Παναθηναϊκός: Το «οχυρό» της άμυνας του υπενθυμίζει το ευρωπαϊκό διαβατήριο (vids)

Παναθηναϊκός: Το «οχυρό» της άμυνας του υπενθυμίζει το ευρωπαϊκό διαβατήριο (vids)

Παναθηναϊκός: Το «οχυρό» της άμυνας του υπενθυμίζει το ευρωπαϊκό διαβατήριο (vids)

bet365

Αυτή τη φορά η άμυνα είχε και γκολ από τον Σένκεφελντ, ωστόσο, ο τρόπος που ενεργούν τα «πράσινα» μετόπισθεν τους τελευταίους 2,5 μήνες, παίζει τον δικό του ρόλο στην... ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού διαβατηρίου του Παναθηναϊκού.

Η ήττα στο Αγρίνιο σήμανε την αρχή της αντεπίθεσης για την Ευρώπη. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πλέον έχει πειθαρχήσει, σοβαρευτεί σε τρομερό βαθμό, εξελιχθεί στο γήπεδο και μεγάλο κομμάτι της «πίτας», κατοχυρώνεται στις αμυντικές επιδόσεις.

Στο ματς απέναντι στον Άρη η άμυνα του Παναθηναϊκού είχε και γκολ με την ανάποδη κεφαλιά του Μπαρτ Σένκεφελντ από την εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο, η συνεισφορά του Ολλανδού, του Βέλεθ, του Σάρλια, του Πούγγουρα και των παιδιών στις πτέρυγες της άμυνας, είναι υψίστης σημασίας.

  • Από το φάουλ του Μεντόσα, στο... μοναδικό γκολ σε open-play από τον Ζίβκοβιτς

Εκείνη η αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο στις 19 του περασμένου Φλεβάρη, ναι μεν «πλήγωσε» τον Παναθηναϊκό, όμως, όπως εκ του αποτελέσματος έχει αποδειχθεί στο γήπεδο, έθιξε και τον εγωισμό των παικτών και της ομάδας.

Γιατί ήταν το τελευταίο αρνητικό αποτέλεσμα των «πράσινων» μέχρι και αυτή τη στιγμή. Αλλά και γιατί από εκείνη την ημέρα και μετά, το «τριφύλλι» έχει καταφέρει να οχυρώσει την άμυνά του.

Στα 10 ματς που έχουν μεσολαβήσει από τότε, μαζί και με τις δύο αναμετρήσεις με την Λαμία για το Κύπελλο, ο Παναθηναϊκός έχει δεχθεί μονάχα δυο τέρματα. Και το ένα εξ αυτών είναι με εκτέλεση πέναλτι, από τον Άμραμπατ στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο για τα Playoffs της Super League Interwetten.

Το άλλο γκολ, είναι και το μοναδικό σε 10 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις που έχει επιτευχθεί από αντίπαλο στο Open-Play! Πρόκειται για την μείωση του σκορ από τον Ζίβκοβιτς, στη μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ (2-1) στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

  • Ο ικανός θα έχει και την τύχη με το μέρος του

Εξετάζοντας μονάχα τα ματς του πρωταθλήματος από την ήττα στο Αγρίνιο και μετά, η μοναδική πολύ εύκολη και με ευρύ σκορ νίκη είχε έρθει στο δεύτερο παιχνίδι με την ΑΕΚ, στη Λεωφόρο, όπου οι «πράσινοι» έφτασαν στο 3-0. Δίπλα της, θα μπορούσε να μπει και το 2-0 επί του Ατρόμητου στο Περιστέρι στο φινάλε της κανονικής διάρκειας της φετινής σεζόν.

Από την έναρξη των Playoffs και μετά, ο Παναθηναϊκός σίγουρα έχει δει αντιπάλους του να πιέζουν, να επιχειρούν να σκοράρουν, να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία της ομάδας του Γιοβάνοβιτς.

Τα πιο αξιοσημείωτα ματς κατά τα οποία το «τριφύλλι» έχει αντιμετωπίσει ζόρικες καταστάσεις, αλλά έχει βγει αλώβητο παίρνοντας τους 7 από τους διαθέσιμους 9 βαθμούς στις αναμετρήσεις των Playoffs, ήταν τα μεγάλα ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ ήταν οι αντίπαλοι που βάσει της κορυφαίας πλατφόρμας, Wyscout, ίσως άξιζαν κάτι περισσότερο από ένα τέρμα στα παιχνίδια του «Απόστολος Νικολαΐδης».

Η «Ένωση» έφτασε στην τιμή του 1,77 στα xGoals κόντρα στους «πράσινους», καταφέρνοντας απλά να σκοράρει από την άσπρη βούλα.

O «δικέφαλος του βορρά» είχε προσδοκώμενα γκολ στο 1,29 βάσει των κριτηρίων που υπολογίζει η δημοφιλής πλατφόρμα για τις καθαρές ευκαιρίες και τις πιθανότητες σκοραρίσματος. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του είχε μονάχα 0,5 xGoals, με ό,τι προσπάθησε και κατάφερε να κάνει στο πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι των «αιωνίων»...

  • Νίκες στο... γκολ και εμπιστοσύνη για ό,τι συμβαίνει πίσω

Τρεις μεγάλες νίκες για τον Παναθηναϊκό στην εξτρά διαδικασία που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στο φετινό πρωτάθλημα για την ανάδειξη των ομάδων που θα βρεθούν στην Ευρώπη τη νέα αγωνιστική περίοδο. Τα σκορ υπέρ της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι τέτοια που φανερώνουν μόχθο, αλλά και αποτελεσματικότητα στο χορτάρι. Από το 2-1 επί του ΠΑΟΚ και το όποιο άγχος μπορεί να προκλήθηκε μετά τη μείωση του σκορ από τον Ζίβκοβιτς, στο 1-0 επί του Ολυμπιακού, αλλά και το μόλις ένα γκολ κόντρα στον Άρη το απόγευμα της Κυριακής στη Λεωφόρο.

Από αυτά τα τρία παιχνίδια όπου ήρθαν τα θετικά αποτελέσματα για τους «πράσινους», ίσως, το πιο άνετο να ήταν απέναντι στον Ολυμπιακό, παρά το γεγονός πως κόντρα στον «δικέφαλο του βορρά» είχε καταγραφεί προβάδισμα δυο τερμάτων, που δίνει κάποια ασφάλεια στο ψυχολογικό κομμάτι.

Ο Άρης, αν και με παίκτη λιγότερο από το πρώτο μέρος λόγω του ότι ο Καμαρά έχασε παντελώς το μυαλό του και αντίκρισε δυο κίτρινες σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, πίεσε σε ένα μεγάλο κομμάτι του δευτέρου μέρους. Στο φινάλε η Λεωφόρος πανηγύρισε το +1 από την ομάδα του Μπούργος στη βαθμολογία. Ακόμα κι αυτή η διαφορά του ενός τέρματος στις συγκεκριμένες αναμετρήσεις, προσφέρει όλους τους βαθμούς στον Παναθηναϊκό διότι υπάρχει εμπιστοσύνη και για ό,τι συμβαίνει στην άμυνα.

Ο Σωκράτης Διούδης ήταν εκείνος που είχε δεχθεί το γκολ της ισοφάρισης από την ΑΕΚ στην πρεμιέρα των Playoffs, ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι ήταν εκείνος που δέχθηκε το γκολ από τον ΠΑΟΚ και... αυτό ήταν όλο. Η στιβαρή παρουσία των Βέλεθ και Σένκεφελντ στο κέντρο των μετόπισθεν, αλλά και οι τρομερά βελτιωμένοι πλάγιοι μπακ που διαθέτει ο Παναθηναϊκός, φροντίζουν ώστε να εμπνεύσουν όλους τους υπόλοιπους.

Είναι χαρακτηριστικό, δε, πως ακόμα και με την σύνθεση... ανάγκης στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη, όπου αγωνίστηκαν οι Πούγγουρας και Σάρλια μαζί με τον Σένκεφελντ σε τριάδα, με τον Σάντσες να τοποθετείται ως αριστερός φουλ μπακ με τον Κώτσιρα από την απέναντι πλευρά, ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού δεν πέτυχε γκολ.

Και αυτή η δυναμική που έχει αποκτήσει η αμυντική γραμμή, είναι ικανή να διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία των υπολοίπων που είτε διατηρούν τον έλεγχο στα χαφ, είτε δημιουργούν και σκοράρουν πιο μπροστά. Ακόμα κι αν τελικά, χρειάστηκε ένας αμυντικός για το 1-0 της Κυριακής με τους «κίτρινους» της συμπρωτεύουσας.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα