ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-1: Ανατροπή made in Spain!

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-1: Ανατροπή made in Spain!

bet365

Η γκολάρα του Ισπανού Σάστρε στο 88' (έδωσε κι ασίστ ισοφάρισης στον Ίνγκασον), χάρισε στον ΠΑΟΚ μια ακόμη νίκη και μάλιστα με ανατροπή κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο οποίος προηγήθηκε στο 6' με την γκολάρα του Παλάσιος, αλλά πλήρωσε την υποχώρησή του στο 2ο ημίχρονο.

Το ποδόσφαιρο όταν φοβάσαι σε τιμωρεί. Ο ΠΑΟΚ πήρε ένα ντέρμπι που για 75 λεπτά έμοιαζε χαμένο, εκμεταλλευόμενος την οπισθοχώρηση του Παναθηναϊκού, που όχι μόνο δέχθηκε την ισοφάριση στο 77’, αλλά δεν έβγαλε την παραμικρή αντίδραση και το πλήρωσε από το απίθανο σουτ του Σάστρε, που έδωσε στην ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου την όγδοη νίκη στα εννιά τελευταία παιχνίδια.

Οι «πράσινοι» εκτός από τα παράπονα για τη διαιτησία και τη φάση του 28ου λεπτού, όπου ζήτησαν πέναλτι, θα πρέπει να κοιτάξουν στον καθρέπτη και να δουν τα λάθη που επέτρεψαν στον ΠΑΟΚ να βρει τη λύση με δύο αμυντικούς του…

Έτσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Με το μυαλό και στο ντέρμπι της Τετάρτης (9/2) κόντρα στην ΑΕΚ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε μια ενδεκάδα με τον Αντόνιο Τσόλακ για πρώτη φορά στην κορυφή της επίθεσης του ΠΑΟΚ.
Μπροστά από τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, η τετράδα της άμυνας αποτελούταν από τους Σάστρε (δεξιά), Ίνγκασον - Μιχαηλίδη και Βιεϊρίνια (αριστερά), με το δίδυμο των Τσιγγάρα και Κούρτιτς στη μεσαία γραμμή.

Η τριάδα των μεσοεπιθετικών μπροστά από τον Τσόλακ είχε τους Τόμας Μουργκ (δεξιά), Ντάγκλας Αουγκούστο και Άντρια Ζίβκοβιτς (αριστερά).

Από την πλευρά του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν είχε στην διάθεσή του, τόσο τον Λούκας Βιγιαφάνιες όσο και τον Μαουρίσιο, τα κενά των οποίων κάλυψαν ο Ραμόν Λούντκβιστ και ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος. Παράλληλα θέση στην κορυφή της επίθεσης, αντί του Καρλίτος, πήρε ο Φώτης Ιωαννίδης, μια επιλογή που αποτελεί έκπληξη.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το ματς της Τούμπας με τον Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια τους Χουάνκαρ. Βέλεθ και Σένκεφελντ στο κέντρο της άμυνας, ενώ οι Σάντσες και Ρούμπεν ήταν στα δύο άκρα της. Στα «φτερά» της επίθεσης ξεκίνησαν ο Αϊτόρ με τον Παλάσιος.

Με το… καλησπέρα σε θέση οδηγού το «τριφύλλι»

Οι «πράσινοι» μπήκαν από πολύ νωρίς σε θέση οδηγού, χάρη στο γκολ του Παλάσιος μόλις στο 6ο λεπτό. Η αδυναμία των παικτών του ΠΑΟΚ στην αριστερή πλευρά της άμυνας, μετά από μια στημένη μπάλα, όπως και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, σε συνδυασμό με την κομπίνα στο φάουλ των φιλοξενούμενων έβγαλαν τον Παλάσιος μέσα στην μεγάλη περιοχή του Πασχαλάκη, με τον Αργεντινό να εκτελεί εξαιρετικά για το 0-1.

Το γρήγορο γκολ έδωσε ένα καλό μομέντουμ στον Παναθηναϊκό, με τους παίκτες του Γιοβάνοβιτς να καλούνται να κάνουν σωστή διαχείριση του υπέρ τους σκορ. Το 0-1 μπλόκαρε τους «ασπρόμαυρους», που για ένα μεγάλο διάστημα, με αργή ανάπτυξη, δεν μπορούσαν να βγάλει αντίδραση, γενικά έδειχναν μια ομάδα που «ψάχνεται» πάνω στο χορτάρι.

Ένας καλά στημένος Παναθηναϊκός

Η πρώτη καλή στιγμή των γηπεδούχων ήρθε από μια στημένη μπάλα. Ο Τσόλακ από το κόρνερ του Μουργκ «σημάδεψε» το δοκάρι (25’) του Μπρινιόλι, με το «τριφύλλι» να απαντά με την κεφαλιά του Σάντσες, που υποχρέωσε τον Πασχαλάκη σε μια δύσκολη απόκρουση.

Ο Τσόλακ με ανάποδο ψαλίδι επιχείρησε να βάλει το γκολ της χρονιάς (45’+1’) χωρίς αποτέλεσμα και το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να είναι μπροστά στο σκορ, χάρη στην πολύ καλή ισορροπία του πάνω στο χορτάρι, την σωστή τακτική των παικτών του. Σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που δίχως να μπορεί να απειλήσει από τον άξονα πήγαινε διαρκώς από τα άκρα και οι ελάχιστες καλές στιγμές ήρθαν από στημένες μπάλες.

Ένας αμυντικός έδωσε τη λύση

Με τον ΠΑΟΚ πίσω στο σκορ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν περίμενε το 60' για να κάνει την πρώτη παρέμβαση και να φέρει από το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους τον Μπίσεσβαρ στο παιχνίδι. Απολύτως λογική κίνηση, με βάση τόσο την συνολική εικόνα των «ασπρόμαυρων» στον άξονα και ειδικά με την εικόνα του Μουργκ, που έμεινε στα αποδυτήρια.

Ο «Δικέφαλος» άρχισε να πατάει περισσότερο στην περιοχή του Παναθηναϊκού, με τον Μπίσεσβαρ να αστοχεί στο 59’ και τον Λουτσέσκου να κάνει στο 65’ τρεις μαζεμένες αλλαγές με στόχο να κάνει ακόμη πιο επιθετική την ομάδα του, χωρίς πάντως να πάρει πολλά μέχρι την στιγμή που ένας κεντρικός αμυντικός, ο Ίνγκασον εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των «πρασίνων» αμυντικών και με πλασέ στο 77’ έφερε το ματς στα ίσια (1-1).

Κι ένας δεύτερος αμυντικός έδωσε τη νίκη!

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την ανατροπή με έναν ακόμη αμυντικό. Στο 88’ η βολίδα του Ζόαν Σάστρε άφησε «άγαλμα» τον Μπρινιόλι και ο Ισπανός μπακ με το δεύτερο γκολ του στο ελληνικό πρωτάθλημα έστειλε τους «ασπρόμαυρους» στα ουράνια!

MVP: Ο Ζόαν Σάστρε υπέγραψε με ένα πανέμορφο γκολ μια ακόμη πολύ εμφάνιση.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Πήγε στράφι η προσπάθεια του κεντρικού διδύμου του Παναθηναϊκού, Βέλεθ και Σένκεφελντ, στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Άλλη μια κακή εμφάνιση ως εξτρέμ για τον Τόμας Μουργκ, που επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά ότι δεν μπορεί, γιατί δεν είναι εξτρέμ, να παίξει στα άκρα.

Η ΓΚΑΦΑ: Σε λάθος θέση ο Πασχαλάκης δεν μπόρεσε καν να αντιδράσει στο δυνατό σουτ του Παλάσιος.

ΤΟ «ΣΤΡΑΓΑΛΙ»: Με τον Παναθηναϊκό να ζητάει πέναλτι, ο Τρεϊμάνις κλήθηκε από τον Κροάτη Μπέμπεκ (VAR) να δει τη φάση του 28’ με τον Λετονό ρέφερι να πηγαίνει στο μόνιτορ και να τσεκάρει για περίπτωση πέναλτι σε δεύτερο χρόνο από τον Τσιγγάρα πάνω στον Αϊτόρ. Ο Τρεϊμάνις έλεγξε τη φάση και επέμενε στην αρχική απόφαση του. Ο Λετονός κλήθηκε και πάλι στις καθυστερήσεις να πάει να δει τη φάση με τον Σάντσες και τον Μιτρίτσα και να παίρνει πίσω την αρχική απόφαση του να δώσει πέναλτι.

ΤΟ «ΤΑΜΕΙΟ» ΤΟΥ GAZZETTA: Με ανατροπή και δύο γκολ στα τελευταία λεπτά ο ΠΑΟΚ έφτασε τις οκτώ νίκες στα εννιά τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος και δεν είδε την διαφορά του από τον Ολυμπιακό να ανοίγει κι άλλο, ενώ ο Παναθηναϊκός αν και είχε για 75 λεπτά το παιχνίδι στα μέτρα του στο τέλος αδίκησε την προσπάθεια του και για άλλη μια φορά δεν κατάφερε να φύγει με τη νίκη από την Τούμπα.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (64’ Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας (65’ Μιτρίτσα), Κούρτιτς (82’ Σβαμπ), Α. Ζίβκοβιτς, Αουγκούστο, Μουργκ (46’ Μπίσεσβαρ), Τσόλακ (65’ Άκπομ).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Ρούμπεν, Λούντκβιστ (41’ Βιτάλ), Αλεξανδρόπουλος (69’ Αγιούμπ), Αϊτόρ (80’ Χατζηγιοβάννης), Παλάσιος (80’ Καρλίτος) Ιωαννίδης (69’ Γκατσίνοβιτς).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα