ΑΕΚ: Η επιλογή του 4-3-3 στη συνέχεια των play offs

ΑΕΚ: Η επιλογή του 4-3-3 στη συνέχεια των play offs

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Η επιλογή του 4-3-3 στη συνέχεια των play offs

bet365

Ο σχηματισμός με τριάδα στον άξονα απέδωσε καρπούς στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα και μπορεί να αποτελέσει μια επιπλέον χρήσιμη επιλογή για την ΑΕΚ στον δεύτερο κρίσιμο γύρο των play offs.

Η ΑΕΚ θα παίξει μέσα σε διάστημα 17 ημερών, σε πέντε παιχνίδια, την έξοδό της στην Ευρώπη. Του μίνιμουμ στόχου που της έχει απομείνει. Η άμυνά της είναι η χειρότερη σε σύγκριση με τις υπόλοιπες των play offs, με την ανασταλτική λειτουργία να αποτελεί και φέτος τη «μαύρη τρύπα» της Ένωσης, η οποία την ίδια στιγμή καλείται στον δεύτερο γύρο του μίνι πρωταθλήματος να πάρει νίκες σε ντέρμπι. Κάτι που της έχει λείψει τόσο πολύ στοιχίζοντας τόσο σε βαθμολογία όσο και σε αυτοπεποίθηση.

Η Ένωση πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στη διαδικασία των play offs στα Γιάννενα στο διπλό επί του ΠΑΣ, σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος σε σχέση με ό,τι συνέβαινε από το ξεκίνημα της σεζόν παρέταξε την ΑΕΚ με 4-3-3, στο οποίο οι κιτρινόμαυροι ανταποκρίθηκαν αρκετά καλά. Ο Σιμάνσκι με τις ανακτήσεις της μπάλας και οι Κριχόβιακ και Μάνταλος να κινούν τα νήματα της ανάπτυξης του παιχνιδιού αποτέλεσαν μια τριάδα στον χώρο της μεσαίας γραμμής που δούλεψε σωστά και έδειξε έναν διαφορετικό τρόπο τακτικής προσέγγισης σε σύγκριση με το μονοδιάστατο 4-2-3-1 που ακολουθούσε ως τώρα η ΑΕΚ.

Η συγκεκριμένη διάταξη ήταν μια σκέψη που είχε ο Οφρυδόπουλος πολύ πριν από το παιχνίδι στους «Ζωσιμάδες». Συγκεκριμένα ο 48χρονος υπηρεσιακός τεχνικός σκεφτόταν να δουλέψει τον σχηματισμό αυτό πριν από την τελευταία διακοπή για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων. Ωστόσο, αρχικά οι αρκετοί τραυματισμοί και οι απουσίες των διεθνών στη συνέχεια δεν του είχαν επιτρέψει να εφαρμόσει στις προπονήσεις κάτι τέτοιο.

Μετά το τέλος του ματς στα Γιάννενα ο Οφρυδόπουλος ρωτήθηκε για την επιλογή αυτού του συστήματος και στάθηκε στο γεγονός ότι η ΑΕΚ έχει τους παίκτες για να το υπηρετήσει: «Είναι κάτι διαφορετικό. Έχουμε και τους παίκτες να το κάνουμε. Κάναμε φάσεις και στο πρώτο ημίχρονο για να βάλουμε κι άλλο γκολ νωρίτερα απ’ το δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Μας ταιριάζει το σύστημα αυτό και στους παίκτες που έχουμε και σε αυτούς που μπορούν να έρθουν από τον πάγκο», είχε υπογραμμίσει.

Με την προσθήκη ενός παίκτη της μεγάλης αξίας του Κριχόβιακ στη μεσαία γραμμή, οι κιτρινόμαυροι πράγματι διαθέτουν επιλογές για να καλύψουν τις τρεις θέσεις στον άξονα. Ο Σιμάνσκι, όπως στο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη, έτσι και στον αγώνα στους Ζωσιμάδες έδειξε ότι κουμπώνει καλά πλάι στον συμπατριώτη του, απελευθερώνεται και προσφέρει περισσότερο μέσα στο γήπεδο, όπως και ο Μάνταλος μεσοεπιθετικά. Επίσης η παρουσία παικτών όπως ο Σιμόες, αλλά και ο Χατζισαφί που εσχάτως με τον Οφρυδόπουλο έχει χρησιμοποιηθεί στον άξονα προσφέρουν κι άλλες λύσεις εκεί. Ειδικά ο Σιμόες, ο οποίος έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι το να αγωνίζεται ως «εξάρι» στο 4-3-3 αποτελεί το δυνατό του σημείο.

Σε αυτές τις επιλογές αναφερόταν ο Οφρυδόπουλος για τον συγκεκριμένο σχηματισμό, ο οποίος μπορεί να μην παρουσίασε καλύτερη την ΑΕΚ ανασταλτικά, ωστόσο φανέρωσε μια μεγαλύτερη οργάνωση στη γενικότερη εικόνα των κιτρινόμαυρων μέσα στο παιχνίδι. Είναι νωρίς για να μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά το αν ο Οφρυδόπουλος θα επιλέξει ανάλογο σύστημα στην πλειοψηφία των αγώνων που απομένουν στα play offs. Ωστόσο από τη στιγμή που βγήκε η επιλογή του στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, δίνει τη δυνατότητα στον 48χρονο υπηρεσιακό τεχνικό της ΑΕΚ για μια έξτρα λύση έστω και στο φινάλε της σεζόν.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα