο Μαδρίτης. «Η Ατλέτικο έχει εμπιστοσύνη στον Μπούργος γιατί ξέρει όλ’ αυτά τα παιδιά της ομάδας, έχει δουλέψει μαζί τους και εκτιμάται ότι με το Μπούργος θα έχουν τον ρόλο που θα τους ωφελήσει στην εξέλιξή τους», είπε ο Χόρχε Γκαρθία (ρεπόρτερ της Ατλέτικο Μαδρίτης στην AS) σε συζήτηση μαζί του στον ραδιοφωνικό αέρα του Metropolis 95.5. Κι αυτή η άποψη έχει την αξία της καθώς στην Ατλέτικο είδαν κάποιους νεαρούς παίκτες (ουσιαστικά) να χάνουν μια χρονιά γιατί στις ομάδες στις οποίες παραχωρήθηκαν δανεικοί, δεν είχαν τον απαιτούμενο χρόνο συμμετοχής.

Ο Άρης θα χρειαστεί να περιμένει

Ανεξαρτήτως των όσων συζητήθηκαν στις επαφές με την Ατλέτικο Μαδρίτης, οι «κίτρινοι» θα πρέπει να κάνουν υπομονή και πιο συγκεκριμένα να περιμένουν τις αποφάσεις του Ντιέγκο Σιμεόνε. «Ο Σιμεόνε θα αποφασίσει για τους παίκτες, ποιους θέλει και ποιους όχι στην πρώτη προπόνηση της ομάδας (εντός του πρώτου δεκαημέρου του Ιούλη). Μπορεί ο Άρης να βιάζεται αλλά στην Ατλέτικο θεωρούν ότι έχουν χρόνο και ότι ακόμη είναι νωρίς για αποφάσεις. Αυτό που κατάλαβα από το περιβάλλον του Χερμάν Μπούργος είναι ότι ο Άρης έχει κάνει σπουδαία βήματα, οι φίλαθλοί του είναι ανυπόμονοι, αλλά όταν θέλεις να χτίσεις κάτι καλό θα πρέπει να έχεις υπομονή και χρόνο», συμπλήρωσε ο Χόρχε Γκαρθία.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα