Wyscout/ Παναθηναϊκός: Ο πιο επιδραστικός Βιγιαφάνιες

Wyscout/ Παναθηναϊκός: Ο πιο επιδραστικός Βιγιαφάνιες

Νίκος Αθανασίου
Wyscout/ Παναθηναϊκός: Ο πιο επιδραστικός Βιγιαφάνιες

bet365

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Παναθηναϊκού στο 2-0 επί του Ατρομήτου και με την βοήθεια του Wyscout θα... φωτίσουμε την εμφάνιση του Αργεντινού μέσου.

H αλλαγή διάταξης από 4-2-3-1, το οποίο το «τριφύλλι» το εφάρμοζε κυρίως με δύο επιθετικούς(ο Καρλίτος σε ελεύθερο ρόλο, ο Ιωαννίδης «φουνταριστός»), σε 4-3-3 όπου δημιούργησε μια επιπλέον θέση για κεντρικό μέσο, η αντίδραση ποδοσφαιριστή με προσωπικότητα στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού και η εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, έφεραν και πάλι τον Λούκας Βιγιαφάνιες στο προσκήνιο, με τον Αργεντινό χαφ να αποτελεί τον κορυφαίο σε απόδοση παίκτη του «τριφυλλιού» στις τελευταίες αναμετρήσεις.

rss

Το ίδιο συνέβη και στο 2-0 με τον Ατρόμητο, καθώς ο «Βίγια» ήταν καθοριστικός στην κυριαρχική εικόνα της ομάδας του. Τόσο με την δημιουργική όσο και με την ανασταλτική δουλειά του πάνω στο χορτάρι. Με την βοήθεια της κορυφαίας πλατφόρμας ανάλυσης ποδοσφαίρου, Wyscout, πάμε να... φωτίσουμε τα πεπραγμένα του Βιγιαφάνιες σε αυτό το παιχνίδι.

Γεμάτος ουσία δημιουργικά, επίδοση «6αριού» ανασταλτικά

Το 87% στις πάσες βοήθησε στη καλή κυκλοφορία μπάλας της ομάδας του αλλά η πραγματική ουσία, αυτό που περιμένει κανείς από τον Βιγιαφάνιες βάσει των χαρακτηριστικών του, είναι τα «περάσματα» εντός περιοχής, οι μεταβιβάσεις στον χώρο που δημιουργούν ευκαιρίες ή εξαιρετικές προϋποθέσεις για ευκαιρίες. Ο Λατινοαμερικάνος άσος έβαλε την μπάλα 4 φορές στο «κουτί». Με πάσα που έβγαλε τετ-α-τετ τον Αϊτόρ, με πάσα για τον Χατζηγιοβάνη ώστε να παίξει 1vs1, με υπέροχο τακουνάκι στον Παλάσιος για να σεντράρει και με ακόμη μία πάσα στον Παλάσιος για να παίξει 1vs με τον Βασιλαντωνόπουλο εντός περιοχής.

villapases

Οι τέσσερις μεταβιβάσεις μέσα στο «κουτί»

Aπό κει και πέρα, ο «Βίγια» ήταν καταπληκτικός στην ανασταλτική του συμπεριφορά στον αγωνιστικό χώρο. Δεν είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχεις την απαίτηση να τελειώνει τα παιχνίδια με επιδόσεις αμυντικού μέσου αλλά στο ματς με τον Ατρόμητο το έκανε κι αυτό, βγάζοντας αρκετή ενέργεια, προσπάθεια και διάθεση όταν η όμαδα του έπαιζε άμυνα. Boήθησε στις άμεσες επανακτήσεις του Παναθηναϊκού στη μεσαία γραμμή και απέτρεψε σε κάποιες περιπτώσεις την άμεση μετάβαση των «κυανολεύκων».

Συγκεκριμένα:

  • Ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 7 κοψίματα όταν ο μέσος όρος της καριέρας του είναι 3.39 ανά παιχνίδι
  • Επανέκτησε την κατοχή της μπάλας 12 φορές όταν ο μέσος όρος του είναι 5.47 ανά αναμέτρηση.
  • 4/6 κερδισμένες μονομαχίες για ανάκτηση δεύτερης μπάλας.

πενα

Οι επανακτήσεις κατοχής του Βιγιαφάνιες

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα