ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 1-1: Ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών στην Τούμπα

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 1-1: Ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών στην Τούμπα

bet365

Η ΑΕΚ προηγήθηκε στο 16' με τον Αμραμπατ, ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε στο 27' με τον Τσόλακ, η Ενωση έχασε αρκετές ευκαιρίες αλλά ο γηπεδούχος είχε δοκάρι με τον Ολιβέιρα στο 83', η τελική ισοπαλία αφήνει την ΑΕΚ στην πέμπτη θέση των play offs...

Ο ΠΑΟΚ δεν έχασε ούτε αυτή τη φορά από την ΑΕΚ. Ένας ΠΑΟΚ των χιλίων προβλημάτων, που βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Άμραμπατ, όμως βρήκε ένα γκολ από τον Αντόνιο Τσόλακ και είδε την ΑΕΚ να σπαταλάει τις μεγάλες στιγμές της στο πρώτο μισό του ντέρμπι της Τούμπας.

Κι αφού δεν έχασε ούτε σήμερα ο ΠΑΟΚ από την ΑΕΚ, δεν ξέρουμε αν ποτέ (ξανά) χάσει…

Με ενδεκάδα «εκτάκτου ανάγκης» ο ΠΑΟΚ

Οι απουσίες επτά ποδοσφαιριστών, λόγω τραυματισμών και τιμωριών, η ανάγκη κάποιων άλλων να πάρουν ανάσες μετά από τα 120 λεπτά κόντρα στον Ολυμπιακός δημιούργησαν συνθήκες «εκτάκτου ανάγκης» στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ πριν από την σέντρα του αποψινού ντέρμπι.
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ανακάτεψε υποχρεωτικά την τράπουλα και έβαλε μια ενδεκάδα που για πρώτη φορά είδαμε τη φετινή χρονιά. Με μόλις δύο ποδοσφαιριστές, τους Πασχαλάκη και Α. Ζίβκοβιτς, που έπαιξαν και στον ημιτελικό του κυπέλλου να βρίσκονται και σήμερα στο αρχικό σχήμα. Με μια αμυντική τετράδα που είχε κεντρικό δίδυμο τους Βαρέλα και Μιχάι, τον Τέιλορ στο δεξιό άκρο της και τον Σάστρε για πρώτη φορά στο αριστερό άκρο.


Οι Σβαμπ και Σοάρες ήταν οι δύο εσωτερικοί μέσοι, σε ρόλο επιτελικού μέσου ξεκίνησε ο Μουργκ, στα δύο άκρα κινήθηκαν ο Α. Ζίβκοβιτς με τον Μιτρίτσα, Μιτρίτσα, που ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στο γόνατο από τον αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης», ενώ στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο «χρυσός» σκόρερ του ημιτελικού, Αντόνιο Τσόλακ.

Υπό το βλέμμα του Ματίας Αλμέιδα η ΑΕΚ

Στα επίσημα της Τούμπας βρισκόταν ο επόμενος προπονητής της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη και παρακολούθησε για πρώτη φορά ζωντανά την Ένωση, που στον πρώτο από τους πέντε «τελικούς» στη μάχη για το ευρωπαϊκό εισιτήριο παρατάχθηκε σε σχηματισμό «4-3-3» και τον Νόρντιν Άμραμπατ στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Στάνκοβιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια, Χατζισαφί και Ρότα οι δύο πλάγιοι μπακ και ο Τζαβέλλας με τον Μήτογλου στο κέντρο της άμυνας. Στον άξονα οι Σιμάνσκι, Κριχόβιακ και Μάνταλος, ενώ στα άκρα της επίθεσης ο Τσούμπερ και ο Λιβάι Γκαρσία αριστερά και δεξιά αντίστοιχα.

Δυο γκολ με το… καλησπέρα, το ένα μέτρησε

Το ντέρμπι ξεκίνησε με δύο γκολ. Το ένα ακυρώθηκε, το δεύτερο μέτρησε. Αρχικά ήταν ο ΠΑΟΚ που είδε στο 6ο λεπτό τον Τσόλακ να σκοράρει, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε από τον Καμπάκοφ. Ο Βούλγαρος ρέφερι έκρινε, μετά από «on the field» εξέταση της φάσης, ότι η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κροάτη επιθετικού (ο ίδιος έδειχνε ότι χτύπησε στα πλευρά του) πριν την στείλει στα δίχτυα του Στάνκοβιτς.
Δέκα λεπτά αργότερα (16’) ήρθε το 0-1 από την ΑΕΚ. Με τον Οφρυδόπουλο να δικαιώνεται για την απόφαση του να ξεκινήσει τον Αμραμπατ στο… κουτί. Ο Μαροκινός έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά την εξαιρετική συνεργασία Χατζισαφί και Κριχόβιακ, δεν το σκέφτηκε καθόλου και με δεξί σουτ νίκησε τον Πασχαλάκη.

Αυτή τη φορά μέτρησε το γκολ του Τσόλακ

Στο 27ο λεπτό ο Αντόνιο Τσόλακ «ξαναχτύπησε»! Κι αυτή τη φορά το «σεντρεφορίσιο» γκολ του Κροάτη φορ μέτρησε κανονικά για το 1-1. Ένα γκολ προσφορά του Τσούμπερ. Ο Ελβετός έκανε λάθος πάσα, ο Μουργκ έγινε αποδέκτης της μπάλας, πάσαρε στον Τσόλακ, ο οποίος σημάδεψε με σουτ την απέναντι γωνία του Στάνκοβιτς και έφερε το ντέρμπι στα ίσια, σε μια φάση που ο Σιμάνσκι τράκαρε πάνω στον αγκώνα του Κροάτη επιθετικού.

Ο αδύναμος κρίκος του ΠΑΟΚ και οι ευκαιρίες της ΑΕΚ

Οι «ασπρόμαυροι» στο δεύτερο μισό του γηπέδου ήταν εξαιρετικοί, ωστόσο έπρεπε να ζήσουν με τις δεδομένες αμυντικές αδυναμίες του Λούκας Τέιλορ. Ο Βραζιλιάνος που εκτέθηκε στη φάση του γκολ της ΑΕΚ, έχασε την μπάλα πάνω στη γραμμή υπό την πίεση του Τσούμπερ και έδωσε την ευκαιρία στην Ένωση να φτάσει πολύ κοντά σ’ ένα δεύτερο γκολ στο 34ο λεπτό. Αν δεν υπήρχε ο Μιχάι να πέσει με αυτοθυσία και να μπλοκάρει, ουσιαστικά, το σουτ του Σιμάνσκι οι φιλοξενούμενοι θα είχαν μπει ξανά μπροστά στο σκορ.


Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει στη μεσαία γραμμή οδηγώντας τους παίκτες του ΠΑΟΚ σε πολλά λάθη. Από ένα τέτοιο ξεκίνησε και η απίστευτη χαμένη ευκαιρία του Άμραμπατ, που σε κενή εστία βρήκε την μπάλα με… το καλάμι, μετά την εντυπωσιακή επέμβαση του Πασχαλάκη στην κεφαλιά του Μάνταλου.

Η απάντηση των γηπεδούχων στις χαμένες ευκαιρίες των φιλοξενούμενων ήρθε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου. Ο Άντρια Ζίβκοβιτς βρήκε χώρο, έφερε την μπάλα στο αριστερό, έπιασε το φαλτσαριστό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Καλύτερος ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο μισό

Το πρώτο 45λεπτό άφησε πολλές υποσχέσεις για το δεύτερο μισό μιας αναμέτρησης που είχε γκολ, ρυθμό, δυνατές μονομαχίες και χαμένες ευκαιρίες. Στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου η ΑΕΚ πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, ωστόσο ήταν και πάλι αναποτελεσματική απέναντι σ’ έναν ΠΑΟΚ που είχε κι αυτός τις στιγμές του, αλλά έδωσε πολλά δικαιώματα στην Ένωση και τη δυνατότητα να τον απειλήσει είτε κλέβοντας μπάλες στη μεσαία γραμμή, είτε χτυπώντας από την πλευρά του Τέιλορ.

Ο ΠΑΟΚ έχασε κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου και τον Βαρέλα (ο Αφρικανός στόπερ δέχθηκε ένα χτύπημα στη μέση και δεν μπορούσε να συνεχίσει) φέρνοντας τον Ίνγκασον στο γήπεδο.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή του β’ μέρους ήρθε από ασπρόμαυρα πόδια. Πρώτα με το σουτ του Σάστρε (52’) που υποχρέωσε τον Στάνκοβιτς να εκτιναχθεί στη γωνία του για να διώξει σε κόρνερ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, από το λάθος των Τσούμπερ και Χατζισαφί, ο γκολκίπερ της είπε ΑΕΚ «όχι» και στην κοντινή προβολή του Α. Ζίβκοβιτς. Σπουδαία διπλή επέμβαση του Αυστριακού «κίπερ».

Η στιγμή του Νέλσον Ολιβέιρα

Ο Λουτσέσκου έφερε άρον άρον τον Λύρατζη από τον πάγκο για να διορθώσει την ανορθογραφία του Τέιλορ, με τον ΠΑΟΚ να έχει πάρει την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του αγώνα. Με την είσοδο αρχικά του Κούρτιτς, αντί του Σοάρες, και των Ολιβέιρα-Άκπομ, αντί Τσόλακ-Μιτρίτσα, ο Ρουμάνος τεχνικός έδειχνε ότι δεν συμβιβαζόταν με την ισοπαλία.

Η μεγάλη στιγμή για τον ΠΑΟΚ ήρθε δευτερόλεπτα αφού ο Νέλσον Ολιβέιρα είχε πατήσει στο τερέν, όμως το πλασέ του Πορτογάλου πρώην επιθετικού της ΑΕΚ σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Στάνκοβιτς!

MVP: Ο Αντόνιο Τσόλακ πέτυχε δύο γκολ, μέτρησε το ένα, δείχνοντας ότι έχει πάρει μπρος…

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Άμραμπατ βρήκε δίχτυα και ήταν μια μόνιμη απειλή, ο Κριχόβιακ και ο Χατζισαφί έκαναν πολύ δουλειά για την ΑΕΚ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Λούκας Τέιλορ θύμισε τις εφιαλτικές στιγμές του πρώτου γύρου όταν και πάλι ήταν η χαρά των αντιπάλων στο αμυντικό κομμάτι. Καλός, χρυσός ο Βραζιλιάνος ως χαφ-εξτρέμ, αλλά άμυνα δεν έχει μάθει, ούτε μπορεί να παίξει. Γι’ αυτό και ο Λουτσέσκου έφερε από τον πάγκο τον Λύρατζη.

Η «ΓΚΑΦΑ»: Στο 20ο λεπτό ο Λιβάι Γκαρσία έφευγε μόνος απέναντι στον Πασχαλάκη, αλλά με το που πάτησε στη μεγάλη περιοχή γλίστρησε, έχασε την ισορροπία του και σωριάστηκε στο τερέν.

ΤΟ «ΣΤΡΑΓΑΛΙ»: Ο Καμπάκοφ μόλις στο 6ο λεπτό χρειάστηκε να πάει στο VAR και να ακυρώσει το γκολ του Τσόλακ κρίνοντας ότι η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Κροάτη. Ο Βούλγαρος σφύριξε πολύ, έδειξε αρκετές κίτρινες κάρτες σε μια προσπάθεια να μην του ξεφύγει το παιχνίδι.

ΤΟ «ΤΑΜΕΙΟ» ΤΟΥ GAZZETTA: Και οι δύο ομάδες είχαν τις στιγμές τους για να πάρουν το παιχνίδι. Η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος, ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο μισό του ντέρμπι.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ (68’ Λύρατζης), Βαρέλα (46’ Ίνγκασον), Μιχάι, Σάστρε, Σβαμπ, Σοάρες (74’ Κούρτιτς), Μουργκ, Α. Ζίβκοβιτς, Μιτρίτσα (82’ Άκπομ), Τσόλακ (82΄ Ολιβέιρα)

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Ρότα, Τζαβέλλας, Μήτογλου, Χατζισαφί Σιμάνσκι, Κριχόβιακ, Μάνταλος (86’ Φράνσον), Τσούμπερ, Γκαρσία, Άμραμπατ (92’ Ανσαριφάρντ).

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα