Ο Παναθηναϊκός τους πήρε... παραμάζωμα!

Ο Παναθηναϊκός τους πήρε... παραμάζωμα!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Ο Παναθηναϊκός τους πήρε... παραμάζωμα!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την πιο... παλικαρίσια φετινή νίκη του Παναθηναϊκού απέναντι στον ΠΑΣ και τον Τζήλο αλλά και για την κλάση του Μαουρίσιο, τον κορυφαίο Βιγιαφάνιες και την επιστροφή του Σένκεφελντ.

Ο φετινός Παναθηναϊκός είναι μία καλή ομάδα, μία ομάδα που προοδεύει, κάνει βήματα μπροστά αλλά παράλληλα είναι και μια ομάδα που έχει εμφανίσει αρκετές φορές ένα πρόσωπο soft. Απόψε κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, σε ένα παιχνίδι ροκ, σε μία αναμέτρηση με ένταση, πάθος, νεύρα, δύναμη, το Τριφύλλι έκανε την πιο παλικαρίσια φετινή του νίκη απέναντι σε έναν διαιτητή, τον Τζήλο, που διαμόρφωσε την εικόνα του ματς, καθώς δεν έδειξε πεντακάθαρη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Σάλιακα στο 22᾽ και κόντρα σε έναν αντίπαλο που έκανε από το πρώτο λεπτό καθυστερήσεις και επέτρεψε στον Χουάν Χοσέ Περέα να είναι μόνιμα στο έδαφος και να ζητάει κάτι.

περεσ

Το ποδόσφαιρο, όμως, είναι ένα δίκαιο άθλημα τις περισσότερες φορές και το 1-0 του Μαουρίσιο ήρθε με τον Κολομβιανό εκτός αγώνα, στη πλάγια γραμμή, να ζητά να μπει μέσα σε μία από τις αρκετές φορές που ήταν πεσμένος χωρίς να συντρέχει λόγος. Κρίμα που ο εξαιρετικός προπονητής, Ηρακλής Μεταξάς, δήλωσε ενοχλημένος από το γεγονός και τα έριξε στην διαιτησία, αλλά όταν ένας ποδοσφαιριστής είναι τόση ώρα κάτω στην εξέλιξη του αγώνα, τόσο περισσότερες οι πιθανότητες είναι να δημιουργηθεί μια κομβική φάση με εκείνον έξω από το παιχνίδι. Ο Περέα είναι ένας ποδοσφαιρικός «ταύρος», έχει στοιχεία δυσεύρετα για το ελληνικό πρωτάθλημα (ταχύτητα, δύναμη, αίσθηση του γκολ) αλλά θα πρέπει το μυαλό του να μάθει να λειτουργεί επαγγελματικά για να μπορέσει κάποια στιγμή να λάμψει και σε πιο ψηλό επίπεδο.

Γι' αυτό ο Ιβάν δεν τον άφησε να φύγει, γι' αυτό τον ξεκινά βασικό

Ναι, είναι αργός. Ναι, παίζει χωρίς μεγάλη ένταση. Ναι, μακάρι ο Παναθηναϊκός να μπορούσε να τον βρει στα 28 του και όχι στα 33 του. Ο Μαουρίσιο, όμως, παραμένει ποδοσφαιριστής μεγάλης κλάσης και διαθέτει, μεταξύ άλλων προτερημάτων, κάτι που κανένας άλλος κεντρικός μέσος δεν έχει από αυτό το ρόστερ. Τα πατήματα στην αντίπαλη περιοχή και το γκολ. Την οξυδέρκεια, την αντίληψη, την ποιοτική εκτέλεση στα τελευταία 16 μέτρα για να στείλει την μπάλα στο πλεκτό. Αυτό ακριβώς που έκανε στη φάση του 1-0, ολοκληρώνοντας μία ομαδική συνεργασία που αποτελεί πιστοποίηση της δουλειάς του προπονητή. Κάθετη κίνηση στη περιοχή, γερό πάτημα, παραμάζωμα τον Πίρσμαν και γκολ! Ένα γκολ που άνοιξε τον δρόμο της νίκης στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου.

μαχ

Ο Βραζιλιάνος χαφ, ένας από τους λίγους ηγέτες στα αποδυτήρια και ένας από τους λίγους που έχουν κάνει πρωταθλητισμό σε υψηλό επίπεδο, δικαιώνει στον μέγιστο βαθμό τον Γιοβάνοβιτς για δύο πράγματα. Το ένα είναι πως δεν τον άφησε να φύγει το καλοκαίρι, αρνήθηκε την πρόταση των 500.000 ευρώ και του εξήγησε το πόσο σημαντικό τον θεωρούσε. Είχε λόγους και φαίνονται πάνω στο χορτάρι. Η δεύτερη δικαίωση έρχεται μέσα από την εμπιστοσύνη που του δείχνει με το να τον ξεκινά βασικό. Ο «Μάου» είναι δεύτερος σκόρερ της ομάδας με 4 γκολ. Όλα κομβικά. Ανοίγει το σκορ στη πρεμιέρα με τον Απόλλωνα, ισοφαρίζει τον ΠΑΟΚ, κερδίζει το πέναλτι με την Λαμία για το 2-1 και γράφει το 3-1 και απόψε λύνει τον γόρδιο δεσμό. Όσο εκτιμήθηκε η περσινή του παρουσία, άλλο τόσο έχει υποβαθμιστεί φέτος στα μάτια του κοινού που αργά ή γρήγορα θα καταλάβει το πόσο κομβικός είναι ο Βραζιλιάνος. Είτε μείνει είτε φύγει το καλοκαίρι, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να ψάξει να βρει έναν παίκτη με τα δικά του χαρακτηριστικά για την αναβάθμιση της μεσαίας του γραμμής.

Ενορχήστρωση: Λούκας Βιγιαφάνιες

Έχει πάψει να αποτελεί είδηση. Ο Λούκας Βιγιαφάνιες διανύει φοβερό φεγγάρι και απόψε συνέχισε από εκεί που σταμάτησε κόντρα στον Ατρόμητο, όπου είχε καταγράψει την πιο επιδραστική φετινή του εμφάνιση. Ήταν ξανά ο κορυφαίος της ομάδας του. Με άμεση συμμετοχή και στα δύο γκολ που έκριναν την συνάντηση. Καταπληκτική κάθετη από αυτές που όλοι περιμένουν από εκείνον, στη πλάτη της άμυνας, δίνοντας την ευκαιρία στον Χουάνκαρ να βγάλει μια σέντρα... προπόνησης και να βρει τον Μαουρίσιο.

Ασίστ στο 2-0 του Φακούντο με γλυκιά μπαλιά και γενικά ένα παιχνίδι εξαιρετικό. Με υπέροχα κρατήματα της μπάλας, με σωστές μεταβιβάσεις, με δουλειά και στο ανασταλτικό κομμάτι. Ο Αργεντινός μέσος είναι ένας από τους κυριότερους λόγους της αγωνιστικής ανόδου του Παναθηναϊκού και των πέντε νικών στα τελευταία έξι παιχνίδια.

Καλώς τον Μπαρτ κι ας άργησε

Στα ευχάριστα νέα πέρα από το τρἰποντο; Μα φυσικά η επιστροφή του Μπαρτ Σένκεφελντ στην ενδεκάδα μετά από επτά μήνες. Ο Ολλανδός στόπερ με εξαίρεση ένα... τσαφ σε μεταβίβαση της μπάλας που το διόρθωσε άμεσα ο Βέλεθ, ήταν εξαιρετικός. Σαν να μην έλειψε μια μέρα. Η παρουσία του θα ανεβάσει επίπεδο όλη την αμυντική γραμμή της ομάδας, θα δώσει περισσότερα πράγματα στο build up και θα βελτιώσει την αντιμετώπιση αρκετά ποιοτικών επιθετικών. Μεγάλη υπόθεση που το come back συνοδεύτηκε από αυτή την εικόνα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.