Παναθηναϊκός - Αρης 1-0: Τρίτος και πτήση για Ευρώπη με «πιλότο» τον Σένκεφελντ (vids)

Παναθηναϊκός - Αρης 1-0: Τρίτος και πτήση για Ευρώπη με «πιλότο» τον Σένκεφελντ (vids)

bet365

Με γκολ του Σένκεφελντ στο 27' ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 τον Αρη και τον ξεπέρασε στη βαθμολογία - Με δέκα παίκτες από το 45' λόγω αποβολής του Καμαρά οι φιλοξενούμενοι που ήταν πολύ επικίνδυνοι στο β' ημίχρονο, όταν ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους!

Ο Παναθηναϊκός είναι ο μεγάλος νικητής της βραδιάς σε ένα ματς με χαρακτήρα «τελικού ευρωπαϊκού εισιτηριού» που έγινε στη Λεωφόρο, παρουσία και φιλάθλων του Αρη!

Με το 1-0 κόντρα στον Άρη, τον προσπέρασε στην βαθμολογία και είναι στο +1 ενώ βρέθηκε πλέον στην 3η θέση!

Έτσι έπαιξαν

Με την... γνωστή του ενδεκάδα ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Κάτω από τα δοκάρια ο Μπρινιόλι, αριστερός μπακ ο Χουάνκαρ, δεξιός ο Κώτσιρας και ο Βέλεθ με τον Σένκεφελντ οι δύο στόπερ. Ρούμπεν, Γκατσίνοβιτς, Βιγιαφάνιες η τριάδα στη μεσαία γραμμή. Αϊτόρ και Παλάσιος στα ''φτερά'' της επίθεσης και στη κορυφή ο Ιωαννίδης.

Ο Άρης του Χερμάν Μπούργος παρατάχθηκε με τον Κουέστα στην υπεράσπιση της εστίας. Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Εμπακατά, στο αριστερό ο Γκάνεα και ο Φαμπιάνο με τον Μπράμπετς οι δύο στόπερ. Ντουκουρέ, Ματίγια, Σάσα οι τρεις κεντρικοί μέσοι. Μαντσίνι, Γκάμα οι δύο ακραίοι μεσοεπιθετικοί και... φουνταριστός ο Καμαρά.

Ο... ιπτάμενος Ολλανδός μετουσίωσε την υπεροχή του Παναθηναϊκού

Η φιλοσοφία των δύο ομάδων ήταν ξεκάθαρη από την αρχή. Ο Παναθηναϊκός μπήκε για να κυριαρχήσει, να παίξει, να νικήσει ενώ ο Άρης είχε στο μυαλό του το πως θα χαλάσει το παιχνίδι των γηπεδούχων, πως θα κρατήσει το μηδέν και έπειτα να ψάξει κάποια κόντρα επίθεση για να απειλήσει την εστία του Μπρινιόλι.

Το ''τριφύλλι'' ήταν ανώτερος και κυρίως από τα δεξιά δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα των ''κιτρίνων''. Στο 20' από γύρισμα του Γκατσίνοβιτς ο Παλάσιος σημάδεψε το δοκάρι του Κουέστα και στην επαναφορά ο Αϊτόρ σούταρε άουτ. Στο 25' ο πορτιέρε του Άρη μπλόκαρε το μακρινό σουτ του Ρούμπεν και στο 28' μετουσιώθηκε η υπεροχή του Παναθηναϊκού.

Από υπέροχη εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ, ο Σένκεφελντ με καταπληκτική κεφαλιά, έχοντας πλάτη στο τέρμα, έστειλε την μπάλα στο πλεκτό και άνοιξε το σκορ.

Οι ''πράσινοι'' ήταν το απόλυτο αφεντικό της συνάντησης και η αποβολή του Καμαρά στο 45' έδωσε ακόμη μεγαλύτερο προβάδισμα στο σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Χαμένες ευκαιρίες, αντίδραση, διαχείριση και... άλμα στη τρίτη θέση

Στο δεύτερο μέρος η είσοδος του Ιτούρμπε για τον Άρη και η θέληση του Παναθηναϊκού να ψάξει άμεσα δεύτερο γκολ, έδωσαν στο παιχνίδι μια άγρια ομορφιά με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και τους ''πράσινους'' να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες για το 2-0. Παράλληλα οι φιλοξενούμενοι αν και με παίκτη λιγότερο έβγαλαν αντίδραση και είχαν 2-3 καλές στιγμές για να φέρουν το ματς στα ίσια. Στο 49' το σουτ του Αϊτόρ βρήκε πάνω στον Μπράμπετς και πέρασε κόρνερ ενώ στο 54᾽ το σουτ του Γκάνεα πέρασε λίγο άουτ.

Η μεγάλη φάση για τον Άρη ήταν στο 56' αλλά ο Μπρινιόλι έδειξε σπουδαία αντανακλαστικά και απέκρουσε το κοντινό πλασέ του Μαντσίνι. Ο Κουέστα είχε δύο σπουδαίες επεμβάσεις σε σουτ των Αϊτόρ και Παλάσιος, το φάουλ του Βιγιαφάνιες πέρασε λίγο άουτ και από το 70' και έπειτα το παιχνίδι... έσβησε, με τον Παναθηναϊκό να κάνει άριστη διαχείριση, να ρίχνει τον ρυθμό και με αυτό το 1-0 να... σκαρφαλώνει στην τρίτη θέση.


MAN OF THE MATCH: Μπαρτ Σένκεφελντ. Ο Ολλανδός κεντρικός αμυντικός του Παναθηναϊκού εκτός από ένα άριστο παιχνίδι στο ανασταλτικό κομμάτι, ήταν εκείνος που με άπιαστη κεφαλιά έκρινε το ματς υπέρ του ''τριφυλλιού''. Ηγετική εμφάνιση.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Αϊτόρ. Ο Ισπανός... κατάπιε το γήπεδο, βοήθησε στο κράτημα της μπάλας, στη καλή κυκλοφορία, αμυντικά και φυσικά είχε και την ασίστ στο γκολ του Σένκεφελντ με μία ιδανική εκτέλεση φάουλ.

Για τον Άρη, ο Ιτούρμπε έμοιαζε να παίζει μόνος του ολόκληρη την άμυνα του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Αμπουμπακάρ Καμαρά. Μέσα σε δύο λεπτά ο σέντερ φορ του Άρη κατάφερε να αποβληθεί με ισάριθμες κίτρινες κάρτες και να αφήσει την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.

Χωρίς λόγο ''γκρεμίζει'' τον Ρούμπεν εκτός φάσης ενώ στο δεύτερο μαρκάρισμα και ενώ θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός κάνει τον ορισμό της κίτρινης στον Βιγιαφάνιες.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Παναθηναϊκός είχε σημαντικές ευκαιρίες για να... καθαρίσει το παιχνίδι και να εκμεταλλευθεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα αλλά ήταν σπάταλος στη τελική προσπάθεια και δεν είχε καλές επιλογές μέσα στην περιοχή. Παρόλα αυτά δεν αγχώθηκε καθόλου, κράτησε το 1-0 αλλά σίγουρα θα μπορούσε να έχει πετύχει κι ένα δεύτερο γκολ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Αγκάγιεφ ορθά δείχνει τις δύο κίτρινες κάρτες στον Καμαρά. Από κει και πέρα, στο σουτ εντός περιοχής του Πάλμα η μπάλα βρίσκει στο ''κολλημένο'' χέρι του Βέλεθ και τόσο ο ρέφερι όσο και ο Σάντος στο VAR συμφώνησαν πως δεν υπάρχει παράβαση.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι για τα φετινά playoffs, το... τρένο του Παναθηναϊκού δεν εμποδίστηκε ούτε από τον Άρη. Το ''τριφύλλι'' ήταν ανώτερο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και με αυτό το 1-0 ανέβηκε στη τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 54 βαθμούς.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα