Παναθηναϊκός: Η τέλεια πρεμιέρα!

Παναθηναϊκός: Η τέλεια πρεμιέρα!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Η τέλεια πρεμιέρα!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την τεσσάρα του Παναθηναϊκού στον Απόλλωνα, τον... υδραυλικό Ματέους Βιτάλ, τον εξαιρετικό Καρλίτος και την εμφάνιση του Τριφυλλιού που σκόρπισε ελπίδα.

Δεν θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερη, πιο ολοκληρωτική και ελπιδοφόρα πρεμιέρα ο Παναθηναϊκός στο φετινό πρωτάθλημα. Το τέλειο ξεκίνημα! Καλό ποδόσφαιρο ανά διαστήματα, ανάδειξη πρωταγωνιστών μέσα από το σύνολο και ένα 4-0 κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης που δείχνει πως κάτι καλό έχει στα... σκαριά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς! Ο Σέρβος τεχνικός παρουσίασε μία ομάδα απολύτως έτοιμη για την έναρξη της σεζόν, αν και υπάρχουν τομείς στους οποίους θα πρέπει να υπάρξει άμεση βελτίωση, ειδικά στο ανασταλτικό κομμάτι αλλά και στον τρόπο που πρέπει να διαχειρίζεται η ομάδα την κατοχή της μπάλας, όταν ο αντίπαλος πρεσάρει ψηλά, στα όρια της περιοχής.

Το Τριφύλλι με έναν Ματέους Βιτάλ να κάνει... παπάδες και να σηκώνει στο πόδι την Λεωφόρο, τον Καρλίτος να ξεκινά την σεζόν με δύο γκολ δείγμα της εκτελεστικής του δεινότητας, τον Πέρεθ να ελέγχει την μεσαία γραμμή και τον Διούδη να είναι εκεί στις λίγες φορές που χρειάστηκε, έβαλε το πρώτο τρίποντο στο σακούλι, αγόρασε χρόνο και ηρεμία, ώστε να δουλέψει ακόμη περισσότερο, να ενσωματώσει ακόμη καλύτερα όσους ήρθαν προς το φινάλε του καλοκαιριού και να παρουσιαστεί ακόμη καλύτερος στο γήπεδο των Ζωσιμάδων το ερχόμενο Σάββατο απέναντι στον ΠΑΣ.

es

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν για πέταμα όταν σε εννιά φιλικά είχε νικήσει μια φορά, δεν είναι και για να παίρνουν τα μυαλά του αέρα επειδή ξεκίνησε με 4-0 τις επίσημες υποχρεώσεις του. Η δουλειά του Ιβάν φαινόταν και τότε, φάνηκε και απόψε αλλά οι πράσινοι θα πρέπει να πατούν στην γη και όχι να πετούν στα σύννεφα επειδή για το μέγεθος της φανέλας και των απαιτήσεων, έκαναν απλά το αυτονόητο. Οι τεσσάρες στην Λεωφόρο απέναντι σε ομάδες που είναι μικρότερης δυναμικότητας, θα πρέπει να είναι ο κανόνας.

Ο... υδραυλικός μάγεψε την Λεωφόρο!

Η τεσσάρα είχε πρωταγωνιστή. Πρώτο ανδρικό ρόλο. Ματέους Βιτάλ. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ κατέθεσε στιγμές υψηλής ποδοσφαιρικής ποιότητας με τις αέρινες κινήσεις του από αριστερά και την τάση να συγκλίνει προς τα μέσα και να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις. Όταν ο Παναθηναϊκός χτύπησε δύο φορές... τοίχο με τα δοκάρια του Ρούμπεν και του Αϊτόρ, ο Βραζιλιάνος με ατομική ενέργεια και δυνατό σουτ, ανάγκασε τον Βέρχουλστ να διώξει κοντά στον Μαουρίσιο και να δώσει την ευκαιρία στον 33χρονο μέσο να ανοίξει το σκορ. Ξεκλείδωσε το παιχνίδι. Από δικό του χορευτικό και πέρασμα στο επιθετικό τρίτο στον Χουάνκαρ, ο Ισπανός μπακ... σερβίρει το 2-0 και βάζει σφραγίδα και στο τρίτο γκολ με την κάθετη πάσα στον Καρλίτος.

plars

Ο Βιτάλ έδειξε με το... καλημέρα ότι είναι υδραυλικός. Κανονικός. Εξαιρετικός στο 1vs1, υπέροχα ᾽᾽χαϊδέματα᾽᾽ στην μπάλα, πολύ καλή συνεργασία με τον Χουάνκαρ στην πτέρυγα και χημεία. Μακάρι να συνεχίσει έτσι γιατί το ζητούμενο είναι η διάρκεια. Πάντα.

Αυτός είναι ο Καρλίτος, αυτό ξέρει να κάνει καλά

Στις αρχές του καλοκαιριού, όταν η παρουσία του Καρλίτος στον Παναθηναϊκού ήταν στον... αέρα, γράφαμε πως το Τριφύλλι είχε λόγους, αγωνιστικούς, καθαρά ποδοσφαιρικούς να ποντάρει σε έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος στο μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του είχε δείξει ένα πράγμα. Ότι είναι εκτελεστής. Μπορεί να υστερεί στο συνδυαστικό ποδόσφαιρο, μπορεί να μην είναι ο καλύτερος αθλητής του κόσμου(αν και έχει βελτιωθεί πολύ και σε αυτό το κομμάτι) αλλά το γκολ κυλάει στο αίμα του. Αρκεί να πάρει την μπάλα σωστά. Εκεί που πρέπει να την παίρνει ένας σέντερ φορ. Κάτι που γινόταν σπάνια στο περσινό άθλιο πράγμα του Μπόλονι.

Απόψε τον τάισε ο Χουάνκαρ στο 2-0. Κοντρόλ, ωραίο σκαφτό, πάνω από τον κίπερ η μπάλα και δίχτυα. Η φάση ξεκινά από τα πόδια του και τελειώνει από αυτά. Στο 3-0 ο Βιτάλ τον έβγαλε φάτσα με το γκολ. Έφυγε στον κενό χώρο, πέρασε τον Βέρχουλστ, ψύχραιμο πλασέ, πλεκτό. Όσες περισσότερες φορές τον αξιοποιήσουν οι συμπαίκτες και οι λειτουργίες του συνόλου, τόσο περισσότερα γκολ θα βάλει. Η εκκίνηση του στο πρωτάθλημα ήταν εντυπωσιακή!

Ο Ρούμπεν, ο Διούδης και η... φωτοβολίδα του Σωτήρη

Από κει και πέρα, αξίζει να αναφέρουμε και τα εξής:

  • Με εξαίρεση την αχρείαστη κάρτα που πήρε στο 11᾽ για ένα σκληρό φάουλ στην μεσαία γραμμή, ο Ρούμπεν ήταν πολύ καλός. Ειδικά στο δεύτερο μέρος. Είναι σημαντικό για τον Παναθηναϊκό να έχει στην μεσαία του γραμμή έναν παίκτη με το κράτημα της μπάλας του Ισπανού, τα τρεξίματά του και το διάβασμα του παιχνιδιού που διαθέτει. Αξιόπιστος στο ντεμπούτο του.
  • Ο Διούδης συνέχισε από εκεί που σταμάτησε πέρυσι. Συνέχισε να είναι καθοριστικός όταν πρέπει. Στο 0-0 αποκρούει το σουτ εντός περιοχής του Ντάουντα ενώ στο 2-0 βγάζει την κεφαλιά του Παμλίδη. Καλός και στο παιχνίδι με τα πόδια.
  • Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος μπήκε στο ημίχρονο. Πήρε την κόκκινη του Φατιόν στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και στο 83’ με ένα τρομερό σουτ από τα 30 μέτρα έβαλε το κερασάκι στην τούρτα. Την είχε ανάγκη αυτή την εμφάνιση.

5

Υ.Γ: Μετά από κάθε παιχνίδι και αφού το ξαναδούμε με... ηρεμία και έχοντας και την βοήθεια του Wyscout, θα ακολουθεί σε τούτη την γωνιά αξιολόγηση του κάθε ποδοσφαιριστή αλλά και επιμέρους στοιχεία των αναμετρήσεων που είναι άξια αναφοράς και ανάλυσης. Καλή σεζόν να έχουμε με υγεία, ώστε να μπορούμε να ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο, το πιο σημαντικό δευτερεύον πράγμα στις ζώες μας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.