Αστέρας Τρίπολης: Ματ με 3 κινήσεις, έτσι έφυγε με το «διπλό» από την Λεωφόρο

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Αστέρας Τρίπολης: Ματ με 3 κινήσεις, έτσι έφυγε με το «διπλό» από την Λεωφόρο

bet365

Ο μετρ της τακτικής Μίλαν Ράσταβατς, το μηδέν της άμυνας, οι διαφορετικοί σκόρερ, η μεταμόρφωση του Ριέρα, τα γκολ από τον πάγκο και ο Μπαράλες που... είναι και πάλι εδώ. Η νίκη του Αστέρα στη Λεωφόρο επί του Παναθηναϊκού μόνο τυχαία δεν ήρθε.

Στη ζωή τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ετσι και στο ποδόσφαιρο. Ετσι και στο ματς της Λεωφόρου, όπου ο Αστέρας απέναντι στον Παναθηναϊκό έδειξε να έχει πιο ξεκάθαρο πλάνο σε σχέση με τον αντίπαλό του.

Αυτό που είδαμε ήταν οι παίκτες με τα πράσινα να έχουν μια φλύαρη κατοχή μπάλας, χωρίς μεγάλες φάσεις και με τον Τσιφτσή να ανησυχεί κυρίως - στο δεύτερο μέρος - για να μην του έρθει κάποια χιονόμπαλα στο κεφάλι.

Ο Μίλαν Ράσταβατς νίκησε κατά κράτος τον Γιοβάνοβιτς στην σκακιέρα, με τις κινήσεις του τεχνικού των Αρκάδων να βγαίνουν ΟΛΕΣ μία προς μία. Δεν είναι τυχαίο και το μπράβο από τον συμπατριώτη του, μετά τη λήξη του ματς.

1η κίνηση: Οδηγώντας τον αντίπαλο μονίμως στο πλάγια

Ο Αστέρας, λοιπόν, οδηγούσε τους παίκτες του Παναθηναϊκού στα πλάγια. Εκεί, Καρμόνα και Τασουλής μαζί με τους Ρεγκίς και Τίλικα έκαναν εξαιρετική δουλειά. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Αϊτόρ άλλαξε πλευρά διότι απέναντι στον συμπατριώτη του από τα αριστερά (όπως έκανε επίθεση ο Παναθηναϊκό) δεν μπορούσε να δημιουργήσει την παραμικρή φάση.

Βαλιέντε - Μουνάφο δεν επέτρεψαν στον αντίπαλο να παίξει κάθετα και οι μπαλιές που περνούσαν στην περιοχή ήταν... βούτυρο στο ψωμί των Ατιένθα - Χριστόπουλου.

a

Μια ομάδα που τρέχει ασταμάτητα και δεν έχει βασικούς και αναπληρωματικούς

Ας γυρίσουμε όμως το χρόνο λίγα λεπτά πριν τη σέντρα. Διαβάζοντας τις συνθέσεις θα αναρωτιώντουσαν πολλοί γιατί ο Ράσταβατς προχώρησε σε τόσες αλλαγές στην 11άδα σε σχέση με τα προηγούμενα ματς. Αφενός διότι τα συνεχόμενα ματς είναι πολλά - και κρίσιμα - και αφετέρου διότι ο Αστέρα είναι ΟΜΑΔΑ. Μια ομάδα που τα 8/11 της χθεσινής 11άδας αποτελούνταν από παίκτες που ήταν και πέρυσι στην ομάδα. Ατιένθα, Καρμόνα και Σόνι ήρθαν το καλοκαίρι. Στον πάγκο, δε, μόνο ο Σανταφέ ήταν ο... νέος της παρέας.

Το συμπαγές σύνολο που δεν σταματά να τρέχει, να πιέζει τον αντίπαλο, να βγάζει γρήγορες κόντρες ενώ οι γραμμές του είναι κοντά και τακτικά ξέρει πολύ καλά τί πρέπει να κάνει λειτούργησε άψογα σ' ακόμα ένα ματς.

4 στα 4, με 0 παθητικό και 4 διαφορετικούς σκόρερ

Η ομάδα της Τρίπολης έχει ξεκινήσει το 2022 με τέσσερα ματς και τέσσερις νίκες, χωρίς να δεχτεί γκολ, έχει πετύχει τέσσερα τέρματα κι όλα αυτά τα έχει βρει από τέσσερις διαφορετικούς παίκτες: Ριέρα με ΟΦΗ, Σόνι με Βόλο, Βαλιέντε με Απόλλωνα και Μπαράλες με Παναθηναϊκό.

Την ίδια στιγμή η άμυνα είναι το κλειδί αυτής της ομάδας.

Τα πρόσωπα της 5άδας στην άμυνα στα τελευταία 4 ματς:

Με ΟΦΗ: Παπαδόπουλος, Αλβαρες, Ατιένθα, Χριστόπουλος, Καρμόνα
Με Βόλο: Παπαδόπουλος, Αλβαρες, Ατιένθα, Χριστόπουλος, Καρμόνα
Με Απόλλωνα: Παπαδόπουλος, Άλβαρες, Καστάνιο, Χριστόπουλος, Καρμόνα
Με Παναθηναϊκό: Τσιφτσής, Τασουλής, Ατιένθα, Χριστόπουλος, Καρμόνα

Τέσσερα ματς, πέντε θέσεις, οκτώ πρόσωπα. Όλοι τους έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά. Ο Καρμόνα ένα κλικ παραπάνω λόγω και των δύο ασίστ του με ΟΦΗ και Απόλλωνα Σμύρνης.

a

2η κίνηση: Η είσοδος του μεταμορφωμένου Ριέρα

Ο Ριέρα είναι ο παίκτης που στην καλή του μέρα αλλάζει τις ισορροπίες. Ο Ισπανός, μετά το σούπερ διάστημα που είχε στην προετοιμασία, στο πρωτάθλημα ήταν ασταθής με αρκετές μέτριες προς κακές εμφανίσεις. Το πρώτο μισό τον βρήκε με μόλις 2 γκολ (στο 6-2 με τον Ατρόμητο).

Όμως, το 2022 βλέπουμε έναν παίκτη βαρόμετρο για το σύνολο των κιτρινομπλέ.

Αυτός σκόραρε στο ματς με τον ΟΦΗ το γκολ που έφερε τη νίκη. Είχε την ασίστ στον Σόνι στο 1-0 με τον Βόλο και από το δικό του πείσμα να κυνηγήσει μια χαμένη βαθιά μπαλιά του Ιγκλέσιας, πήρε το πέναλτι από τον Σάντσες και ήρθε το τεράστιο διπλό στη Λεωφόρο.

3η κίνηση: Μπαράλες is back!

Ο Χερόνιμο Μπαράλες, το θωρηκτό του Αστέρα που πέρυσι τελείωσε τη σεζόν με 10 τέρματα και 3 ασίστ, φέτος έχει βρει δίχτυα 3 φορές. Πριν από το ματς στη Λεωφόρο είχε σκοράρει απέναντι σε Απόλλωνα και Παναθηναϊκό (στο 2-1 του α' γύρου). Θυμίζουμε ότι έχασε και τρία ματς επειδή είχε δεχτεί κόκκινη στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Μετά τις 23/10, λοιπόν, ο Αργεντινός βρήκε και πάλι την επαφή του με τα δίχτυα - κι αυτό είναι πολύ σημαντικό ενόψει της συνέχειας, όπου οι Αρκάδες θα χρειαστούν ακόμα περισσότερο τα γκολ του.

Ο 35χρονος επιθετικός μάλιστα συνέχισε να διευρύνει το ρεκόρ του απέναντι στο «τριφύλλι», καθώς σε 16 ματς έχει 6 γκολ και 4 ασίστ.

a

Τα γκολ από τον πάγκο

  • Με Βόλο: Στο ματς του πρώτου γύρο ο Σόνι μπήκε στο ματς στο 63' αντί του Μπαράλες και στο 85' διαμόρφωσε το 2-1.
  • Στο 6-2 με τον Ατρόμητο ο Κρέσπι μπήκε στο 61' αντί του Μπενίτο και σκόραρε δύο γκολ στο 65' και στο 67'. Στο ίδιο ματς, ο Ριέρα μπήκε στην αναμέτρηση στο 12' λόγω του τραυματισμού του Σίτο βάζοντας γκολ στο 20' και στο 92'.
  • Στο 1-0 με τον Παναιτωλικό, ο Κρέσπι πέρασε στο ματς στο 46' και στο 91' σκόραρε το γκολ της νίκης.
  • Με τον Απόλλωνα, ο Βαλιέντε πέρασε στο 46' και στο 89' έκανε το 1-0.
  • Με τον Παναθηναϊκό,ο Μπαράλες αντικατέστησε τον Σόνι στο 73' και 10' αργότερα ευστόχησε από την άσπρη βούλα.

Απολογισμός: 5 ματς, 8 γκολ από τον πάγκο από 5 διαφορετικούς παίκτες.

Η 20ή αγωνιστική έφερε... 6 βαθμούς στο «Κολοκοτρώνης»

Με τη σέντρα των ματς Λαμία - ΟΦΗ και Παναθηναϊκός- Αστέρας, οι Αρκάδες κι οι Κρητικοί είχαν από 26 βαθμούς. Στη συνέχεια, ο ΟΦΗ βρέθηκε στο +2 από τον Αστέρα.

Όμως τα πάντα ήρθαν τούμπα. Η Λαμία νίκησε 2-1 κι ο Αστέρας με το γκολ του Μπαράλες από το πέναλτι βρέθηκε στο +3 από την ομάδα του Νιόπλια, στο +2 από τον ΠΑΣ Γιάννινα και στο -1 από την 4η θέση και τον Παναθηναϊκό.

Το εντός έδρας ματς τώρα (2/2, 15.00) με τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι... σταθμός για τη συνέχεια. Με πιθανή νίκη, ο Αστέρας θα έχει κάνει το 5 στα 5 και θα βρεθεί στο +5 από την ομάδα της Ηπείρου.

Το πρόγραμμα του Αστέρα μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος

2/2: Αστέρας-ΠΑΣ Γιάννινα
6/2: Λαμία-Αστέρας
12/2: Αστέρας-Ιωνικός
19/2: Ατρόμητος-Αστέρας
26/2: Αστέρας-Αρης
6/3: ΑΕΚ-Αστέρας

*Μένει να οριστεί και το εξ αναβολής ματς με τον Ολυμπιακό

Photo Credits: Intime

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα