Ο Παναθηναϊκός και στις δύο προτάσεις του Μαουρίσιο έπραξε το σωστό

Ο Παναθηναϊκός και στις δύο προτάσεις του Μαουρίσιο έπραξε το σωστό

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Ο Παναθηναϊκός και στις δύο προτάσεις του Μαουρίσιο έπραξε το σωστό

bet365

O Nίκος Αθανασίου σχολιάζει τις εξελίξεις σχετικά με το μέλλον του Βραζιλιάνου μέσου του Παναθηναϊκού και τις ορθές αποφάσεις του συλλόγου στις δύο προτάσεις από την Αραβία.

Το δεύτερο άκυρο για την παραχώρηση του Μαουρίσιο μέσα σε ένα τετράμηνο έριξε ο Παναθηναϊκός. Μετά την άρνηση στην πρόταση 600.000 δολλαρίων από την Νταμάκ στις 29 Αυγούστου, το Τριφύλλι δεν συζήτησε καν την πρόταση της Αλ Αχλί, η οποία ήταν καταδικασμένη να αποτύχει, καθώς δεν συμπεριελάμβανε κανένα οικονομικό αντάλλαγμα για την μεταγραφή του Βραζιλιάνου μέσου στην ομάδα του Κατάρ.

Τόσο το καλοκαίρι όσο και τώρα, στο πράσινο στρατόπεδο πήραν τις σωστές αποφάσεις για μια σειρά από λόγους. Και ας γκρίνιαζε/γκρινιάζει ο 34χρονος άσος που είναι ξεκάθαρο πως ψάχνει μέσω του ατζέντη του το τελευταίο μεγάλο συμβόλαιο της καριέρας του, χωρίς αυτή η αναφορά να εμπεριέχει την παραμικρή δόση κατηγορίας, καθώς ο ᾽᾽Μάου᾽᾽ παραμένει υπόδειγμα επαγγελματία.

aaz

Αποδεδειγμένα, όχι στα λόγια, καθώς μετά το… μπλόκο σε ένα μυθικό συμβόλαιο από τους Σαουδάραβες της Νταμάκ στο τέλος του καλοκαιριού, εκείνος συνέχισε να καταθέτει στο χορτάρι την ποιότητά του, όντας ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας φέτος πίσω από τον Καρλίτος και ένας από τους βασικούς άξονες των καλών αποτελεσμάτων του τελευταίου διμήνου.

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, έπραξε το σωστό, έκανε το 2/2, καθώς:

  • Στη πρώτη περίπτωση η μεταγραφική περίοδος έληγε μόλις σε δύο ημέρες και ο σύλλογος θα ήταν αναγκασμένος να βγει στην αγορά για κίνηση της τελευταίας στιγμής, η οποία θα είχε μεγάλο ρίσκο, καθώς ούτε η σχετική προεργασία είχε πραγματοποιηθεί για βασικό 8άρι με τα χαρακτηριστικά του Μαουρίσιο αλλά ούτε και η άνεση του χρόνου υπήρχε. Σε αυτές τις περιπτώσεις, δηλαδή όταν δεν είσαι καλά προετοιμασμένος και σε πιέζει ασφυκτικά ο χρόνος, το να προχωρήσεις σε μεταγραφή, μπορεί να σε οδηγήσει σε λάθος, έχοντας χάσει παράλληλα και έναν ποδοσφαιριστή που ξέρεις πολύ καλά τι μπορεί να σου προσφέρει. Τα 500 χιλιάρικα ευρώ δεν αλλάζουν τη ζωή του συλλόγου, δεν του άλλαζαν του Παναθηναϊκού τη ζωή, οπότε πολύ καλά έκανε και απέρριψε εκείνη την πρόταση. Η απόφαση αυτή, στην οποία είχε σημαντικό κομμάτι επιρροής ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, δικαιώθηκε εκεί που κρίνονται τα πάντα στο ποδόσφαιρο. Πάνω στο χορτάρι.
  • Στα… φρέσκα κουλούρια τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Βρισκόμαστε στην αρχή της μεταγραφικής περιόδου, χρόνος υπάρχει, προεργασία έχει πραγματοποιηθεί μετά την μη επιστροφή του Δημήτρη Κουρμπέλη και ο Παναθηναϊκός απόλυτα σωστά θα συζητούσε μία πρόταση κοντά στις 400.000 ευρώ για έναν ποδοσφαιριστή που το συμβόλαιο του λήγει σε έξι μήνες και δεν φαίνεται να υπάρχει προοπτική ανανέωσης. Μόνο που αυτή η προσφορά την δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχει. Αν προκύψει αύριο-μεθαύριο ή μέχρι τα μέσα του μήνα, η εξέλιξη θα είναι διαφορετική. Η Αλ Αχλί, όμως, δεν προσφέρει το παραμικρό στο Τριφύλλι και προσπάθησε με την σύμφωνη γνώμη του παίκτη απλά να πιέσει την κατάσταση. Και βρήκε σε τοίχο. Οι πράσινοι θα έστελναν λάθος μηνύματα στην αγορά του ποδοσφαίρου αλλά και στον εαυτό τους τον ίδιο(για ακόμη μια φορά τα τελευταία χρόνια) αν επέτρεπαν σε έναν βασικό τους ποδοσφαιριστή να φύγει με μηδενικό πόσο, μόνο και μόνο για να κερδίσουν, τι; Τα υπόλοιπα 250.000 ευρώ του συμβολαίου του μέχρι το τέλος της σεζόν; Δεν είχε να κερδίσει κάτι ο Παναθηναϊκός. Μόνο να χάσει, σε περίπτωση που επέτρεπε στον ᾽᾽Μάου᾽᾽ να αποχωρήσει… τσάμπα, έχοντας υποκύψει παράλληλα και σε ένα αστείο deadline 48 ωρών που έβαλαν οι Άραβες.

Σε περίπτωση που η Αλ Αχλί δεν επανέλθει και η υπόθεση για εκείνους οδηγηθεί σε… ναυάγιο, ο Γιοβάνοβιτς θα πρέπει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να διαχειριστεί την-δικαιολογημένη από την δική του πλευρά- απογοήτευση του παίκτη που χάνει τουλάχιστον ένα τριπλάσιο συμβόλαιο. Στη πρώτη κρίση ο Σέρβος τεχνικός βγήκε… νικητής, έχοντας και την βοήθεια της προσωπικότητας του ποδοσφαιριστή που πάντα είναι κύριος. Για να δούμε τι θα συμβεί αυτή την φορά, ποντάροντας… κάτι ψιλά στο θετικό σενάριο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.