ΑΕΚ: Ο Τσούμπερ το 2022 θέλει να ξαναβρεί τον καλό του εαυτό

ΑΕΚ: Ο Τσούμπερ το 2022 θέλει να ξαναβρεί τον καλό του εαυτό

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Ο Τσούμπερ το 2022 θέλει να ξαναβρεί τον καλό του εαυτό

bet365

Ο Ελβετός διεθνής είχε ένα εκρηκτικό ξεκίνημα, ωστόσο από τα τέλη Οκτώβρη και έπειτα η ΑΕΚ δεν πήρε κάτι από το «υπερόπλο» που διαθέτει. Και με το νέο έτος που έρχεται, ο ίδιος ψάχνει να γίνει ξανά ο «σούπερ Τσούμπερ» της Ένωσης.

Αναμφισβήτητα ο MVP της ΑΕΚ τους μήνες Σεπτέμβρη και Οκτώβρη ήταν ο Στίβεν Τσούμπερ, ο οποίος μέσα στις επτά πρώτες αγωνιστικές είχε αναδειχθεί ως η κορυφαία μεταγραφική προσθήκη των κιτρινόμαυρων με πέντε γκολ και δύο ασίστ. Με κάθε απλή κίνησή του ο 30χρονος Ελβετός χαφ-εξτρέμ έκανε ακόμα και τα πιο δύσκολα να φαντάζουν τόσο εύκολα αποτελώντας τον παίκτη που έκανε τη διαφορά. Όσο εκρηκτικό ήταν το ξεκίνημα του «σούπερ Τσούμπερ», άλλο τόσο απότομη ήταν και η αγωνιστική του πτώση στη συνέχεια καθώς μετά το παιχνίδι στον Βόλο με το γκολ και τις δύο ασίστ που είχε, «σίγησε». Ακολούθησαν οκτώ αγωνιστικές στο πρωτάθλημα με τον Ελβετό διεθνή να καταγράφει μηδέν γκολ και μηδέν ασίστ.

Το σημείο από το οποίο ξεκίνησε η «κοιλιά»

Ο Στίβεν Τσούμπερ στο ΑΕΚ-Αρης

Εκείνο το διάστημα προέκυψε και ένα πρόβλημα στους προσαγωγούς, το οποίο τον ταλαιπωρούσε από το ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη, ωστόσο παρά τις ενοχλήσεις ο ίδιος ήθελε όπως και να 'χει να αγωνιστεί, κάτι όμως που τον επηρέασε στην απόδοσή του. Έπειτα, όταν ταξίδεψε στην Ελβετία για να ενσωματωθεί στην αποστολή της Εθνικής του ομάδας, το ιατρικό επιτελείο διαπίστωσε το πρόβλημα με συνέπεια ο Τσούμπερ να επιστρέψει στην Αθήνα.

Παρά το γεγονός ότι κατάφερε να προλάβει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και να αγωνιστεί σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια, ο Ελβετός διεθνής μεσοεπιθετικός δεν μπόρεσε να ξαναβρεί τον καλό του εαυτό που είχε εμφανίσει το πρώτο διάστημα με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Μοναδική εξαίρεση το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, στο οποίο πέρασε ως αλλαγή και βρήκε δύο γκολ, τα οποία δεν μέτρησαν σωστά ως οφσάιντ μέσω του VAR. Πολλοί θεώρησαν πως ήταν το σημάδι για τη δυναμική επάνοδο του Τσούμπερ, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια μέχρι και τη διακοπή των Χριστουγέννων.

Οι αριθμοί που επιβεβαιώνουν τη γενική εικόνα

Ο Τσούμπερ πανηγυρίζει το γκολ

Σύμφωνα με την πλατφόρμα του Wyscout, στο διάστημα της αγωνιστικής «κοιλιάς» του Τσούμπερ, ο Ελβετός διεθνής είχε 20 τελικές με τις 8 on target, ενώ επιχείρησε 32 ντρίμπλες, με τις 14 να είναι εύστοχες. Επίσης οι επιτυχημένες του μονομαχίες, είτε αυτές αφορούσαν το αμυντικό, είτε το επιθετικό κομμάτι ήταν μόλις 38 από τις 111 που έδωσε! Το κομμάτι στο οποίο ο Τσούμπερ κυμάνθηκε στα γνωστά καλά του στάνταρ αυτό το διάστημα ήταν εκείνο των μεταβιβάσεων. Μάλιστα σε πολλά από αυτά τα ματς ο Τσούμπερ ξεπέρασε και τους μέσους όρους του τη φετινή σεζόν, που ανέρχονται σε ποσοστό επιτυχίας 77,5%.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Τσούμπερ σχεδόν μετά την έλευση του Γιαννίκη (δηλαδή με εξαίρεση τα πρώτα ματς με Ατρόμητο και Βόλο) άρχισε την πτωτική του πορεία. Και ένα από τα «πρέπει» του 41χρονου τεχνικού της ΑΕΚ, σε συνδυασμό φυσικά με τον ίδιο τον Ελβετο, είναι να βρει τρόπο να κάνει και πάλι τον Τσούμπερ πολύτιμο για την ΑΕΚ. Γιατί εκτός από τη γενική εικόνα και οι αριθμοί αποδεικνύουν πως ο 30χρονος μεσοεπιθετικός χρειάζεται να πατήσει το πόδι στο γκάζι για να βρει εκ νέου τη φόρμα του το 2022.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα