Ικανοποίηση για τον ΠΑΟΚ που έχει να κερδίσει εφτά ματς;

Ικανοποίηση για τον ΠΑΟΚ που έχει να κερδίσει εφτά ματς;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, την ισοπαλία, αλλά και τα ιδιαίτερα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί για τον Δικέφαλο του Βορρά.

Είναι απίστευτο αλλά συμβαίνει. Ο ΠΑΟΚ με τους μεγάλους στόχους εν έτη 2022, μετράει από χθες εφτά ολόκληρα παιχνίδια χωρίς νίκη! Έπαιζε χθες η ομάδα του Λουτσέσκου με την ΑΕΚ έπειτα από έξι αποτυχημένες προσπάθειες για νίκη, το παιχνίδι έληξε με 1-1 και παρολ’ αυτά ο κόσμος χειροκρότησε, αφού σε γενικές γραμμές επικρατεί ικανοποίηση για την προσπάθεια και την πορεία. Τη δεδομένη στιγμή αυτό είναι για εμένα το μεγάλο θέμα για τον ΠΑΟΚ… Αυτή η κατάσταση αποτυπώνει όλη την πραγματικότητα.

Ήττα από τον Παναθηναϊκό, δύο ήττες από τη Μαρσέιγ, ήττα από τον Άρη, δύο ισοπαλίες με τον Ολυμπιακό (αλλά πρόκριση στο κύπελλο) και άλλη μία εντός έδρας ισοπαλία με την ΑΕΚ! Ο κόσμος όμως δείχνει περήφανος για την προσπάθεια της ομάδας του, έχει απόλυτη συναίσθηση τι γίνεται, βλέπει πόσοι και ποιοι έμειναν να παίζουν, έχει κάνει την κριτική του για τα κακώς κείμενα που ταλαιπώρησαν και συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τον ΠΑΟΚ, αλλά έχει την αισιοδοξία ότι με τον Λουτσέσκου προπονητή, στο τέλος της χρονιάς θα μπει θετικό πρόσημο, κάτι που θα συμβεί με την κατάκτηση του κυπέλλου, ταυτόχρονα με τη δεύτερη θέση και αφού ο ΠΑΟΚ έφθασε ψηλά στην Ευρώπη.

Τα δεδομένα με την ΑΕΚ

Επειδή βλέπω ότι οι πολλοί ξεχνούν ή κάνουν ότι δεν ξέρουν, ο ΠΑΟΚ χθες έπαιζε χωρίς τους: Βιεϊρίνια, Ζαμπά, Ελ Καντουρί, Ντόουγκλας Αουγκούστο, Τσιγγάρα, Μιχαηλίδη και Μπίσεσβαρ. (Εφτά που θα μπορούσαν να παίζουν βασικοί…).

Ο ΠΑΟΚ χθες είχε στον πάγκο καταταλαιπωρημένους από 120λεπτη συμμετοχή την περασμένη Τετάρτη, τους πολύ σημαντικούς Κούρτιτς, Ίνγκασον, Κρέσπο, Λύρατζη, Σίντκλεϊ. (Πέντε…). Ο ΠΑΟΚ χθες έχασε και τον Βαρέλα. Όλα αυτά στο 53ο ματς της χρονιάς, με τον ΠΑΟΚ τις τελευταίες (λίγες) εβδομάδες να παίζει κάθε τρεις ημέρες με Ολυμπιακό και Μαρσέιγ (από δύο φορές) πέρα από τον Άρη, την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό. Χθες ο ΠΑΟΚ έπρεπε να στηριχθεί στον Τέιλορ ως μπακ, στον Μουργκ ως εξτρέμ, στον Μιτρίτσα, στον Σοάρες και σε όλους μα όλους τους αναπληρωματικούς του! Και όλα αυτά μετά από 120 λεπτά κόντρα στον Ολυμπιακό.

Απέναντι του είχε την ΑΕΚ που διέθετε δύο ολόκληρες εβδομάδες να ετοιμαστεί γι αυτόν τον ίδιο αγώνα με τον καταταλαιπωρημένο και μισό ΠΑΟΚ. Απέναντι στον ΠΑΟΚ του Μουργκ και των άλλων που δεν θα ξανασχολιάσω , η ΑΕΚ είχε και πάλι στο γήπεδο Άμραμπατ, Γκαρσία, Κριχόβιακ, Τσούμπερ και λοιπούς!! Είναι απίστευτο αλλά πέρα για πέρα αληθινό: Η ΑΕΚ του Τσούμπερ και του Άμραμπατ, δεν κέρδισε σε έξι ματς τον ΠΑΟΚ του Τέιλορ.

Μέσα σε όλα αυτά ο ΠΑΟΚ έφθασε στα 53 ματς και η ΑΕΚ (αν δεν κάνω λάθος) μόλις στα 37!! Τι να λέμε τώρα… Και όμως! Με όλα αυτά ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να πανηγυρίζει, αλλά να εμπεδώσει τι του λείπει ώστε του χρόνου να φθάσει ψηλότερα. Γιατί στο 53-37 η διαφορά είναι πρόβλημα της ΑΕΚ. Τα 55 ματς πρέπει να τα κάνει και του χρόνου ο ΠΑΟΚ, άρα να λάβει τα μέτρα του γι’ αυτά…

Το παιχνίδι

Η διαφορά ποιότητας των ομάδων (ειδικά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι) βγήκε σε πολλά σημεία μέσα στο γήπεδο. Ο Άμραμπατ ως φορ έκανε πολύ καλό ματς για μεγάλο διάστημα μέσα στην Τούμπα, την ώρα που κάθε επίθεση της ΑΕΚ επάνω στον Τέιλορ ήταν… κίνδυνος-θάνατος για τους γηπεδούχους. Γενικώς οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο επικίνδυνοι.

Ο μισός ΠΑΟΚ προσπαθούσε να ελέγξει τον ρυθμό, έκανε τις φάσεις τους με αποκορύφωμα τα… άχαστα που έχασαν στο τέλος Ζίβκοβιτς (από ένα μέτρο) και Ολιβέιρα με το δοκάρι και έξω. Κάπως έτσι ο Δικέφαλος του Βορρά κέρδισε τον έναν από τους 6-7 βαθμούς που χρειάζεται για να κλειδώσει τη δεύτερη θέση, έτσι ώστε μετά να βρει και λίγες ημέρες για να αφοσιωθεί στον τελικό. Μόνο με την κατάκτηση κυπέλλου και δεύτερης θέσης τελειώνει καλά η χρονιά για τον ΠΑΟΚ και για όλα αυτά, έχουμε ακόμη αρκετό δρόμο.

Τελικά συμπεράσματα

Για τον Ολυμπιακό και τον περίγυρό του, η κύρια αιτία των κακών εμφανίσεών του, είναι η τύχη! ΟΚ…

Για την ΑΕΚ και την πορεία της, ακόμη και για χθες, έφταιγε η διαιτησία. (Θυμίζουμε η ΑΕΚ έχει περίπου… 100 ματς με ξένους διαιτητές στα οποία δεν κερδίζει).

Για τον ΠΑΟΚ και τα προβλήματά του, για το ότι δεν κατάφερε να κάνει πρωταθλητισμό (μαζί με ευρωπαϊκή πορεία) φταίει το μεγάλο έλλειμμα ποιότητας που υπάρχει στην επιθετική και μεσοεπιθετική γραμμή, το οποίο επιδεινώθηκε από την απουσία του Ολιβέιρα.

Θα είναι ευχής έργον να συνεχιστεί αυτή η ίδια… κατάσταση με το πώς αντιμετωπίζονται, κριτικάρονται και πώς διαχειρίζονται την πραγματικότητα οι ίδιες ομάδες και οι άνθρωποί τους. Όλα αυτά ΜΟΝΟ καλό θα κάνουν στον ΠΑΟΚ! Αρκεί ο Δικέφαλος να διορθώνει τα λάθη του αποκτώντας ΚΑΙ ποιότητα, πέρα από τις επενδύσεις που θα κάνει με νεαρούς παίκτες.

* Αν κάποιος δεν το κατάλαβε εδώ και μήνες, το ελληνικό πρωτάθλημα με τον Κλάτενμπεργκ αρχιδιαιτητή, αλλοιώνεται κάθε εβδομάδα και περισσότερο. Με τις απαράδεκτες επιλογές κάκιστων και άπειρων διαιτητών, αλλά και όσα γίνονται με τους Έλληνες, τις τιμωρίες και τις επιβραβεύσεις τους, με τον Μανούχο και τους μιμητές του, το πράγμα θυμίζει έντονα το 2010-2016. Όσοι θα αφήσουν το επόμενο πρωτάθλημα να ξεκινήσει με τους… Μανούχους και τους Καραντώνηδες πρωταγωνιστές και ενώ έχουν εξαφανιστεί πολλοί άλλοι Έλληνες, θα έχουν τεράστια ευθύνη για την κατάληξη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.