Η πιο αστεία αποβολή της δεκαετίας

Η πιο αστεία αποβολή της δεκαετίας

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Η πιο αστεία αποβολή της δεκαετίας

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου προσπαθεί να καταλάβει τι ακριβώς είδε ο Ντένις Χίγκλερ και διαμόρφωσε την εικόνα στο παιχνίδι του Βόλου με τον Παναθηναϊκό, με την απευθείας αποβολή του Φακούντο Σάντσες.

Τα μάτια μας στον θαυμαστό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου έχουν δει πολλά. Πάρα πολλά. Γκολ να ακυρώνονται ως αντικανονικά με τον σκόρερ να καλύπτεται από έξι αντιπάλους, διαιτητές να σφυρίζουν 100-0 σε όλη την διάρκεια των αγώνων, αμυντικούς να μετατρέπονται σε… τερματοφύλακες και να κρίνουν τίτλους, βουτιές να βαφτίζονται πέναλτι και πόσα ακόμα.

Τέτοια αποβολή, όμως, σαν εκείνη που αποφάσισε ο Ντένις Χίγκλερ πραγματικά δεν μπορούμε να θυμηθούμε, όσο και αν γυρίσουμε πίσω τις αναμνήσεις μας στη… χρυσή εποχή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν κάποιος μπορεί να ανασύρει από την μνήμη του φάση σαν την αποψινή μετά χαράς να την διαβάσω στα σχόλια. Ο Ολλανδός διαιτητής διαμόρφωσε την εικόνα της αναμέτρησης του Βόλου με τον Παναθηναϊκό στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Προσοχή. Δεν διαμόρφωσε το αποτέλεσμα. Διαμόρφωσε όμως τις συνθήκες εκείνες, ώστε στο δεύτερο μέρος και με το 1-0 στην πλάτη, να έχει ο Παναθηναϊκός να ανέβει ένα… βουνό για να επιστρέψει στο ματς. Ο Κότσιρας έκανε δώρο το 1-0 στον Βόλο και ο Χίγκλερ το αριθμητικό πλεονέκτημα σε ένα ματς όπου μέχρι το 34’, το Τριφύλλι παίζει μονότερμα τον αντίπαλο και το μόνο που του λείπει είναι το καθαρό μυαλό και η σωστή επιλογή στην τελική προσπάθεια.

Πάμε τώρα στην φάση καθαυτή. Ο Σάντσες είναι κάτοχος της μπάλας. Κάνει δύο ντρίμπλες, ανοίγει το κοντρόλ και ο Μπαριέντος πηγαίνει με τα δύο πόδια σε τάκλιν πάνω στον Αργεντινό. Φάουλ; Ξεκάθαρα. Στην συνέχεια της φάσης και ενώ ο αντίπαλος είναι στα πόδια του, ο έμπειρος άσος κάνει ό,τι μπορεί για να τον αποφύγει, κάνει ένα μικρό άλμα και στο τελείωμα της μονομαχίας βρίσκει με απόλυτα αθλητικό τρόπο και σε καμία περίπτωση βρώμικο ή αντιαθλητικό το πόδι του πεσμένου στο έδαφος Μπαριέντος.

δχα

Αφού δεν δίνει το πρώτο φάουλ ο Χίγκλερ υπέρ του Παναθηναϊκού, θα μπορούσε να δώσει φάουλ αυτή την επαφή; Άντε να το έδινε. Λάθος αλλά δεν έγινε και τίποτα. Να έδινε κίτρινη; Ακραίο, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί αλλά και πάλι θα μιλούσαμε για μια κακή στιγμή του διαιτητή. Μα, απευθείας αποβολή; Όσες φορές και αν δεις την φάση το μόνο που δεν μπορείς να πεις είναι πως ο Φακούντο Σάντσες πρέπει να αποβληθεί. Με ποια λογική και ποιο επιχείρημα;

Και άντε το είδε λάθος εκείνος, στη ροή του παιχνιδιού. Ο VAR που ήταν και τι ακριβώς έκανε; Ο κύριος Ρομπ Ντιέμπερνικ είδε στο βίντεο αυτή την φάση και τούτο που κατάλαβε είναι πως πρόκειται για… καραμπινάτη κόκκινη, ώστε να μην τον φωνάξει καν να το ξαναδεί; Πραγματικά, μιλάμε, για την πιο αστεία, την πιο κωμική, την πιο άδικη αποβολή της τελευταίας δεκαετίας τουλάχιστον. Μία απόφαση που καταδίκασε τον Παναθηναϊκό να παίξει σε όλο το δεύτερο μέρος με παίκτη λιγότερο και έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης στον Βόλο που διαχειρίστηκε από την πλευρά του, άψογα όλα τα δεδομένα που του προσφέρθηκαν στο παιχνίδι.

Για το καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι, θα τα αναλύσουμε όλα αύριο. Και για την επιπολαιότητα του πρώτου ημιχρόνου και για τις τραγικές επιλογές του Μακέντα και για τον αδιόρθωτο Κότσιρα αλλά και για την εμφάνιση του Μπρινιόλι που αν είχε ο Διούδης την αποψινή απόδοση του Ιταλού πορτιέρε (που είναι ένας καλός τερματοφύλακας), λογικά θα είχε καταδικαστεί με λιθοβολισμό στο Σύνταγμα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.