Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Οι... τέσσερις σωματοφύλακες των «πράσινων»

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Οι... τέσσερις σωματοφύλακες των «πράσινων»

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Οι... τέσσερις σωματοφύλακες των «πράσινων»

bet365

Ο Παναθηναϊκός θέλει μόνο νίκη στο αιώνιο ντέρμπι και πολλά για την επιτυχία του θα εξαρτηθούν και από την απόδοση ενός κουαρτέτου ποδοσφαιριστών.

Το μεγάλο ντέρμπι βρίσκεται προ των πυλών. Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της SL1 και το Τριφύλλι θέλει μόνο νίκη για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους. Σε αυτά τα παιχνίδια, στα ντέρμπι, προβάδισμα έχει εκείνος που το θέλει περισσότερο, αυτός που το μάτι του γυαλίζει, αυτός που πάνω στο χορτάρι θα καταθέσει τρέλα και ψυχή.

Φυσικά, μεγάλη σημασία έχει και το βράδυ που θα βρεθούν τα δυνατά χαρτιά, οι σημαντικότεροι παίκτες, εκείνοι που οι προπονητές περιμένουν πάντα το κάτι παραπάνω. Οι ᾽᾽πράσινοι᾽᾽ έχουν τέσσερις... σωματοφύλακες και οι απαιτήσεις είναι αυξημένες, ώστε το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να φτάσει στην επιτυχία.

Μπαρτ Σένκεφελντ

O Ολλανδός κεντρικός αμυντικός επέστρεψε από τον τραυματισμό και την πολύμηνη αποχή, δείχνει σε καλή κατάσταση και αποτελεί το βαρόμετρο για την αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού, ειδικά μέσα στην περιοχή.

δχ

Ο πιο επικίνδυνος παίκτης του πρωταθλήματος και του Ολυμπιακού είναι ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί και ο έμπειρος στόπερ, μαζί με τον Βέλεθ, θα πρέπει να βγάλει εκτός παιχνιδιού τον Μαροκινό φορ, να μην του δώσει σπιθαμή για να εκτελέσει ή να δημιουργήσει. Στα διαστήματα όπου ο αντίπαλος θα πιέζει ψηλά, η ηρεμία και η ποιότητα που έχει με την μπάλα στα πόδια θα είναι κομβική για να σπάει τις παγίδες το Τριφύλλι.

Λούκας Βιγιαφάνιες

Μπορεί ο Ρούμπεν Πέρεθ να είναι ο μετρονόμος στη μεσαία γραμμή αλλά ο Λούκας Βιγιαφάνιες είναι εκείνος που εκτός από τα ανασταλτικά του καθήκοντα, έχει την υποχρέωση να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις με τις μεταβιβάσεις του στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου. Από τα δικά του πόδια το τελευταίο δίμηνο έχουν προκύψει οι περισσότερες καλές στιγμές της ομάδας του.

vcl

H αγωνιστική βελτίωση του Παναθηναϊκού ήρθε μέσα και από την δική του αναγέννηση, ξέρει όσοι λίγοι σε αυτό το ρόστερ, τι σημαίνουν τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και η δική του απόδοση θα είναι καθοριστική για το πόσες και πόσο ποιοτικές θα είναι οι φάσεις που θα φτιάξει το Τριφύλλι στο αποψινό παιχνίδι.

Σεμπάστιαν Παλάσιος

Η ακριβότερη μεταγραφή της δεκαετίας για τον Παναθηναϊκό. Δεν χρειάζεται, ίσως, να πούμε κάτι άλλο. Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος βρίσκεται στην καλύτερή του περίοδο από την ημέρα που ήρθε στην Ελλάδα, κόντρα στον Άρη έκανε μια σπουδαία εμφάνιση και το ίδιο θα πρέπει να επαναλάβει και απόψε κόντρα στον Ολυμπιακό.

τθτξο

Με την ταχύτητα του, τον τρόπο που πιέζει τον αντίπαλο στο αμυντικό τρίτο και τις αστείρευτες δυνάμεις του, οφείλει να βάλει δύσκολα στους ακραίους του Ολυμπιακού, να δημιουργήσει ρήγματα και να είναι καθοριστικός για την ομάδα του.

Καρλίτος

Ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού με 10 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις σε 14 συμμετοχές. Ο άνθρωπος που κυριολεκτικά την... μισή ευκαιρία, την έχει κάνει γκολ φέτος, καθώς αποτελεί τον πιο αποτελεσματικό παίκτη του πρωταθλήματος.

λχχσ

Ο Ισπανός σέντερ φορ επέστρεψε μετά την περιπέτεια με τον Covid19 και αποτελεί την μεγαλύτερη ελπίδα του Παναθηναϊκού στο κομμάτι της εκτέλεσης. Μέχρι και σήμερα δεν έχει σκοράρει σε κανένα μεγάλο παιχνίδι στην Ελλάδα και θέλει να κάνει την αρχή το βράδυ στο χορτάρι της Λεωφόρου, κόντρα στον Ολυμπιακό.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα