Παναθηναϊκός: Το ρόστερ, η κοινή συνισταμένη των μεταγραφών και το μπάτζετ

Παναθηναϊκός: Το ρόστερ, η κοινή συνισταμένη των μεταγραφών και το μπάτζετ

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Το ρόστερ, η κοινή συνισταμένη των μεταγραφών και το μπάτζετ

bet365

Η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε, ο Παναθηναϊκός προχώρησε στην απόκτηση επτά ποδοσφαιριστών και το Gazzetta αναλύει το έμψυχο δυναμικό, το κόστος του και το συγκεκριμένο μοτίβο των προσθηκών.

Μετά από ένα αναμενόμενο καλοκαίρι μεταγραφικής υπομονής, λόγω της ποδοσφαιρικής λογικής και αξιολόγησης του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τις κινήσεις του στο κανονικό παζάρι με την προσθήκη επτά ποδοσφαιριστών, συν την επιστροφή του Γιώργου Βαγιαννίδη που προορίζεται για την δεύτερη ομάδα. Φυσικά, μέχρι τις 17 του μήνα είναι ανοιχτό το «παράθυρο» για τους ελεύθερους και είναι πιθανό οι «πράσινοι» να κινηθούν για ακόμη έναν εξτρέμ.

Το «τριφύλλι» απέκτησε:

*Τον 30χρονο Ιταλό τερματοφύλακα, Αλμπέρτο Μπρινιόλι ως ελεύθερο από την Έμπολι, που έρχεται για να διεκδικήσει την θέση του βασικού από τον Σωκράτη Διούδη.

*Τον 29χρονο Έλληνα δεξιοπόδαρο μπακ, Γιάννη Κότσιρα από τον Αστέρα Τρίπολης έναντι 250.000 ευρώ, για να αποτελέσει τον βασικό αμυντικό στο δεξί άκρο της άμυνας.

*Tον 25χρονο Κροάτη στόπερ, Σβόνιμιρ Σάρλια ως ελεύθερο από την Ανκαραγκουτσού για να συμπληρώσει την τετράδα των στόπερ μαζί με τους Σένκεφελντ, Βέλεθ και Πούγγουρα.

*Τον 32χρονο Ισπανό αμυντικό, Ρούμπεν Πέρεθ ως ελεύθερο από τον Λεγανιές για την βασική θέση στο «6».

prz

*Τον 25χρονο Σουηδό μέσο, Ραμόν Λούντκβιστ ως δανεικό από την Χρόνινγκεν, έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να παίξει τόσο στο «8» όσο και στο «10».

*Τον 23χρονο Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό, Ματέους Βιτάλ ως δανεικό από την Κορίνθιανς, έναν παίκτη που μπορεί να παίξει τόσο στα άκρα όσο και πίσω από τον επιθετικό.

*Τον 29χρονο Αργεντινό εξτρέμ, Σεμπάστιαν Παλάσιος με κανονική μεταγραφή από την Ιντεπετιέντε έναντι 1.7 εκατομμυρίων ευρώ.

Η διαμόρφωση του ρόστερ

Ανά θέση, με κάποιους να μπορούν να αγωνίσουν με επάρκεια σε δύο, ο Παναθηναϊκός διαθέτει:

Τερματοφύλακες: Διούδης, Μπρινιόλι, Ξενόπουλος, Χριστογεώργος

Αριστεροί μπακ: Χουάνκαρ, Χατζηθεοδωρίδης

Δεξιοί μπακ: Κότσιρας, Σάντσες

Κεντρικοί αμυντικοί: Σένκεφελντ, Βέλεθ, Πούγγουρας, Σάρλια, Κουρμπέλης,Σιδεράς

Κεντρικοί μέσοι, «6»: Πέρεθ, Κουρμπέλης, Αλεξανδρόπουλος

Κεντρικοί μέσοι, «8»: Μαουρίσιο, Λούντκβιστ, Αγιούμπ

Επιτελικοί μέσοι, «10»: Βιτάλ, Βιγιαφάνιες, Λούντκβιστ, Μπουζούκης, Αθανασακόπουλος

Εξτρέμ: Παλάσιος, Χατζηγιοβάνης, Βιτάλ, Νγκμπακοτό, Αϊτόρ, Βιγιαφάνιες

Επιθετικοί: Καρλίτος, Μακέντα, Ιωαννίδης

sx

Η κοινή συνισταμένη

Ξέχωρα από τα χαρακτηριστικά που ήθελε να βάλει σε κάθε γραμμή του γηπέδου ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τον οδήγησαν στην επιλογή των επτά αυτών ποδοσφαιριστών, υπάρχει μια κοινή συνισταμένη, ένα κοινός τόπος σε όλους τους παίκτες που ήρθαν αυτό το καλοκαίρι. Όλοι προέρχονται από γεμάτες σεζόν, όλοι ήταν βασικοί στις ομάδες τους, όλων η καριέρα ήταν βρισκόταν σε ανοδική πορεία είτε σε σταθερή. Κανείς δεν έρχεται με θέματα τραυματισμού, κανείς δεν ψάχνει το restart στην ποδοσφαιρική του ζωή. Ο Μπρινιόλι ήταν βασικός κάτω από τα δοκάρια στην επιστροφή της Έμπολι στην SerieA.

Ο Κότσιρας βασικός εδώ και χρόνια στον Αστέρα. Ο Σάρλια 30+ συμμετοχές στην Ανκαραγκουτσού, ο Πέρεθ αρχηγός στην Λεγανιές και αναντικατάστατος, ο Λουντκβιστ με 26 ματς πέρσι στην Χρόνινγκεν, ο Βιτάλ βασικός στην Κορίνθιανς εδώ και τέσσερα χρόνια. Ο Παλάσιος ήταν από τους ηγέτες της Ιντεπεντιέντε και σημείο αναφοράς για την ομάδα του. Το ότι προέρχονται από γεμάτες σεζόν δεν αποτελεί πιστοποιητικό σίγουρα επιτυχίας αλλά σίγουρα αυξάνει τις πιθανότητες όταν μιλάμε για «κανονικούς» παίκτες και όχι για αθλητές με μεγάλη απραξία και κομπάρσους στους συλλόγους τους.

Τα νέα συμβόλαια και το μπάτζετ

Την περσινή αγωνιστική περίοδο ο Παναθηναϊκός είχε μπάτζετ 7 εκατομμύρια «καθαρά». Δηλαδή χωρίς το 22% της εφορίας. 8.400.000 με την εφορία. Όπως είχαμε αναφέρει από τα μέσα Μαϊου, το «τριφύλλι» θα ανέβαζε το κόστος του αγωνιστικού τμήματος στα 10 εκατομμύρια ευρώ «καθαρά», εκμεταλλευόμενος και την καλή οικονομική συγκυρία με τα λεφτά από το στοίχημα(1.5 εκατομμύριο ευρώ) και την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα. Με τις προσθαφαιρέσεις που έγιναν στο ρόστερ, το μπάτζετ των «πρασίνων» ξεπερνά κατά λίγο τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Στα 9 είναι τα συμβόλαια των παικτών και 1,3 εκείνο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και των βοηθών του. Σύνολικο 10.3 «καθαρά», με την εφορία 12.5.

πλ

Κατά προσέγγιση, 270.000 θα είναι οι απολαβές του Μπρινιόλι, 180.000 του Κότσιρα, 200.000 του Σάρλια, 600.000 του Πέρεθ, 250.000 του Λούντκβιστ, 500.000 του Βιτάλ και 600.000 του Παλάσιος. Oι «πράσινοι» δαπάνησαν 250.000 για την αγορά του Κότσιρα και 1.700.000 για εκείνη του Παλάσιος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα