ΑΕΚ: Οι ακραίοι μπακ μπαίνουν δυνατά στην εξίσωση (vids)

ΑΕΚ: Οι ακραίοι μπακ μπαίνουν δυνατά στην εξίσωση (vids)

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Οι ακραίοι μπακ μπαίνουν δυνατά στην εξίσωση (vids)

bet365

Στα τελευταία παιχνίδια είναι εμφανές ότι η ΑΕΚ παίρνει πράγματα από τους ακραίους της μπακ, κάτι που είχε τεράστια ανάγκη στον τρόπο ανάπτυξής της τη φετινή σεζόν.

Κατά τη διάρκεια της περσινής προβληματικής σεζόν της ΑΕΚ είχε γίνει μεγάλη κουβέντα πάνω στην αναβάθμιση που έπρεπε να δρομολογηθεί και στα δύο άκρα της κιτρινόμαυρης άμυνας προκειμένου η Ένωση τόσο ανασταλτικά όσο και επιθετικά να παίρνει σημαντικές βοήθειες από τους πλάγιους μπακ. Όπως αυτή που πήρε από τον Μισελέν στο γκολ του Μάνταλου που σφράγισε το διπλό της ΑΕΚ στη Νίκαια.

Ο Άμραμπατ βλέπει το overlap του Μισελέν στη δεξιά πλευρά, βγάζει άψογη κάθετη και ο Γάλλος μπακ κάνει αυτό που πρέπει γυρίζοντας σωστά την μπάλα στην περιοχή για να τελειώσει τη φάση ο Μάνταλος. Και ο αρχηγός της ΑΕΚ, αλλά και ο Μισελέν στις δηλώσεις τους ανέφεραν ότι η συγκεκριμένη φάση είναι προϊόν δουλειάς μέσα στις προπονήσεις και είναι ακριβώς αυτό που ζητούσε η ΑΕΚ από τους ακραίους της μπακ. Το να συμμετέχουν δηλαδή στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Όχι μόνο το χθεσινό γκολ, αλλά και εκείνο στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ήρθε επίσης από ασίστ πλάγιου μπακ, και συγκεκριμένα του Μοχαμαντί. Δεδομένα αυτά αποτελούν κομμάτι των επαναλήψεων που γίνονται στην ανάπτυξη του παιχνιδιού από τα άκρα στην καθημερινότητα στα Σπάτα. Την ίδια στιγμή η ΑΕΚ κατάφερε να κρατήσει το μηδέν για τρίτο σερί ματς πρωταθλήματος και τέταρτο συνολικά, κάτι που επίσης έχει τη σημασία του για τη συνολική λειτουργία της αμυντικής γραμμής, μέρος της οποίας αποτελούν και οι πλάγιοι μπακ.

Στη δεξιά πτέρυγα είναι γεγονός ότι ο Μισελέν, χάνοντας τη θέση του από το Ρότα, δούλεψε πολύ στις προπονήσεις και κατάφερε να επιστρέψει στην ενδεκάδα και να παρουσιαστεί πειστικός δίνοντας πράγματα και στο επιθετικό κομμάτι. Και το τελευταίο αποτελεί «κλειδί» και για την αξιοποίηση του Λιβάι Γκαρσία καθώς η συνεργασία με τον Μισελέν και οι χώροι στη δεξιά πλευρά μπορούν να δώσουν μεγάλη ώθηση στον 24χρονο εξτρέμ για να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα και την εκρηκτικότητά του.

Στην αριστερή πλευρά από το ξεκίνημα της σεζόν συμβαίνει με συνέπεια ακριβώς αυτό. Αρχικά με τον Χατζισαφί, ο οποίος παρουσίαζε μια μεγάλη σταθερότητα με τις εμφανίσεις του αποτελώντας τον unsung hero της ΑΕΚ (εξακολουθώντας να το κάνει όποτε καλείται είτε ως βασικός είτε από τον πάγκο) και στη συνέχεια με τον Μοχαμαντί, ο οποίος με την ενέργεια και την ταχύτητά του στα ανεβάσματα και στις γρήγορες επιστροφές πήρε με το σπαθί του τη φανέλα του βασικού. Ασίστ με σέντρα στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό για το κεφάλι του Λιβάι Γκαρσία και ακόμα μία στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και μάλιστα με το «κακό» του πόδι, το δεξί, για το κεφάλι του Σιμάνσκι αυτή τη φορά.

Εν κατακλείδι, ο Γιαννίκης βάζει στην εξίσωση τους πλάγιους μπακ στο παιχνίδι της ΑΕΚ και αυτοί ανταποκρίνονται, με το ζητούμενο φυσικά να είναι η διάρκεια.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα