Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός 1-0: Stop στο Αγρίνιο και μπλέξιμο! (vids)

Νίκος Αθανασίου
Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός 1-0: Stop στο Αγρίνιο και μπλέξιμο! (vids)

bet365

O Παναθηναϊκός πήγε στο Αγρίνιο για τη νίκη που θα του «σφράγιζε» την υπόθεση play off. Όμως η γκολάρα του Μεντόσα, το πέναλτι του Καρλίτος που απέκρουσε ο Ανέστης και ο συγκλονιστικός Κορνέλιους ύψωσαν... απαγορευτικό και ο Παναιτωλικός πέτυχε νίκη - μισή παραμονή με 1-0!

Έτσι έπαιξαν

Ο Παναιτωλικός του Γιάννη Αναστασίου παρατάχθηκε με τον Ανέστη κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Χουχούμης, δεξιός ο Μαλλής και ο Λάρσον με τον Κορνέλιους στο κέντρο της άμυνας. Φλόρες και Μάρτενσον οι δύο κεντρικοί μέσοι. Νταγκό στο αριστερό «φτερό», Μόρσει στο δεξί ο Μεντόζα σε ρόλο επιτελικού και στην κορυφή ο Βέργος.

Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεκίνησε με τον Διούδη στην υπεράσπιση της εστίας. Βέλεθ και Σάρλια οι δύο στόπερ. Χουάνκαρ στο αριστερό άκρο της άμυνας, Σάντσες στο δεξί. Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες, Γκατσίνοβιτς η τριάδα στην μεσαία γραμμή. Δεξιός εξτρέμ ο Αϊτόρ, αριστερός ο Βιτάλ και «φουνταριστός» ο Καρλίτος.

Ανούσια κατοχή ο Παναθηναϊκός

Οι «πράσινοι» είχαν το πάνω χέρι σε όλο το πρώτο ημίχρονο αλλά αναλώθηκαν σε μια ανούσια κατοχή της μπάλας, χωρίς να μπορέσουν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε κλασσικές ευκαιρίες.

Ο Παναιτωλικός που αρκέστηκε στο να παίζει πίσω από την μπάλα και να ψάχνει την κόντρα επίθεση, είχε στις περισσότερες περιπτώσεις εξαιρετική ανασταλτική συμπεριφορά και «καθάριζε» τις όποιες επικίνδυνες καταστάσεις στο αμυντικό του τρίτο. Σε αυτό έπαιξαν ρόλο, φυσικά και οι κακές επιλογές στην τελική πάσα από τις παίκτες του Γιοβάνοβιτς.

Δύο φάσεις είχε όλες κι όλες το «τριφύλλι», με τον Ανέστη να διώχνει αποτελεσματικά τα σουτ των Αϊτόρ(23') και Καρλίτος(24') που πήγαν πάνω του. Στο 36' οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Σάρλια αλλά μέσω VAR το γκολ ακυρώθηκε, καθώς ο Ρούπερτι έκρινε πως η μπάλα είχε περάσει εκτός από την πρώτη κεφαλιά του Βέλεθ.

Η «ζωγραφιά» του Μεντόζα, ο «ήρωας Ανέστης και μια μεγάλη νίκη

Με ένα έργο τέχνης ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Ο Χαβιέ Μεντόζα με υπέροχη εκτέλεση φάουλ «τιμώρησε» τον Διούδη για την καθυστέρηση κίνησή του προς την μπάλα και στο 47' έβαλε τον Παναιτωλικό μπροστά στο σκορ. Το γρήγορο γκολ έδωσε «φτερά» στους γηπεδούχους που απείλησαν εκ νέου με τον Βέργο στο 59' και τον Μόρσει δύο λεπτά αργότερα.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο Παναθηναϊκός ξαναπήρε τον έλεγχο του αγώνα και στο 69' έχασε τεράστια ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσια. Ο Ανέστης με εκπληκτική επέμβαση απέκρουσε το πέναλτι του Καρλίτος και κράτησε το προβάδισμα της ομάδας του.

Η συνέχεια του αγώνα ήταν μια μόνιμη «πολιορκία» του Παναθηναϊκού αλλά κανείς εκ των δημιουργικών που έριξε στο ματς ο Γιοβάνοβιτς δεν μπόρεσαν βρουν μία σωστή επιλογή για να βάλει την μπάλα σωστά μέσα στην περιοχή.

Πολλές σέντρες, εύκολη λεία για την άμυνα του Παναιτωλικού. Οι γηπεδούχοι με άρτια διαχείριση του αποτελέσματος κράτησαν μέχρι τέλους το 1-0 και πήραν μια τεράστια νίκη.


MAN OF THE MATCH: Χαβιέ Μεντόζα. Με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ και έδωσε την ευκαιρία στον Παναιτωλικό να παίξει την άμυνά του, έχοντας και το προβάδισμα. Ο Αργεντινός μέσος έκρινε την αναμέτρηση και ήταν ο άνθρωπος του αγώνα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Γιάννης Ανέστης. Ο πορτιέρε του Παναιτωλικού απέκρουσε το πέναλτι του Καρλίτος, με φοβερή εκτίναξη στην γωνία του. Κράτησε το μηδέν και ήταν ο έτερος μεγάλος πρωταγωνιστής των «καναρινιών». Παρά το πέναλτι που έκανε, ο στόπερ Κορνέλιους είχε εξαιρετικές και καθοριστικές επεμβάσεις εντός και εκτός περιοχής.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ματέους Βιτάλ. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ ήταν σαν να μην υπήρχε στο γήπεδο, δεν δικαίωσε τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς για την επιλογή του να τον ξεκινήσει. Δεν προσέφερε το παραμικρό δημιουργικά.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Καρλίτος πέταξε την μεγαλύτερη ευκαιρία του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι, καθώς αστόχησε στο πέναλτι της ομάδας του.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Στο 36' ο Λάφερτι που βρισκόταν στο VAR ακύρωσε το γκολ του Σάρλια, κρίνοντας πως η μπάλα είχε βγει εκτός στη πρώτη κεφαλιά του Βέλεθ. Από κανένα ριπλέι της τηλεοπτικής μετάδοσης δεν μπορεί να βγει ασφαλές συμπέρασμα για να την σχολιάσουμε ως σωστή ή λανθασμένη. Στο 68' ο Σιδηρόπουλος υπέδειξε ορθά πέναλτι σε «γκρέμισμα» του Κορνέλιους πάνω στον Ιωαννίδη ενώ το VAR ακύρωσε ως οφ-σάιντ γκολ του Καρέλη στο φινάλε.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Παναιτωλικός πήρε μια μεγάλη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό χάρη στην εκτέλεση φάουλ του Μεντόζα και την επέμβαση του Ανέστη. Οι «πράσινοι» πίεσαν ασφυκτικά αλλά έκαναν ρεσιτάλ άστοχων επιλογών και έχασαν την ευκαιρία να πιάσουν έστω και προσωρινά την ΑΕΚ στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Παναιτωλικός: Ανέστης, Χουχούμης, Κορνέλιους, Λάρσον, Μαλής, Φλόρες, Μάρτενσον(79' Αντούνες), Νταγκό(69' Καρέλης), Μεντόζα(79' Ντίας), Μόρσει(69' Ντουάρτε), Βέργος(90' Λούι).

Παναθηναϊκός: Διούδης, Βέλεθ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Σάντσες(83' Κώτσιρας), Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες(83' Κουρμπέλης), Γκατσίνοβιτς(61' Παλάσιος), Βιτάλ(61' Ιωαννίδης), Αϊτόρ, Καρλίτος(88' Χατζηγιοβάνης).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα