Ολυμπιακός: Η δουλεμένη φάση με μπακ Μασούρα και εξτρέμ Λαλά που οδήγησε στο 1-2 (vid)

Ολυμπιακός: Η δουλεμένη φάση με μπακ Μασούρα και εξτρέμ Λαλά που οδήγησε στο 1-2 (vid)

Δημήτρης Σαμόλης
Ολυμπιακός: Η δουλεμένη φάση με μπακ Μασούρα και εξτρέμ Λαλά που οδήγησε στο 1-2 (vid)

bet365

Ο Ολυμπιακός έφτασε στο 1-2 εναντίον της ΑΕΚ με δεξιό μπακ τον Μασούρα και εξτρέμ τον Λαλά. Η αντιστροφή ρόλων στη δεξιά πλευρά των «ερυθρόλευκων» ήταν μία από εντολές του πορτογαλικού σταφ.

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί σημείωσε το πρώτο από τα δύο του γκολ εναντίον της ΑΕΚ στο 34', όταν έφυγε στην πλάτη της άμυνας καλυπτόμενος από τον Βράνιες, «άδειασε» με εντυπωσιακό τρόπο τον Μισελέν και πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Στάνκοβιτς. Είχε προηγηθεί η εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου που κατέληξε στην αγκαλιά του Βατσλίκ και η φάση για την οποία διαμαρτυρήθηκε η Ένωση με πρωταγωνιστές τους Μασούρα και Βράνιες. Κατά την εκτέλεση φάουλ του αρχηγού της ΑΕΚ, ο Λαλά είχε επωμιστεί τη φύλαξη του Σιμόες που βρισκόταν αρκετά έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Λαλά

Καθώς ο Μασούρας βρέθηκε εντός αυτής για να βοηθήσει στην άμυνα, μόλις ο Λαλά είδε τη μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Τσέχου, έφυγε ταχύτατα στο δεξιό φτερό. Αυτή ήταν η οδηγία που είχε λάβει από το προπονητικό επιτελείο. Ο Μασούρας από την πλευρά του λειτούργησε ως αντί - Λαλά.

Μασούρας

Από τη θέση του δεξιού μπακ τροφοδότησε τον Γάλλο, ο οποίος είχε ανέβει πάνω από τη μεσαία γραμμή και η μπαλιά του οποίου στον Αραμπί οδήγησε στο 1-2 των «ερυθρόλευκων». Ο τρόπος που λειτούργησε ο Ολυμπιακός από τη στιγμή που η μπάλα κατέληξε στον τερματοφύλακά του και μετά είχε δουλευτεί στην προπόνηση. Με τον Μασούρα δεξιό οπισθοφύλακα, με τον Λαλά ως δεξιό εξτρέμ και με τον Αραμπί έτοιμο να υποδεχτεί τη μπαλιά του Γάλλου στη γραμμή κρούσης μετά από στατική φάση του αντιπάλου.

Αραμπί

Το πλάνο απέδωσε καρπούς σε μια στιγμή κατά την οποία βέβαια οι αμυντικοί της ΑΕΚ δεν λειτούργησαν σωστά και έδωσαν το δικαίωμα στον Μαροκινό να πετύχει το εξαιρετικό του τέρμα. Όπως δουλεμένο, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, ήταν το πρώτο γκολ του Αγκιμπού Καμαρά.

«Εκείνη τη στιγμή ο βοηθός μου είχε δώσει την οδηγία να μένω στην περιοχή, να πιέζω. Το έκανα και ανταποδώθηκε. Ήταν κάτι που το δουλεύαμε στην προπόνηση. Έγινε ακριβώς όπως το δουλεύαμε. Είχα την οδηγία να μένω στην περιοχή και να περιμένω να μου έρθει η μπάλα. Μου ήρθε και μπήκε το γκολ» ανέφερε ο 20χρονος μεσοεπιθετικός από τη Γουινέα μετά το φινάλε της αναμέτρησης.

Για το τρίτο τέρμα, φυσικά, δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο, αφού προηγήθηκε το σοβαρό λάθος του Μοχαμάντι, το οποίο αξιοποίησε για μια ακόμη φορά ο Αραμπί. Με άλλα λόγια, τα δύο από τρία γκολ ήταν στιγμές που είχαν δουλευτεί από το πορτογαλικό σταφ του Ολυμπιακού. Σε ένα ντέρμπι που, κακά τα ψέματα, δεν ενθουσίασαν οι «ερυθρόλευκοι», αλλά που για ένα ακόμη βράδυ είχαν την ποιότητα και την ετοιμότητα να «δραπετεύσουν» με τους τρεις βαθμούς από το ΟΑΚΑ.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα