Ολυμπιακός: Το ντόμινο που προκαλεί η απώλεια του Μπουχαλάκη

Ολυμπιακός: Το ντόμινο που προκαλεί η απώλεια του Μπουχαλάκη

Δημήτρης Σαμόλης
Ολυμπιακός: Το ντόμινο που προκαλεί η απώλεια του Μπουχαλάκη

bet365

Ο τραυματισμός του Ανδρέα Μπουχαλάκη στη Ριζούπολη προκαλεί ντόμινο στον Ολυμπιακό και περιορίζει τις επιλογές του Μαρτίνς στον άξονα, στη θέση «10» αλλά και στα «φτερά».

Ουδέποτε είναι ευχάριστο να τραυματίζεται ένας ποδοσφαιριστής, ανεξάρτητα από τη χρονική στιγμή που μπορεί να προκύψει. Για τον Ολυμπιακό, σε κάθε περίπτωση, η απώλεια του Ανδρέα Μπουχαλάκη έρχεται σε διάστημα κατά τα οποία το κλαμπ είχε έτσι κι αλλιώς ελλείψεις. Ο Κρητικός μέσος τέθηκε νοκ άουτ λίγο πριν ολοκληρωθεί το παιχνίδι εναντίον του Απόλλωνα Σμύρνης την Τετάρτη (5/1). Στο 90ό λεπτό επιχείρησε να σουτάρει έξω από την περιοχή, αλλά κλώτσησε τον Φαν Λα Πάρα και αφού ο διαιτητής Τζοβάρας καταλόγισε επιθετικό φάουλ, ο διεθνής χαφ πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου αφού δεν μπορούσε καλά, καλά να περπατήσει, έχοντας «λαβωθεί» στο κάτω μέρος του αριστερού ποδιού. Την Παρασκευή (7/1) μάλιστα φόρεσε ειδική μπότα και ακολούθως επρόκειτο να υποβληθεί σε μαγνητική, ώστε να διαπιστωθεί το ακριβές μέγεθος της ζημιάς που υπέστη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο 28χρονος ποδοσφαιριστής θα χάσει το παιχνίδι της Κυριακής (9/1, 19.30) εναντίον του Αστέρα και το ντέρμπι της 16ης Ιανουαρίου (19.30) κόντρα στον Παναθηναϊκό. Πιθανότατα το ίδιο θα γίνει και με τον πρώτο προημιτελικό Κυπέλλου απέναντι στον Παναιτωλικό, παρότι αυτή τη στιγμή είναι πρόωρη οποιαδήποτε εκτίμηση, αφού επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει.

Γιατί είναι πολύ άσχημο το τάιμινγκ για τον Ολυμπιακό; Διότι οι λύσεις στον άξονα έχουν περιοριστεί αισθητά, πια. Ο Πιέρ Κούντε βρίσκεται στο Καμερούν για το Κόπα Άφρικα. Μπορεί να μην συνιστά καμιά τεράστια απώλεια με βάση την εικόνα του, αλλά αν βρισκόταν εδώ δεδομένα θα αποτελούσε μια από τις επιλογές του Μαρτίνς για να καλύψει το κενό του Μπουχαλάκη. Την ίδια στιγμή, ο Μαντί Καμαρά περνά ντεφορμάρισμα. Ο Αφρικανός χαφ αδυνατεί να βρει τον παλιό, καλό του εαυτό και είναι ενδεικτικό ότι ο προπονητής του τον άφησε στο γήπεδο μόνο για 45 λεπτά, στη γκέλα απέναντι στην «Ελαφρά Ταξιαρχία». Είτε ως εξάρι χρησιμοποιηθεί είτε ως οκτάρι, είτε ως δεκάρι στο 4-2-3-1 δεν πείθει. Ποιες είναι λοιπόν οι επιλογές του Πορτογάλου στον άξονα για την προσεχή τριάδα παιχνιδιών; Ο Εμβιλά, ο Μαντί και ο Σουρλής.

Και το ερώτημα που τίθεται το εξής: Ποιος θα παίξει πίσω από τον φορ τώρα που λείπει και ο Αγκιμπού; Η μία λύση είναι να παραταχθεί ο Ολυμπιακός με δύο επιθετικούς, να αγωνιστεί δηλαδή με 4-4-2. Μια διάταξη βέβαια που ειδικά εφέτος δεν είναι ιδιαίτερα αποδωτική για τους «ερυθρόλευκους». Ποιος άλλος από το ρόστερ μπορεί να παίξει στη θέση «10»; Κυρίως ο Βαλμπουενά. Ο Ρόνι Λόπες που στην καριέρα του έχει κάνει παιχνίδια στη θέση του επιτελικού μέσου είχε μείνει εκτός με τον Απόλλωνα και μένει να φανεί αν είναι διαθέσιμος κόντρα στους Αρκάδες. Αν όχι, στερεύουν και οι επιλογές στα άκρα, αφού λείπουν με τις εθνικές τους οι Ονιεκούρου και Γκάρι Ροντρίγκες, για το Κόπα Αφρικα. Και μιλάμε πως έχει διαμορφωθεί αυτή η κατάσταση σε μια ομάδα η οποία έχει δύο και τρεις λύσεις σε κάθε θέση και η οποία παρά τις μπόλικες μαζεμένες απουσίες, είναι σε θέση και πάλι να κατεβάζει «κανονική», ποιοτική ενδεκάδα. Πάντως οι «ερυθρόλευκοι», τόσο ο Μαρτίνς όσο και οι παίκτες δεν επικαλέστηκαν ως δικαιολογία τις απώλειες.

Ο Εμβιλά είχε πει: «Είμαστε ομάδα με πολλούς και ποιοτικούς παίκτες, έχουμε λύσεις σε όλες τις ζώνες, έχουμε εναλλακτικές. Στον Ολυμπιακό δεν παίζει ένας βασικός και οι άλλοι είναι αναπληρωματικοί. Παρά την απουσία των Αφρικανών, έχουμε λύσεις που μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, επομένως δεν υπάρχει δικαιολογία». Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του Μαρτίνς: «Δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δικαιολογίες για απουσίες από τη στιγμή που και ο αντίπαλος είχε πολλά προβλήματα». Όπως και να 'χει, έχει μεγάλη αξία να δούμε ποιες θα είναι οι επιλογές του Πορτογάλου κόουτς στην επόμενη 11άδα.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα