Ιωνικός - ΑΕΚ 0-1: «Διπλό» με το αριστερό του κάπτεν Μάνταλου (vid)

Δημήτρης Βέργος
Ιωνικός - ΑΕΚ 0-1: «Διπλό» με το αριστερό του κάπτεν Μάνταλου (vid)

bet365

H AEK - και δη ο Σέρχιο Αραούχο - έχασε πολλά γκολ στη Νίκαια, αλλά πήρε τη νίκη με 1-0 χάρη στο υπέροχο γκολ του Πέτρου Μάνταλου στο 21', παραμένοντας στο -8 από τον επικεφαλής Ολυμπιακό.

Η έξοδος της ΑΕΚ στη Νίκαια, με τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στους 11 βαθμούς, έκρινε επιβεβλημένη τη νίκη για την Ένωση, η οποία δεν είχε περιθώρια για άλλες απώλειες. Το γκολ του Μάνταλου στο 21' ήταν αυτό που έδωσε το τρίποντο στους κιτρινόμαυρους, οι οποίοι είχαν αρκετές μεγάλες ευκαιρίες για να τελειώσουν το ματς. Δεν το έκαναν, αλλά δεν το πλήρωσαν, φεύγοντας με το 0-1 από την έδρα του σκληροτράχηλου Ιωνικού και παραμένοντας οκτώ πόντους από την κορυφή.

Έτσι ξεκίνησαν Σπανός και Γιαννίκης

Για τον Ιωνικό ο Δημήτρης Σπανός ξεκίνησε με τον Χουτεσιώτη στο τέρμα, Βαφέα, Σάντσες και Τσιγκρίνσκι στο κέντρο της άμυνας, Βαλεριάνο στην αριστερή πλευρά, Γκοτσούλια στη δεξιά, Κιάκο, Κάνιας και Ντάλσιο στον άξονα και τον Άοσμαν με τον Λένις μπροστά. Ο Αργύρης Γιαννίκης διατήρησε στην ενδεκάδα της ΑΕΚ τον Μάνταλο σε ελεύθερο ρόλο, με τους Τσούμπερ και Άμραμπατ στα άκρα και τον Αραούχο στην κορυφή της επίθεσης, όπως αναμενόταν. Στον χώρο της μεσαίας γραμμής πλάι στον Σιμάνσκι επιλέχθηκε ο Λε Ταλέκ καθώς ο Σιμόες ήταν τιμωρημένος. Στο τέρμα, απόντος του Στάνκοβιτς, βρισκόταν φυσικά ο Τσιντώτας, ο Τζαβέλλας παρέμεινε πλάι στον Βράνιες στο κέντρο της άμυνας, με τον Χατζισαφί να επιστρέφει στο αριστερό άκρο της αμυντικής γραμμής λόγω της απουσίας του Μοχαμαντί και τον Μισελέν στα δεξιά.

Προβάδισμα με Μάνταλο και μεγάλες ευκαιρίες για να τελειώσει το ματς η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ προσπαθούσε είτε από την αριστερή είτε από τη δεξιά πλευρά να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του Ιωνικού, ο οποίος περίμενε να χτυπήσει σε κάποια αντεπίθεση. Οι κιτρινόμαυροι δεν μπορούσαν να βρουν χώρους για να ανοίξουν τον σφιχτό ανασταλτικά Ιωνικό, ο οποίος σε δύο περιπτώσεις έφυγε στην κόντρα επικίνδυνα με Άοσμαν και Κιάκο, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η Ένωση παρότι είχε τον έλεγχο δεν δημιουργούσε τελικές, ωστόσο στην πρώτη κατάφερε να πάρει και το προβάδισμα και η λύση ήρθε από τη δεξιά πτέρυγα. Ο Μισελέν πάσαρε στον Άμραμπατ και ανέβηκε την πλευρά, ο Μαροκινός του πέρασε σωστά την κάθετη με τον Γάλλο να κάνει το γύρισμα μέσα στην περιοχή και ο Μάνταλος με τη μία έπιασε το σουτ, νικώντας τον Χουτεσιώτη για το 0-1.

Μετά το προβάδισμα ο Γιαννίκης άλλαξε πλευρά τους Άμραμπατ και Τσούμπερ, με τον τελευταίο στο 26' από πλάγια δεξιά μέσα στην περιοχή να πιάνει το σουτ, αλλά την μπάλα να περνάει ψηλά άουτ. Η πρώτη τελική από πλευράς Ιωνικού ήρθε στο 32' όταν έπειτα από εκτέλεση φάουλ ο Τζαβέλλας απομάκρυνε με το κεφάλι και ο Κάνιας έπιασε το σουτ στην κίνηση έξω από την περιοχή, αλλά ο Τσιντώτας ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε εύκολα. Ο Ιωνικός είχε ανεβάσει τις γραμμές του, με την ΑΕΚ ωστόσο να μην αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Μάλιστα στο 38' η Ένωση που πίεζε ψηλά την άμυνα των γηπεδούχων έχασε τεράστια ευκαιρία για το δεύτερο γκολ. Ο Αραούχο έβαλε ωραία το σώμα του, ο Μάνταλος προχώρησε κατά μέτωπο βγάζοντας τον Τσούμπερ τετ α τετ με τον Χουτεσιώτη, αλλά ο Ελβετός νικήθηκε από τον γκολκίπερ των Νικαιωτών.

Ο Ιωνικός έψαχνε να απειλήσει με αρκετές στατικές μπάλες αλλά οι εκτελέσεις του Βαλεριάνου δεν δημιουργούσαν κινδύνους στην ΑΕΚ, η οποία έπρεπε να βρει και ένα δεύτερο γκολ για να βάλει τις βάσεις της νίκης. Αυτό δεν ήρθε όμως ούτε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν μετά από κόρνερ του Άμραμπατ, ο Τζαβέλλας είδε την μπάλα μετά την κεφαλιά του να περνάει ελάχιστα δίπλα από το κάθετο, σε μια δεύτερη πολύ μεγάλη ευκαιρία.

Η ΑΕΚ συνέχισε να χάνει ευκαιρίες, αλλά έφυγε με το τρίποντο από τη Νίκαια

Η ΑΕΚ έπρεπε να βρει ένα δεύτερο γκολ για να μην κινδυνέψει από τη στιγμή που είχε τον έλεγχο. Κάτι που συνέβη με την έναρξη του δευτέρου μέρους, όταν ο Λένις βρέθηκε ανενόχλητος στα όρια της περιοχής, αλλά το πλασέ του πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Τσιντώτα. Ήταν μια υπενθύμιση για την ΑΕΚ, η οποία στο 51' με τον Αραούχο βρήκε ακόμα μια στιγμή να απειλήσει, αλλά το σουτ του Αργεντινού έξω από την περιοχή πέρασε δίπλα από το κάθετο του Χουτεσιώτη. Η γενικότερη λειτουργία της ΑΕΚ ήταν προβληματική δίνοντας δικαίωμα στον Ιωνικό από τον άξονα να απειλήσει με σουτ των Άοσμαν και Κιάκου.

Ο Σπανός έριξε Ματσούκα και Μάναλη στο ματς, στην προσπάθειά του να πάρει κάτι από φρέσκα πόδια, με την ομάδα του να παραμένει σφιχτή αμυντικά και να μην δίνει στην ΑΕΚ το δικαίωμα να απειλήσει σημαντικά. Από την πλευρά του ο Γιαννίκης ανανέωσε τον άξονά του με τον Σάκχοφ αντί του Λε Ταλέκ, ενώ πέρασε και τον Λιβάι Γκαρσία αντί του Μάνταλου με τον Άμραμπατ να περνάει πίσω από τον Αραούχο. Η Ένωση δεν κατάφερε να βρει το δεύτερο γκολ ούτε στο 71' όταν ο Αραούχο έπειτα από μπαλιά του Τσούμπερ δεν μπόρεσε από πλάγια θέση να νικήσει τον Χουτεσιώτη, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο γκολκίπερ του Ιωνικού σταμάτησε και το συρτό σουτ του Τσούμπερ.

Η ΑΕΚ έχανε τις ευκαιρίες τη μία μετά την άλλη με τη μεγαλύτερη στο δεύτερο μέρος να έρχεται στο 83'. Ο Άμραμπατ γέμισε με φάουλ μέσα στην περιοχή και ο Αραούχο μόνος ανενόχλητος με κεφαλιά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Ο Γιαννίκης έριξε στο ματς και τους Γέβτιτς και Ανσαριφάρντ αντί των Αμραμπατ και Αραούχο που είχαν δώσει αρκετές μάχες μπροστά με την Ένωση να διατηρεί το 0-1 ως το τέλος και να φεύγει με τους τρεις βαθμούς από τη Νίκαια.

MVP: Ο Άμραμπατ είχε πολλές ενέργειες μέσα στο ματς. Συμμετείχε στο γκολ της ΑΕΚ, ενώ από το πόδι του βγήκαν και οι πολύ μεγάλες ευκαιρίες των Τζαβέλλα και Αραούχο. Με το εκτόπισμα του δημιούργησε προβλήματα στην άμυνα του Ιωνικού.

Στο ύψος τους: Ο Μάνταλος για το πολύ ωραίο τελείωμα στο γκολ της νίκης για την ΑΕΚ, ενώ και ο Μισελέν πήγε καλά στη δεξιά πλευρά με έξυπνο overlap και γύρισμα στη φάση του τέρματος του αρχηγού της Ένωσης. Από τον Ιωνικό καλή εμφάνιση έκανε ο Χουτεσιώτης στην εστία, όντας σε ετοιμότητα αρκετές φορές, λέγοντας «όχι» σε ένα δεύτερο τέρμα.

Αδύναμος κρίκος: Ο άξονας της ΑΕΚ, με Σιμάνσκι και Λε Ταλέκ αντιμετώπιζε προβλήματα δίνοντας στον Ιωνικό το δικαίωμα να παίζει κάθετα και να βγάζει τελικές.

Η γκάφα: Την έκανε ο Τσούμπερ στην τεράστια ευκαιρία που είχε στο τετ α τετ του πρώτου μέρους για να τελειώσει ενδεχομένως το ματς, αλλά και ο Αραούχο στη μοναδική ευκαιρία που είχε στο τελευταίο δεκάλεπτο μόνος ανενόχλητος στην κεφαλιά που έπιασε.

Το στραγάλι: Ο Περράκης είχε μια καλή διαιτησία, δίνοντας σωστά και τις κάρτες όποτε χρειάστηκε.

Το ταμείο του Gazzetta: Δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα για την ΑΕΚ, πέραν της νίκης, έπειτα από τη χθεσινή επικράτηση του Ολυμπιακού, προκειμένου να μην ξεφύγει κι άλλο η διαφορά στην κορυφή. Η ΑΕΚ θα έπρεπε να είχε βάλει στέρεες βάσεις νίκης από το πρώτο μέρος, ωστόσο πέραν της εξαιρετικής συνεργασίας των Αμραμπατ και Μισελέν και το πολύ καλό τελείωμα του Μάνταλου, δεν είχε αποτελεσματικότητα. Κι αυτό θα μπορούσε να το πληρώσει, καθώς ο Ιωνικός από τον άξονα έβρισκε τη δυνατότητα να δημιουργήσει τελικές. Η ΑΕΚ έπαιξε με τη φωτιά και στο δεύτερο μέρος, καθώς δεν τελείωσε ούτε στο δεύτερο 45λεπτο το παιχνίδι με ένα δεύτερο γκολ παρά τις μεγάλες στιγμές που είχε, αλλά τελικά δεν το πλήρωσε φεύγοντας με το τρίποντο από τη Νίκαια. Αξιόμαχος ο Ιωνικός, ο οποίος ναι μεν δέχθηκε πολλές τελικές, αλλά δείχνει ότι μπορεί να πετύχει τον στόχο της παραμονής.

Οι συνθέσεις:

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Βαφέας, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Γκοτσούλιας (66' Ματσούκας), Βαλεριάνος, Ντάλσιο, Κάνιας (86' Καμπράλ), Κιάκος (66' Μάναλης), Άοσμαν, Λένις

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Χατζισαφί, Βράνιες, Τζαβέλλας, Μισελέν, Λε Ταλέκ (70' Σάκχοφ), Σιμάνσκι, Μάνταλος (70' Λιβάι Γκαρσία), Τσούμπερ (92' Μήτογλου), Άμραμπατ (83' Γέβτιτς), Αραούχο (83' Ανσαριφάρντ)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα