ΠΑΟΚ: Νίκησε πάλι χωρίς να έχει διακριθέντα στην επίθεση!

ΠΑΟΚ: Νίκησε πάλι χωρίς να έχει διακριθέντα στην επίθεση!

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον αγώνα ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός και το πώς κρίθηκε, για την εικόνα του Δικεφάλου που πλησιάζει στο… ταβάνι του. Σχόλια για πρόσωπα και για φάσεις του αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ του Μουργκ, του Ντόουγκλας στο 10(!), ο ΠΑΟΚ του Μιτρίτσα, των παππούδων σαν τον Μπίσεσβαρ που… δεν θα μπορούσαν, ο ΠΑΟΚ με φορ τον Τσόλακ, ο ΠΑΟΚ με Πασχαλάκη στο τέρμα γιατί… λείπει και δεν μπορεί να παίξει ο Φορτούλα, ο ΠΑΟΚ με τους 21χρονους, κέρδισε ΚΑΙ τον Παναθηναϊκό! Τι στεναχώρια που αυτή η ομάδα του Λουτσέσκου έκανε το 9/10 τους τελευταίους 2 μήνες…

Ένας ματς-ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, μια μικρογραφία της φετινής κατάστασης του ΠΑΟΚ. Μία ομάδα με πολύ λίγη (για τα κυβικά του ΠΑΟΚ) ποιότητα στην επίθεση, η οποία παρά το ότι γι ακόμη μία φορά φέτος δεν έχει ΟΥΤΕ έναν διακριθέντα-πρωταγωνιστή μπροστά, είναι τόσο ανώτερη από τον αντίπαλο και τον κερδίζει δίκαια με 2-1.

Ο Μπίσεσβαρ

Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου! Ένα σύνολο που βασίζεται στον Μουργκ και στον Μιτρίτσα μεσοεπιθετικά, με τον Ντόουγκλας στο 10, ο ΠΑΟΚ με φορ που και χθες δεν ακούμπησαν (μηδέν πάσες, μηδέν συμμετοχή στην ανάπτυξη, μηδέν κλεψίματα…) με ντεφορμέ και τον Ζίβκοβιτς, ένα σύνολο όμως το οποίο στο πρωτάθλημα γενικώς, παράγει με τον καλύτερο και πιο ομαδικό τρόπο ποδοσφαιρική ανάπτυξη και έχει βάλει τόσα γκολ από όλες τις πλευρές και τις θέσεις… Ένα σύνολο που πάνω από όλα έχει πάρει τη νοοτροπία που θέλει να δώσει ο προπονητής.

Και χθες ο ΠΑΟΚ δεν… έθελξε. Απέναντι στον οργανωμένο Παναθηναϊκό βέβαια και όχι σε όποιον και όποιον… Παρολ αυτά είδαμε ένα ματς 70-30 κατοχής, 13-3, τελικών, 8-0 κόρνερ, 26-4 γεμισμάτων… Ο ΠΑΟΚ οδήγησε τον καλό μεσοεπιθετικά αντίπαλό του, να μην κάνει ούτε φάση σε ροή αγώνα! Σε ένα ολόκληρο ημίχρονο οι αντίπαλοι δεν πέρασαν το κέντρο και από το 60΄ αναγκάστηκαν να κάνουν καθυστερήσεις.

Αυτούς τους παίκτες όμως ο Λουτσέσκου τους έχει εμποτίσει με τη σωστή νοοτροπία, γι’ αυτό και χθες το «πάλεψαν» και στο τέλος το δοκάρι και μέσα τους δικαίωσε γιατί έπαιζαν ποδόσφαιρο (όχι το πιο ποιοτικό όταν η μπάλα έφθανε κοντά στην αντίπαλη περιοχή) και κέρδισαν. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ που έκανε ροτέισον σε 2-3 θέσεις, αφού δεν είναι δυνατόν να βγάλουν οι ίδιοι και οι ίδιοι όλα τα μεγάλα ματς. Που να ξέρει αυτός όμως; Ξέρουν όσοι περίμεναν και χθες να μην κερδίζει, για να «δικαιωθούν…». Αν δεν έκανε αλλαγές θα έφταιγε γιατί παίζει με τους ίδιους και τους ίδιους… Υπομονή πάντως! Κάποτε θα χάσει και θα… έρθει η δικαίωση.

Ο Λουτσέσκου αγκαλιάζει τον Ζίβκοβιτς

* Στον Παναθηναϊκό είναι πολύ εκνευρισμένοι από τα λάθη του Καραντώνη στο περασμένο ματς και επιχειρούν να πείσουν ότι και χθες το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από τον διαιτητή! Κατ’ αρχάς… μία απόφαση διαιτητή δεν συνιστά σφαγή, ενώ εννιά ήττες σε 21 ματς δεν δικαιολογούνται με τους διαιτητές.

Στη φάση Τσιγγάρα-Αϊτόρ όλοι το ίδιο βλέπουν. Απλά υπάρχουν άλλες κρίσεις… Ο Τσιγγάρας διώχνει καθαρά την μπάλα και πέφτοντας, με μαζεμένα πόδια, σε συνέχεια της αμυντικής του προσπάθειας, βρίσκει τον Αϊτόρ στον αστράγαλο.

Η φάση θυμίζει τερματοφύλακα που βγαίνει σε τετ α τετ να προλάβει επιθετικό. Μέχρι πριν λίγα χρόνια γνωρίζαμε ότι αν βρει πρώτα μπάλα ο τερματοφύλακας, μετά δεν μπορεί να υπάρχει πέναλτι. Τελευταία, ισχύει ότι αν μετά το διώξιμο, η φάση συνεχίζεται και ο επιθετικός στερείται -από επαφή του τερματοφύλακα- της ευκαιρίας να παίξει, τότε υπάρχει παράβαση. Χθες ο Αϊτόρ μετά το διώξιμο Τσιγγάρα, έχει βγάλει στην μπάλα πλάγιο άουτ. Δεν είχε καμία πιθανότητα να συνεχίσει με κατοχή…

- Αλήθεια… Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, ο Βέλεθ, κατήγγειλε ότι ο διαιτητής τους έλεγε να παίζουν γρήγορα και να μην καθυστερούν, ενώ σημείωσε ότι η ομάδα του είχε δοκάρι; Δεν ξέρω Ισπανικά, αλλά αυτά άκουσα. Γιατί όλα αυτά όμως;

* Όλα συνεχίζουν να γίνονται και να κινούνται γύρω από τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη. Οι Αρχές κάνουν τη δουλειά τους και ελπίζουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη με τέτοιο τρόπο ώστε όλοι οι εγκληματίες που έχουν πλησιάζει στο ποδόσφαιρο, να τιμωρηθούν με όσα προβλέπουν οι νόμοι. Αν και εκτιμώ ότι η μεγάλη πλειοψηφία είναι σοκαρισμένη και πενθεί προσέχοντας να μην δοθούν άλλες αφορμές, υπάρχουν και εκείνοι που επιδιώκουν τη συνέχιση αυτής της ίδιας άρρωστης κατάστασης. Το πολύ άσχημο παιχνίδι (που ξεκινούν επαγγελματίες του είδους) παίζεται τώρα με τις… ρητορικές ερωτήσεις στις οποίες ποτέ κανείς με το ονοματεπώνυμο του δεν δίνει απαντήσεις. Ερωτήσεις, μομφές και ποτέ κάτι συγκεκριμένο για να κριθεί και να τελειώνουμε…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.