Βόλος - Παναθηναϊκός 3-1: Stop στο σερί με αστοχία, Φαν Βέερτ, λάθη και αποβολή

Νίκος Αθανασίου
Βόλος - Παναθηναϊκός 3-1: Stop στο σερί με αστοχία, Φαν Βέερτ, λάθη και αποβολή

bet365

Με ηγέτη και σκόρερ δύο τερμάτων τον Τομ Φαν Βέερτ ο Βόλος νίκησε 3-1 τον Παναθηναϊκό και έβαλε τέλος στο σερί των Πρασίνων, οι οποίοι ήταν άστοχοι, έκαναν μεγάλα αμυντικά λάθη και έπαιζαν από το 44' με δέκα παίκτες λόγω αμφισβητούμενης αποβολής του Σάντσες.

Έτσι έπαιξαν

Ο Κώστας Μπράτσος ξεκίνησε τον Βόλο με τον Κότνικ κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ήταν ο Φεράρι, δεξιός ο Πουρίτα και ο Ρομέρο με τον Γκιουλέν οι δύο στόπερ. Μπαριέντος και Τσοκάνης οι δύο κεντρικοί μέσοι, με τον Ορόζ σε επιτελικό ρόλο. Αριστερός εξτρέμ ο Φερνάντες, δεξιός ο Ρεγκατέν και στην κορυφή της επίθεσης ο Φαν Βέερτ.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε το Τριφύλλι με τον Μπρινιόλι στην υπεράσπιση της εστίας. Στο δεξί άκρο της άμυνας επέστρεψε ο Κώτσιρας και στο αριστερό ο Σάντσες. Βέλεθ και Σένκεφελντ στο κέντρο της άμυνας. Αλεξανδρόπουλος, Βιγιαφάνιες, Λούντκβιστ η τριάδα στη μεσαία γραμμή. Στο αριστερό φτερό της επίθεσης ο Αϊτόρ, στο δεξί ο Παλάσιος και… φουνταριστός ο Μακέντα.

Αστοχία και δύο… ανέκδοτα από Κώτσιρα και Χίγκλερ

Από το πρώτο λεπτό του παιχνιδιού ο Παναθηναϊκός ήταν το απόλυτο αφεντικό πάνω στο χορτάρι. Με την πίεση ψηλά έκλεβε μπάλες από τον Βόλο στο αμυντικό του τρίτο, είχε καλή λειτουργία στη δημιουργία και έφτανε με καλές προϋποθέσεις στα τελευταία μέτρα του γηπέδου αλλά οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν είχαν σωστές επιλογές στο τελείωμα των φάσεων, με αποτέλεσμα να σπαταλήσουν σημαντικές ευκαιρίες για να πιστοποιήσουν την ανωτερότητά τους.

Η σέντρα-σουτ του Παλάσιος στο 8᾽ βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι, ένα λεπτό αργότερα ο Μακέντα με… φάτσα όλο το τέρμα σούταρε πάνω στα σώματα, οι δύο κεφαλιές του Βέλεθ δεν βρήκαν στόχο ενώ Μακέντα και Λούντκβιστ από πλεονεκτική θέση με το κεφάλι έστειλαν την μπάλα πάνω στο Κότνικ. Στο 30’ ο Αϊτόρ με γυριστό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής αστόχησε σε ένα παιχνίδι που… φώναζε πως ήταν θέμα χρόνου το γκολ για τον Παναθηναϊκό.

Ένα γκολ που τελικά το βρήκε ο Βόλος στο 34’, με τους γηπεδούχους μέχρι εκείνο το σημείο να είναι σε εντελώς παθητικό ρόλο και να σκοράρουν χάρη σε ένα ερασιτεχνικού επιπέδου λάθος του Κώτσιρα. Ο μπακ των πρασίνων γύρισε την μπάλα στον Μπρινιόλι με τόση δύναμη, ώστε ο Φαν Βεέρτ να την κλέψει και σε κενή εστία από πλάγια θέση να κάνει το 1-0 για τον Βόλο.

Η πλάστιγγα έγειρε πολύ υπέρ της θεσσαλικής ομάδας, όταν ακολούθησε και δεύτερο… ανέκδοτο στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Αυτή την φορά από τον Ολλανδό διαιτητή, Χίγκλερ, ο οποίος απέβαλλε με απευθείας κόκκινη τον Σάντσες σε μία φάση όπου ο Μπαριέντος πέφτει με τα δύο πόδια προς την μπάλα και ο Αργεντινός μπακ του Τριφυλλιού που ήταν κάτοχός της, προσπάθησε να τον αποφύγει, χωρίς να κάνει κάτι το αντικανονικό.

Η κλάση του Φαν Βέερτ, η καθυστερημένη αντίδραση και ο Ορόζ

Στο δεύτερο ημίχρονο και έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα, ο Βόλος κράτησε την μπάλα, διαχειρίστηκε άψογα το παιχνίδι απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που παρά τις αλλαγές του Γιοβάνοβιτς(Χατζηθεοδωρίδης, Βιτάλ, Ιωαννίδης) δεν μπορούσε να βγάλει αντίδραση και εγκλωβίστηκε από την άριστη ανασταλτική συμπεριφορά των γηπεδούχων. Ο Βόλος ήταν ιδιαίτερα απειλητικός, είχε ένα δοκάρι με τον Τσοκάνη και χάρη στην ποιότητα του Φαν Βέερτ στο 76’ βρήκε και δεύτερο γκολ, με τον Ολλανδό φορ να… τσιμπάει την μπάλα ανάμεσα σε Βέλεθ και Σένκεφελντ.

Η αντίδραση του Τριφυλλιού ήρθε πολύ αργά. Μόλις στο 92’. Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος από τα έντεκα βήματα μείωσε σε 2-1, το παιχνίδι θα αποκτούσε χαρακτήρα… θρίλερ στο φινάλε αλλά στο τελευταίο λεπτό, ο Ορόζ από πολύ μακριά, εκμεταλλεύθηκε την άστοχη έξοδο του Μπρινιόλι και με ψύχραιμο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

MAN OF THE MATCH: Τομ Φαν Βεέρτ. Σπουδαίο παιχνίδι από τον Ολλανδό επιθετικό του Βόλου, ο οποίος κατάφερε να μετατρέψει σε γκολ δύο… σκοτωμένες φάσεις που αν δεν ήταν τόσο ικανός εκτελεστικά και δεν είχε τόσο καλή αντίληψη του παιχνιδιού, δεν θα κατέληγαν στο πλεκτό του Παναθηναϊκού. Στο 1-0 κατάλαβε την γκάφα του Κώτσιρα και από αρκετά πλάγια θέση… συνδέθηκε με το πλεκτό ενώ στο 2-0 μπήκε ανάμεσα σε Βέλεθ και Σένκεφελντ και παρά την πίεση με ένα ᾽᾽χαϊδεμα᾽᾽… καθάρισε την νίκη για την ομάδα του. Φανταστικός.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Δύο παίκτες του Βόλου. Ο στόπερ Γκιουλέν ήταν πανταχού παρών στην περιοχή της ομάδας και είχε κάποιες πολύ κρίσιμες επεμβάσεις ενώ ο Ορόζ έκανε σπουδαία δουλειά στη μεσαία γραμμή και στο τελευταίο λεπτό του αγώνα είχε τις αντοχές και το καθαρό μυαλό να σκοράρει σε κενή εστία λίγο πιο πάνω από την σέντρα για το τελικό 3-1.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Φεντερίκο Μακέντα. Ο Ιταλός επιθετικός του Παναθηναϊκού πέταξε στα σκουπίδια δύο σημαντικές ευκαιρίες. Στη πρώτη, μάλιστα, είχε όλο τον χρόνο να σημαδέψει με ανοιχτό πεδίο ή ακόμη και να πασάρει. Τελικά έκανε ένα… κάτι σαν σουτ. Στη δεύτερη φάση η κεφαλιά του ήταν αδύναμη, εκεί όπου ένας σέντερ φορ πρέπει να δυσκολέψει τον αντίπαλο πορτιέρε.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Γιάννης Κώτσιρας έκανε… δώρο το 1-0 του Βόλου με ένα λάθος που απλά απαγορεύεται σε αυτό το επίπεδο. Εντελώς πρόχειρα, χωρίς να έχει καλή αντίληψη της φάσης και με μια αδύναμη πάσα προς τον Μπρινιόλι ᾽᾽κρέμασε᾽᾽ την ομάδα του.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Ντένις Χίγκλερ έδειξε την απευθείας κόκκινη στον Φακούντο Σάντσες σε μία φάση που δεν δικαιολογεί για κανένα λόγο αυτή την απόφαση. Ο Ρομπ Ντιεμπέρνικ που ήταν στο VAR όχι μόνο δεν διόρθωσε την αρχική απόφαση αλλά συμφώνησε με επιλογή του συμπατριώτη του. Ορθό το πέναλτι που δίνει στον έξτρα χρόνο υπέρ του Παναθηναϊκού.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: O Bόλος επέστρεψε στις νίκες και μάλιστα με εμφατικό τρόπο. Με 3-1 κόντρα στον Παναθηναϊκό, σε ένα παιχνίδι όπου είχε δύο κομβικές στιγμές. Το τραγικό λάθος του Γιάννη Κώτσιρα που από το… πουθενά έβαλε τους γηπεδούχους σε ρόλο οδηγού και την τραβηγμένη από τα μαλλιά απευθείας αποβολή του Σάντσες στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κότνικ, Πουρίτα (54’ Μπαρτόλο), Γκουλέν, Ρομέρο, Φεράρι, Μπαριέντος, Τσοκάνης, Ρεγκατέν (84’ Τερεζίου), Ορόζ, Φερνάντες, Φαν Φέερτ.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Σάντσες, Βιγιαφάνιες (84’ Ρούμπερν Πέρεθ), Αλεξανδρόπουλος, Λούντκβιστ (46’ Χατζηθεοδωρίδης), Αϊτόρ (70’ Βιτάλ). Μακέντα (70’ Ιωαννίδης), Παλάσιος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα