ΑΕΚ: Οι αποδείξεις της κατάρρευσης στην Τούμπα

ΑΕΚ: Οι αποδείξεις της κατάρρευσης στην Τούμπα

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Οι αποδείξεις της κατάρρευσης στην Τούμπα

bet365

Κακή πνευματική προετοιμασία που έφερε τα χειρότερα φετινά ποσοστά σε αμυντικές και επιθετικές μονομαχίες, έλλειψη αποτελεσματικότητας και σχεδόν μηδενική προσφορά από τους Τσούμπερ και Λιβάι Γκαρσία, έφεραν την κατάρρευση της ΑΕΚ στην Τούμπα.

Το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα αποτελούσε το πρώτο «κρας τεστ» για την ΑΕΚ τη φετινή σεζόν, με τους «κιτρινόμαυρους» να μην το περνούν. Η εικόνα της Ένωσης απογοήτευσε τόσο στο ανασταλτικό όσο και στο δημιουργικό κομμάτι με συνέπεια να έρθει και η πρώτη ήττα της φετινής σεζόν στο πρωτάθλημα. Όπως αποδείχθηκε, η ΑΕΚ δεν ήταν κατάλληλα προετοιμασμένη για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Πέρα από το τακτικό κομμάτι, πνευματικά οι κιτρινόμαυροι δεν μπήκαν απόλυτα έτοιμοι για ένα τέτοιο ματς με αρκετούς παίκτες εκτός κλίματος αγώνα και αυτό αντικατοπτρίστηκε σε πολλά επίπεδα.

Χθες, μία ημέρα μετά την ήττα στην Τούμπα, ο Μιλόγεβιτς μαζί με τους παίκτες στα Σπάτα τα είπαν για αρκετή ώρα πριν την έναρξη της προπόνησης. Όπως διαβάσατε στο ρεπορτάζ, ο 51χρονος Σέρβος τεχνικός τους εξέφρασε την επιθυμία να υπάρξει ενωτικό κλίμα, αφήνοντας στην άκρη εγωισμούς, και τους κάλεσε να μιλήσουν. Ο Σιμόες σε μια αρχηγική παρέμβαση τόνισε πως όλοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αποφασίσουν αν θέλουν να είναι πρωταθλητές ή losers.

Τα χειρότερα φετινά ποσοστά της ΑΕΚ σε αμυντικές και επιθετικές μονομαχίες

Από τους παίκτες της ΑΕΚ στην Τούμπα έλειπε η ένταση, η αποφασιστικότητα και η μαχητικότητα στις διεκδικήσεις. Είτε αυτές αφορούσαν το ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού, είτε το επιθετικό. Και στα δύο σκέλη, η Ένωση είχε τα χειρότερα φετινά ποσοστά της στην Τούμπα σε αυτές τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές. Όπως κατέγραψε η πλατφόρμα του Wyscout, η ΑΕΚ είχε 50.82% κερδισμένες αμυντικές μονομαχίες και 37.25% επιτυχημένες επιθετικές μονομαχίες. Και τα δύο ποσοστά αποτελούν τα πιο χαμηλά της Ένωσης από την αρχή της σεζόν, με τους παίκτες του Μιλόγεβιτς να υστερούν σημαντικά στον άξονα όπου τόσο ο Λε Ταλέκ, όσο και ο Γέβτιτς δεν πρόσφεραν, ο Σιμάνσκι πάλευε μόνος του αλλά κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα, ενώ τα κενά που αφήνονταν ήταν μεγάλα. Στο μόνο σημείο στο οποίο οι παίκτες του Μιλόγεβιτς είχαν ποσοστά στα φετινά τους στάνταρ ήταν στις εναέριες μονομαχίες με 60.87% κερδισμένες, αλλά αυτό φυσικά δεν μπορούσε να είναι αρκετό.

ΑΕΚ απογοήτευση στην Τούμπα

Έλλειψη αποτελεσματικότητας στις ευκαιρίες με Γέβτιτς και Ανσαριφάρντ

Η ΑΕΚ δεν δημιούργησε πολλές καλές στιγμές στην Τούμπα, ωστόσο σε μεγάλα ματς τέτοιου χαρακτήρα μια ομάδα οφείλει να έχει αποτελεσματικότητα για να διεκδικήσει τη νίκη. Σύμφωνα με το Wyscout, ο ΠΑΟΚ βάσει της ποιότητας των ευκαιριών που δημιούργησε έπρεπε να σκοράρει δύο γκολ (για την ακρίβεια τα xGoals του ήταν 2.05) και το έκανε πράξη. Αντίθετα η ΑΕΚ έπρεπε να βρει τουλάχιστον ένα γκολ (τα xGoals της Ένωσης ήταν 1.08) όμως δεν το έκανε. Η έλλειψη αποτελεσματικότητας στοίχισε στην ΑΕΚ σε δύο καθοριστικές στιγμές. Στο σουτ του Γέβτιτς στο 9' που θα μπορούσε να τη βάλει μπροστά στο σκορ και πάνω από όλα στην τεράστια ευκαιρία του Ανσαριφάρντ στο 68' όπου θα ερχόταν η ισοφάριση και δεν αποκλείεται τα πράγματα να εξελίσσονταν διαφορετικά.

Οι Τσούμπερ και Λιβάι Γκαρσία, δύο από τους ποιοτικότερους παίκτες, έμειναν σε «ρηχά» νερά

Η ΑΕΚ έχασε τη μάχη της μεσαίας γραμμής, η οποία έφερε και τη δυσλειτουργία συνολικά στο ανασταλτικό κομμάτι, ενώ ταυτόχρονα δεν πήρε σχεδόν τίποτα από τα άκρα της, καθώς πολλοί θα περίμεναν να χτυπήσει εκεί. Και μάλιστα από τους δύο ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές της μέσα στον αγωνιστικό χώρο, τους Τσούμπερ και Λιβάι Γκαρσία. Παρά το γεγονός ότι αμφότεροι παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, η κλάση τους είναι τέτοια που μία στιγμή τους αρκεί για να κάνουν τη διαφορά. Όμως ακόμη κι αυτή δεν ήταν αρκετή καθώς ο Ανσαριφάρντ δεν κατάφερε να πλασάρει στο τετ-α-τετ, φάση που προήλθε από τα πόδια του Τσούμπερ, ενώ το γκολ του Μοχαμάντι δεν μέτρησε για οφσάιντ στον Ανσαριφάρντ, στη μοναδική καλή ενέργεια που ξεκίνησε από τα πόδια του Λιβάι Γκαρσία μέσα στο ματς. Όπως προκύπτει και από τα στατιστικά του Wyscout, ο Τσούμπερ είχε μόλις 2/11 επιτυχημένες επιθετικές μονομαχίες (18%) και 1/4 κερδισμένες αμυντικές μονομαχίες (25%), ενώ ο Λιβάι Γκαρσία κατέγραψε μόλις 3/12 επιτυχημένες επιθετικές διεκδικήσεις (25%) και 1/4 επιτυχημένες αμυντικές μονομαχίες (25%).

Ο Λιβάι Γκαρσία στην Τούμπα

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα