Παναθηναϊκός: Mε τρέλα, ψυχή και νοοτροπία νικητή!

Παναθηναϊκός: Mε τρέλα, ψυχή και νοοτροπία νικητή!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Mε τρέλα, ψυχή και νοοτροπία νικητή!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την προσέγγιση που θα πρέπει να έχουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού στο κυριακάτικο ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό.

Δίχως σε καμία περίπτωση να παραμερίζουμε την τακτική των δύο προπονητών, την στρατηγική τους κατά την διάρκεια του αγώνα, την ατομική ποιότητα των ποδοσφαιριστών και τις επιμέρους μονομαχίες σε κάθε μήκος και πλάτος του αγωνιστικού χώρου σε όλες τις μορφές του παιχνιδιού, τα ντέρμπι θέλουν πρωτίστως καρδιά, ψυχή, τρέλα, μάτι που γυαλίζει, άριστη πνευματική προετοιμασία, απόλυτη συγκέντρωση.

Ο φετινός Παναθηναϊκός, ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι μια καλή και ανταγωνιστική ομάδα, το επιτελείο σε κάθε παιχνίδι παρουσιάζεται άριστα διαβασμένο για τα δυνατά και αδύναμα σημεία του εκάστοτε αντιπάλου αλλά μιλάμε για ένα σύνολο που στις περιπτώσεις φετινές αναμετρήσεις που στράβωσαν είχε μια soft εικόνα ή αν προτιμάτε δεν έβγαλε τον χαρακτήρα και την αντίδραση που θα ταίριαζε στο βάρος της φανέλας.

Φωτεινή εξαίρεση αποτελούν τα εντός έδρας παιχνίδια με τον ΠΑΣ και τον Άρη, όπου οι πράσινοι εκτός από το καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι(νίκησαν εύκολα 2-0), ήταν ανώτεροι πνευματικά και έτοιμοι για... πόλεμο, κερδίζοντας τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες, τις δεύτερες μπάλες, καταθέτοντας περισσότερη ενέργεια και τρεξίματα πάνω στο χορτάρι.

Η πνευματική ετοιμότητα εκείνων των παιχνιδιών θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα για κάθε παίκτη του Τριφυλλιού που θα πατήσει το χορτάρι της Λεωφόρου το βράδυ της Κυριακής. Kάθε μονομαχία είναι σημαντική, κάθε δεύτερη μπάλα μπορεί να κρίνει το παιχνίδι, δεν υπάρχει εύκολη φάση, δεν υπάρχει εύκολη πάσα, δεν υπάρχει σίγουρο τελείωμα, η αυτοσυγκέντρωση πρέπει να αγγίζει επίπεδα υπολογιστή, καθώς ο αντίπαλος είναι η ποιοτικότερη ομάδα του πρωταθλήματος, η μοναδική που διαθέτει τις μονάδες που μπορούν να τιμωρήσουν το μεγαλύτερο ποσοστό των λαθών.

Το πρωταρχικό ζητούμενο, λοιπόν, για τον Παναθηναϊκό είναι η θέληση. Το ᾽᾽καλησπέρα, απόψε ήρθατε εδώ για να χάσετε και να φύγετε᾽᾽, το οποίο αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια είδαμε από το Τριφύλλι στην Λεωφόρο στα ματς με τον αιώνιο αντίπαλο, ανεξάρτητα από παίκτες, προπονητές, διοικητική κατάσταση. Όπως και να το κάνουμε είναι άλλο πράγμα η Λεωφόρος...

Τα προβλήματα του Ολυμπιακού δείχνουν πως είναι ευκαιρία

Από κει και πέρα, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να περιμένει τον Ολυμπιακό σε μία κατάσταση που δύσκολα θα τον ξαναβρεί. Με προβλήματα στις προπονήσεις του τελευταίου διαστήματος λόγω Covid19, με απουσίες σημαντικότατων και ενδεκαδάτων ποδοσφαιριστών στο Κόπα Άφρικα(Σισέ, Αγκιμπού, Ονιεκούρου), με τους δύο ακριβότερούς του στόπερ να μην είναι στην ιδανική αγωνιστική κατάσταση(Παπασταθόπουλος, Μανωλάς) και με ένα πιθανό αρχικό σχήμα που ο Πέδρο Μαρτίνς υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα δοκίμαζε ούτε στη προπόνηση.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για το Τριφύλλι αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς είναι η μοναδική ομάδα στη Λίγκα που δουλεύει επί μια τετραετία με τον ίδιο προπονητή, οπότε είναι άριστα προετοιμασμένη και μαθημένη στα θέλω του δημιουργού της.

Από την άλλη, οι πράσινοι βρίσκονται στο καλύτερο φεγγάρι τους στην έως τώρα σεζόν, με την ήττα στον Βόλο να αποτελεί μια κακή παρένθεση που δημιουργήθηκε από μία σειρά λεπτομέρειες, όλες εις βάρος του Παναθηναϊκού, με πρώτη και καλύτερη την κωμική αποβολή του Σάντσες από τον Ολλανδό ρέφερι, Χίγκλερ.

Ενός Παναθηναϊκού που ξεπέρασε γρήγορα την κρίση με τον κορονοϊό, είδε τους Ρούμπεν, Καρλίτος, Μαουρίσιο να επιστρέφουν σε καλή κατάσταση και ο Ιβάν θα μπορεί να κατεβάσει την... καλή του ενδεκάδα, εκείνη δηλαδή με Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Κότσιρα, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες, Ρούμπεν, Αϊτόρ, Παλάσιος και Καρλίτος.

Από το πρώτο λεπτό με νοοτροπία νικητή

Ο Γιοβάνοβιτς έχει ζήσει ως παίκτης του Ηρακλή, τον Παναθηναϊκό στα καλύτερά του, ξέρει το μέγεθος του συλλόγου από πρώτο χέρι και αυτό είναι ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του συλλόγου.

Ο Σέρβος τεχνικός θέλει την ομάδα του αφεντικό σε κάθε παιχνίδι, θέλει να βλέπει το σύνολό του να έχει νοοτροπία νικητή και όπως προσέγγισε όλα τα ντέρμπι μέχρι τώρα, το ίδιο αναμένεται να κάνει και στο αυριανό. Αυτό, δηλαδή, που πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός σε κάθε γήπεδο. Να πατάει το χορτάρι για να επιβληθεί, να κυριαρχήσει, να καταθέσει ανωτερότητα και να πάρει το ματς.

Προσοχή: Όχι άλλα ατομικά λάθη, όχι άλλες ποδοσφαιρικές ανοησίες, όχι άλλα ανόητα γκολ που θα πετάξουν στα σκουπίδια ό,τι καλό μπορεί να χτίζεις κατά την διάρκεια του αγώνα...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.