Superleague, η βαθμολογία των playoffs: Αλμα Ευρώπης για Παναθηναϊκό, στο +1 από Αρη και +2 από ΑΕΚ

Superleague, η βαθμολογία των playoffs: Αλμα Ευρώπης για Παναθηναϊκό, στο +1 από Αρη και +2 από ΑΕΚ

bet365

O Παναθηναϊκός είναι ο μεγάλος κερδισμένος της 6ης... στροφής των playoffs καθώς με τη νίκη επί του Άρη και την ισοπαλία της ΑΕΚ στην Τούμπα βρέθηκε στην 3η θέση έχοντας διαφορά ενός βαθμού από τους «κίτρινους» της Θεσσαλονίκης και δύο από την Ένωση!

Σε ένα παιχνίδι με χαρακτήρα... τελικού Ευρώπης, ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής στη Λεωφόρο με το 1-0 επί του Αρη. Οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και βρήκαν γκολ – προβάδισμα με την κεφαλιά του Σένκεφελντ, ενώ πήρε και αριθμητικό προβάδισμα μετά την αποβολή του Καμαρά.

Ο Άρης ήταν καλύτερος στο 2ο μέρος αν και με παίκτη λιγότερο, είχε έναν απίθανο Ιτούρμπε που έκανε τα πάντα αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει και να φύγει από την Αθήνα με βαθμό. Έτσι οι «πράσινοι» σε μια κομβική στροφή των play offs πήραν το πολύτιμο τρίποντο, πέρασαν τον Άρη στη βαθμολογία και βρέθηκαν στην 3η θέση.

Στην Τούμπα, η ΑΕΚ έχοντας απέναντί της έναν ΠΑΟΚ με πολλές απουσίες, αλλά και κουρασμένο από την παράταση της περασμένης Πέμπτης στο ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, είχε ιδανικές συνθήκες για να φύγει με το τρίποντο που θα τις έδινε σοβαρότατο προβάδισμα για ένα από τα εισιτήρια που οδηγούν στο Conference League. Οι συνθήκες έγιναν ακόμη πιο ιδανικές από την στιγμή που η Ένωση μετά από εξαιρετική συνεργασία Χατζησαφί, Κριχόβιακ και Άμραμπατ, ο τελευταίος βρήκε δίχτυα κι άνοιξε το σκορ.

Τελικά λίγο μετά ο Τσόλακ βρήκε γκολ ισοφάρισης και το 1-1 ήταν το σκορ που δεν άλλαξε ως το φινάλε. Η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου ήταν καλύτερη, ειδικά στο πρώτο μέρος κι έχασε απίθανες ευκαιρίες για να φύγει με τρίποντο από τη Θεσσαλονίκη. Αυτό δεν συνέβη κι έτσι πλέον με τον ένα βαθμό η ΑΕΚ παραμένει πέμπτη, αλλά στο -1 από τον Άρη και το -2 από τον Παναθηναϊκό τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε των playoffs.

Συγκλονιστικό φινάλε στο Φάληρο, με τον Ολυμπιακό να βρίσκει γκολάρα με τον Ρόνι Λόπες στο 98' και έτσι να φτάνει στο 3-2 κόντρα στον εκπληκτικό ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Πειραιώτες αν και προηγήθηκαν με 2-0 του «Άγιαξ» και φάνηκε πως θα βρουν εύκολο τρίποντο, προβλημάτισαν για άλλη μια φορά, φανέρωσαν αμυντικές αδυναμίες και έδωσαν την ευκαιρία στον ΠΑΣ Γιάννινα να μειώσει αρχικά και να ισοφαρίσει στη συνέχεια. Τελικά αν και όλα έδειχναν πως ο Ολυμπιακός ήταν... φάτσα με μια γκέλα που θα μεγάλωνε τα προβλήματα, τελικά στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων ήρθε το υπέροχο γκολ του Λόπες, που λύτρωσε τους «ερυθρόλευκους» και έδωσε το πολύτιμο τρίποντο, το οποίο φέρνει ακόμη πιο κοντά το πρωτάθλημα.

Πλέον μετά και την απώλεια βαθμών του ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ, στον Ολυμπιακό αρκεί ένας βαθμός την Τετάρτη στην εξ αναβολής αναμέτρηση της Τούμπας για να πάρει και μαθηματικά τον τίτλο.

H αγωνιστική (6η)

Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 3-2
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-1
Παναθηναϊκός – Αρης 1-0


Η βαθμολογία σε 6 αγωνιστικές

1.Ολυμπιακός 73
2.ΠΑΟΚ 60
3.Παναθηναϊκός 54
4.Αρης 53
5.ΑΕΚ 52
6.ΠΑΣ Γιάννινα 43
*Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν ένα ματς λιγότερο

H επόμενη αγωνιστική (7η)

Κυριακή 8 Μαϊου
ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ (18.00)
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός (19.30)
Αρης – Ολυμπιακός (21.00)

To υπόλοιπο πρόγραμμα

8η αγωνιστική

ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός
ΠΑΟΚ – Αρης

9η αγωνιστική

Αρης – ΑΕΚ
Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα

10η αγωνιστική

ΑΕΚ – Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός
ΠΑΣ Γιάννινα – Αρης

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα