ΑΕΚ και Τσούμπερ το ήθελαν και μπαίνουν μαζί στην OPAP Arena

ΑΕΚ και Τσούμπερ το ήθελαν και μπαίνουν μαζί στην OPAP Arena

ΑΕΚ και Τσούμπερ το ήθελαν και μπαίνουν μαζί στην OPAP Arena

bet365

ΑΕΚ και Τσούμπερ θα μπουν παρέα στην εποχή της OPAP Arena έπειτα από έναν χρόνο κατά τον οποίο ο Ελβετός διεθνής είχε εκρηκτικό ξεκίνημα, αλλά και σκαμπανεβάσματα, χωρίς όμως να αλλάξει η κοινή τους επιθυμία.

Μαζί θα πορευτούν για τα επόμενα τρία χρόνια ΑΕΚ και Στίβεν Τσούμπερ. Η Ένωση ενημέρωσε την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης ότι προχωράει στην ενεργοποίηση της οψιόν αγοράς του 30χρονου Ελβετού εξτρέμ, ο οποίος από πέρυσι το καλοκαίρι κατά τον δανεισμό του στους κιτρινόμαυρους είχε ήδη υπογεγραμμένο συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2025.

Και οι δύο ήθελαν να μπουν μαζί στην OPAP Arena

Κοινή ήταν άλλωστε η επιθυμία της ΑΕΚ και του ίδιου του Τσούμπερ να μπουν μαζί στην εποχή της OPAP Arena. Από την πλευρά της Ένωσης δεν υπήρχαν δεύτερες σκέψεις για την παραμονή του Ελβετού μεσοεπιθετικού καθώς δεν είχαν διαφοροποιηθεί οι προθέσεις απόκτησής του, όπως είχατε διαβάσει στο Gazzetta. Οι κιτρινόμαυροι ήταν απόλυτα ικανοποιημένοι από τον επαγγελματισμό του και την παρουσία του στην ομάδα, ενώ και ο ίδιος ο Τσούμπερ πριν από ακριβώς ένα μήνα είχε εκφράσει ουσιαστικά την επιθυμία του να παραμείνει παίκτης της ΑΕΚ, δηλώνοντας στη NOVA: «Προσπαθώ να δουλεύω καθημερινά και να δίνω τα πάντα προσπαθώντας να βελτιωθώ και να βοηθάω την ομάδα. Βρίσκομαι σε μια καταπληκτική ομάδα, σε έναν μεγάλο σύλλογο. Υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται, δίνουν το “παρών” με το δικό τους πάθος και μας κάνουν να νιώθουμε άνετα οπότε μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος». Θετικός ήταν δίχως αμφιβολία φυσικά και ο νέος προπονητής της Ένωσης, Ματίας Αλμέιδα.

Ο Τσούμπερ πανηγυρίζει

Οι δηλώσεις του Κρέσε στο Gazzetta το «φωτογράφιζαν»

Από τον Οκτώβριο όμως και ο αθλητικός διευθυντής της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, Μάρκους Κρέσε με δηλώσεις του στο Gazzetta είχε «φωτογραφίσει» το πιθανότερο σενάριο, δηλαδή την παραμονή του Τσούμπερ στην ΑΕΚ, μιλώντας για μια συμφωνία win-win για όλους: «Το ενδιαφέρον που είδαμε από την ΑΕΚ για την απόκτηση του Τσούμπερ ήταν μεγάλο. Η ΑΕΚ έδειξε ότι τον ήθελε πολύ και κατά τη γνώμη μου το deal αυτό είναι win-win για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Στην Αϊντραχτ είχαμε αρκετούς καλούς παίκτες στη θέση του. Δυστυχώς δεν μπορούσαμε να του εγγυηθούμε μια θέση στο αρχικό σχήμα κάθε βδομάδα. Στην Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να παίξει βασικός σε μια καλή ομάδα και σε ένα ανταγωνιστικό και ενδιαφέρον πρωτάθλημα».

Το ξεκίνημα του... σούπερ Τσούμπερ και ο τραυματισμός

Η αρχή του Τσούμπερ στην ΑΕΚ ήταν τρομερή! Ο Ελβετός διεθνής μεσοεπιθετικός με το... καλημέρα έκανε τη διαφορά και όλοι μιλούσαν για τον... σούπερ Τσούμπερ της Ένωσης. Μέσα στις επτά πρώτες αγωνιστικές ο Τσούμπερ με πέντε γκολ και δύο ασίστ σάρωνε τα πάντα στο διάβα του, πανηγυρίζοντας με τη γνωστή κίνηση βάζοντας τα χέρια στο πρόσωπό του, και όλοι μιλούσαν για τη μεγάλη κλάση του που φαινόταν με γυμνό μάτι. Εκεί που ο Τσούμπερ ήταν στα... πάνω του, στις αρχές Νοεμβρίου ένα πρόβλημα στον προσαγωγό τον κρατάει μακριά από τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του στο ξεκίνημα. Αποκλείεται από την αποστολή της Ελβετίας, επιστρέφει στην Αθήνα για θεραπεία και παρά το γεγονός ότι προλαβαίνει να αγωνιστεί στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δείχνει επηρεασμένος.

«Ήθελα να πάω να… σκοτώσω τον VAR»

Κάπου εκεί μπαίνει και στην εξίσωση η ατυχία με τα δύο ακυρωμένα γκολ που είχε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό καθώς το VAR τον έπιασε ελάχιστα για οφσάιντ και στις δύο περιπτώσεις. «Πώς ένιωσα; Ηθελα να πάω να… σκοτώσω τον VAR», είχε πει αστειευόμενος ο Τσούμπερ μιλώντας σε παίκτες της Κ17 και της Κ15 της ΑΕΚ στα Σπάτα.

Έμεινε σε ρηχά νερά με Γιαννίκη

Με την έλευση του 2022 ο Τσούμπερ ήθελε να ξαναβρεί τον καλό του εαυτό. Όμως, η γενικότερη κακή εικόνα της ΑΕΚ που δεν βελτιωνόταν σε κανένα σημείο με τον Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο κρατούσε και τον Ελβετό εξτρέμ σε ρηχά νερά. Βρήκε δύο γκολ στις νίκες με Ατρόμητο και Απόλλωνα Σμύρνης, του ακυρώθηκε άλλο ένα γκολ στην... τρίχα για οφσάιντ στο ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ωστόσο στην πραγματικότητα δεν έπιασε ποτέ τα στάνταρ απόδοσης που είχε στο ξεκίνημα της σεζόν.

Η εμφάνιση στα Γιάννενα

Μπαίνοντας στη διαδικασία των play offs με την ΑΕΚ να παίζει «τελικό» στα Γιάννενα με τον ΠΑΣ για την πρώτη της νίκη, ο Τσούμπερ έβγαλε αποφασιστικότητα, λέγοντας στα αποδυτήρια πριν το ξεκίνημα της αναμέτρησης: «Να βγούμε στο γήπεδο και να δείξουμε ποιοι είμαστε. Να κάνουμε αυτό που πρέπει και αυτό που έχει ανάγκη η ομάδα. Να τα δώσουμε όλα». Από τα πόδια του ξεκίνησε το πρώτο γκολ του Κριχόβιακ, με δική του ασίστ ήρθε το δεύτερο τέρμα από τον Ρότα, με τον Τσούμπερ να αποτελεί από τους κορυφαίους της Ένωσης στους «Ζωσιμάδες». Ο Ελβετός εξτρέμ έδειχνε αυτοπεποίθηση σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο για την ΑΕΚ, ενώ η πρωτοβουλία του να κανονίσει δείπνο σε όλη την ομάδα πρόσφατα ήταν ακόμα ένα σημάδι για το πως αισθανόταν και τι ήθελε. Να μείνει στην Αθήνα και στην ΑΕΚ. Κάτι που γίνεται πράξη!

Ο Τσούμπερ πανηγυρίζει με τον Ρότα στα Γιάννενα

Και στο βάθος... Μουντιάλ

Φυσικά με την παραμονή του στην ΑΕΚ, σε μια ομάδα όπου έχει εγκλιματιστεί και αποτελεί βασική μονάδα του ρόστερ, ο Τσούμπερ ξέρει πως θα διατηρήσει και τη θέση του στην Εθνική Ελβετίας. Η πρόκληση που έχει μπροστά του με τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 είναι μεγάλη και ο Ελβετός διεθνής εξτρέμ ετοιμάζεται πλέον ως παίκτης της ΑΕΚ να δηλώσει «παρών» με την Εθνική ομάδα της χώρας του στα γήπεδα του Κατάρ απέναντι σε Βραζιλία, Σερβία και Καμερούν.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα