Ο Παναθηναϊκός έχει λόγους να ποντάρει στον Καρλίτος!

Ο Παναθηναϊκός έχει λόγους να ποντάρει στον Καρλίτος!

Ο Παναθηναϊκός έχει λόγους να ποντάρει στον Καρλίτος!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την δεύτερη σεζόν του Καρλίτος στον Παναθηναϊκό και τα όσα δείχνει ο... έντιμος πρότερος βίος του Ισπανού επιθετικού.

Ο Παναθηναϊκός της περσινής αγωνιστικής περιόδου, ήταν μια ομάδα αδούλευτη στο επιθετικό κομμάτι, ένα σύνολο που δεν διδάχθηκε τον παραμικρό αυτοματισμό, το παραμικρό μοτίβο ανάπτυξης, κίνησης και σχεδίου στο επιθετικό τρίτο από τον Λάζλο Μπόλονι, μία ομάδα κάκιστη με την μπάλα στα πόδια, είτε αυτό γινόταν απέναντι σε οργανωμένη άμυνα είτε στο ανοιχτό γήπεδο. Στο μοναδικό κομμάτι που υπήρχε σημάδι συγκεκριμένης δουλειάς ήταν στις στατικές φάσεις, από τις οποίες οι πράσινοι κατάφεραν να πάρουν έναν σημαντικό αριθμό τερμάτων.Υπεύθυνος για αυτό το κομμάτι ήταν ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος.

Το Τριφύλλι ήταν μία από τις χειρότερες ομάδες του πρωταθλήματος στην παραγωγή ευκαιριών με μόλις 1.29xGoals ανά παιχνίδι ενώ ο Ολυμπιακός είχε 1.95 και ο ΠΑΟΚ 1.97! Δύο ομάδες που ήταν οι κατά τεκμήριο καλύτερες στην διαδικασία δημουργίας φάσεων του πρόσφατου πρωταθλήματος.

Η ανεπάρκεια του Παναθηναϊκού και σε αυτό το κομμάτι, έφερε την αγωνιστική καταστροφή της 5ης θέσης αλλά δεν επηρέασε μόνο σε ομαδικό επίπεδο αλλά ξεκάθαρα και σε ατομικό. Αρκετοί ποδοσφαιριστές… εξαφανίστηκαν μέσα στο αγωνιστικό χάος, πολλοί θα μπορούσαν να προσφέρουν αρκετά περισσότερα αν ήταν κομμάτι μίας κανονικής ομάδας και όχι ενός συνόλου που πατούσε το χορτάρι για να προσπαθήσει να παίξει αντιποδόσφαιρο.

Ένας από αυτούς τους ποδοσφαιριστές, ήταν και ο Καρλίτος. Ο Ισπανός επιθετικός αποκτήθηκε με ένα από τα μεγαλύτερα συμβόλαια και τα 40 γκολ πρωταθλήματος σε δύο σεζόν στην Πολωνία σε συνδυασμό με τα 13 στην Segunda(από το 2016 μέχρι το 2019) έδειχναν πως ο Παναθηναϊκός είχε βάλει στην μηχανή του, έναν επιθετικό με μεγάλη έφεση στο σκοράρισμα, έναν φορ που θα μπορούσε να του κάνει την διαφορά.

Πολύ πάνω από το προσδοκώμενο εκεί όπου τον αξιοποίησαν

Ο Καρλίτος ολοκλήρωσε την πρώτη του χρονιά στον Παναθηναϊκό με 6 γκολ σε 32 παιχνίδια και 1500 λεπτά συμμετοχής. Πολύ μακριά από αυτό που περίμεναν στο Τριφύλλι, πολύ μακριά και από τις χρονιές που έκανε στην Πολωνία και την Ισπανία. Γιατί ο 31χρονος φορ έμεινε σε ρηχά νερά; Αποδείχθηκε κακός εκτελεστής ή μήπως δεν πήρε, δεν του έφτιαξε η ομάδα τις ευκαιρίες που έπρεπε; Με την βοήθεια του Wyscout θα φτάσουμε σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Με την φανέλα της Βίσλα και της Λέγκια, ο Καρλίτος εκτέλεσε τελικές ίσες με 30.23 xGoals. Δηλαδή η ποιότητα των τελικών που πήρε πάνω του θα έπρεπε να αποφέρουν 30 τέρματα για τις δύο ομάδες. Πόσα γκολ έβαλε ο Ισπανός; 40. Δέκα περισσότερα. Αυτό δείχνει την εκτελεστική ποιότητα που είχε την συγκεκριμένη διετία αλλά και το γεγονός πως οι συμπαίκτες του, αξιοποιούσαν τον επιθετικό της ομάδας. Στην Βιγιαρεάλ ο Καρλίτος σε 7.46 xGoals, σκόραρε 13 φορές, σχεδόν τα διπλάσια τέρματα από αυτά που θα… έπρεπε!

Του έφτιαξαν ελάχιστες ευκαιρίες, μετά τον Νοέμβριο έγινε αναπληρωματικός

Με την φανέλα του Παναθηναϊκού σκόραρε 6 γκολ. Πόσες ευκαιρίες του έφτιαξε το σύνολο για να αξιοποιήσει; 6.65xGoals. Ένας αριθμός πολύ μικρός, με τον Καρλίτος να κάνει αυτό που πρέπει για τις ευκαιρίες που πήρε και να σκοράρει ελάχιστα παρακάτω από το προσδοκώμενο. Για να καταλάβετε πιο εύκολα την διαφορά, ο Ολυμπιακός του έφτιαξε του Ελ Αραμπί 16.22 xGoals. Χαοτική διαφορά.

Μάλιστα από το ντέρμπι με τους ερυθρόλευκους στο Καραϊσκάκη και έπειτα, από την 21η Νοεμβρίου και μετά, ο Ίβηρας άσος έγινε επί της ουσίας αναπληρωματικός και έμπαινε στα παιχνίδια κυρίως ως αλλαγή. Δεν βρήκε ρυθμό, ούτε αυτοπεποίθηση, πράγματα που έχει ανάγκη κάθε επιθετικός. Ο Μπόλονι εμπιστεύθηκε τον Φώτη Ιωαννίδη και μετά τον Φεντερίκο Μακέντα.

Είναι εκτελεστής, φέτος δεν θα προέρχεται από απραξία εννιά μηνών!

Ο Καρλίτος δεν ήρθε φέτος στον Παναθηναϊκό. Βρίσκεται στην ομάδα από τον Φεβρουάριο του 2020. Όσοι τον ζουν καθημερινά στο Κορωπί, ξέρουν πάρα πολύ καλά πως είναι... killer. Έχει μεγάλη ποιότητα στο τελείωμα των φάσεων και όσο περισσότερο τον ταίζεις, τόσο πιο πολύ θα σκοράρει. Στην σεζόν που ολοκληρώθηκε, ο Ισπανός έδειξε να υστερεί σε φυσική κατάσταση, να μην είναι καλά αθλητικά.

Και αυτός θα μπορούσε να είναι ένας αντίλογος για τα λίγα παιχνίδια που έπαιξε επί Μπόλονι. Από την άλλη, όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως από την μεταγραφή του από τα Εμιράτα στην Ελλάδα, έκανε να αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι εννιά μήνες! Τελευταία του συμμετοχή με την φανέλα της Αλ Ουάχντα ήταν στις 16.12.2019, πριν την πρεμιέρα της σεζόν με το Τριφύλλι στις 13 Σεπτεμβρίου εκτός έδρας με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης. Γεγονός που τον επηρέασε αρκετά.

Αυτό το καλοκαίρι, όμως, θα δουλέψει με έναν κανονικό προπονητή όπως είναι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, προέρχεται από κανονική σεζόν και μένει να φανεί στο γήπεδο αν μπορεί να δικαιώσει τις προσδοκίες. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Παναθηναϊκός έχει λόγους να πιστεύει ότι ο Ισπανός μπορεί να του κάνει την δουλειά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.