ΑΕΚ: Το «πρέπει» στην Τούμπα υπό το βλέμμα Αλμέιδα και οι ετοιμοπόλεμοι

ΑΕΚ: Το «πρέπει» στην Τούμπα υπό το βλέμμα Αλμέιδα και οι ετοιμοπόλεμοι

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Το «πρέπει» στην Τούμπα υπό το βλέμμα Αλμέιδα και οι ετοιμοπόλεμοι

bet365

Η ΑΕΚ πηγαίνει την Κυριακή (1/5) στην Τούμπα για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ με ένα μεγάλο «πρέπει» για διπλό υπό το βλέμμα του Ματίας Αλμέιδα, τη στιγμή που οι απουσίες δεν δίνουν ξανά ευελιξία κινήσεων στον Σωκράτη Οφρυδόπουλο από τον πάγκο.

Ο Ματίας Αλμέιδα φτάνει το βράδυ του Σαββάτου (30/4) στην Αθήνα, αποτελώντας τον εκλεκτό της ΑΕΚ για τη θέση του προπονητή έπειτα από τη συμφωνία για 2+1 χρόνια. Ο 48χρονος Αργεντινός τεχνικός θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή (1/5) για να δει από την εξέδρα τους κιτρινόμαυρους σε ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την Ένωση στη μάχη της Ευρώπης. Το «πρέπει» για νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ είναι τεράστιο για την ΑΕΚ στη μάχη για το πολύτιμο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Όπως και στα άλλα τέσσερα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν, καθώς όλοι οι αγώνες πλέον στο διάστημα των 17 ημερών είναι «τελικοί». Ειδικά από τη στιγμή που οι άλλοι συνδιεκδικητές της 3ης θέσης, Παναθηναϊκός και Άρης, θα κοντράρονται στη Λεωφόρο.

Η ΑΕΚ έχει μπει σε θέση αουτσάιντερ για την έξοδο στην Ευρώπη και το πρώτο τρίποντο στη διαδικασία των play offs την περασμένη αγωνιστική επί του ΠΑΣ στα Γιάννενα, παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο, διατήρησε την Ένωση μέσα στο παιχνίδι. Οι κιτρινόμαυροι εκτός της πίεσης του αποτελέσματος έχουν να αντιμετωπίσουν και το ψυχολογικό κομμάτι απέναντι σε έναν αντίπαλο στον οποίο μετρούν μόλις μια νίκη, επτά ισοπαλίες και 11 ήττες σε 19 ματς την τελευταία τετραετία!

Η τελευταία επικράτηση της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ είχε σημειωθεί στην Τούμπα το καλοκαίρι του 2020 για τα play offs με 0-2. Για να το πετύχει αυτό βέβαια ξανά η Ένωση θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει και τις απουσίες που μαζεύτηκαν για μια ακόμα φορά καθώς κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τη βδομάδα που διανύουμε, «χάθηκαν» επιλογές. Εκτός από τους γνωστούς, Σιμόες (έχει ένα πρήξιμο στο σημείο της ποδοκνημικής που τον ταλαιπωρούσε και αν δεν υποχωρήσει δεν μπορεί να προπονείται) και Τάνκοβιτς, ήρθε πρώτα η ζημιά με τον Αραούχο που έμεινε νοκ-άουτ ως το τέλος της σεζόν με θλάση στον προσαγωγό και έπειτα ο Γέβτιτς αποχώρησε με διάστρεμμα από την προπόνηση της Παρασκευής.

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι ετοιμοπόλεμοι για τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο μειώνονται σε αριθμό, με τον κόουτς της Ένωσης να καλείται να επιλέξει και τους καλύτερους σε πνευματικό επίπεδο καθώς περιθώρια απωλειών δεν υπάρχουν πλέον. Το 4-3-3 που λειτούργησε στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα αποτελεί μια σκέψη. Βέβαια ο 48χρονος υπηρεσιακός τεχνικός δεν θα έχει μεγάλη ευελιξία από τον πάγκο για να διαχειριστεί το παιχνίδι στην εξέλιξή του λόγω των απουσιών που προέκυψαν.

Το ελληνικό δίδυμο των Τζαβέλλα και Μήτογλου μάλλον θα έχει το προβάδισμα στην άμυνα, με τον Στάνκοβιτς στο τέρμα, τον Μοχαμαντί πιθανότατα αριστερά και τον Ρότα δεξιά. Αν πάει σε λογική Ιωαννίνων, τότε ο Οφρυδόπουλος πρόκειται να ξεκινήσει πάλι τον Μάνταλο μαζί με τους Κριχόβιακ και Σιμάνσκι στον άξονα (εκτός αν θέλει να προσθέσει έναν μέσο με περισσότερες ανασταλτικές δυνατότητες αντί του αρχηγού και να σφίξει πιο πολύ τον άξονα), με τους Τσούμπερ και Λιβάι Γκαρσία δεδομένα στα δύο άκρα. Όσον αφορά την επίθεση η λογική λέει χρησιμοποίηση του Ανσαριφάρντ ως αντι-Αραούχο, ωστόσο υπάρχει και ο Άμραμπατ που έχει τη δυνατότητα να παίξει στην κορυφή.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα